Gå til innhold

Strømforsyning gåen? Switcher av/på konstant


Anbefalte innlegg

Som emnetittelen sier, så har jeg problemer med strømforsyninga. Har glemt den i en liten tid, men nå som jeg har tid tenkte jeg jeg kunne legge ut problemet.

 

Strømforsyningen, en NorthQ nq 4001, ble igjen på hybelen (sammen med pc'n) i juleferien. Da hadde den fungert knirkefritt helt siden jeg kjøpte den i 08.03.2004.

 

Problemet er altså:

Jeg kom hjem, hypp som alltid på å få pc'n i gang, og ingenting skjedde.. Nada.. Svart skjerm. Underlig.. Jeg ser det er lys (lyset fra vannpumpa til bigwater), og lurer på hvorfor ingenting skjer. Er det skjermkortet? Hovedkortet?

 

Etter en litt nærmere titt ser jeg at "feilsøkings" saken (to display som viser fra 1-F) blinker i et sett (av og på, doh). Det skal den altså ikke gjøre.. Jeg tenkte da at; "hovedkortet er visst gåent.. uff uff.. Da kan jeg jo likesågodt oppgradere hele skiten til dobbelkjerne hvis jeg først må betale for noe nytt" (veldig lei meg da.. :p )

 

Men nei, det var ikke mitt kjære socket A HK som hadde tatt kvelden. Etter å ha lånt et PSU fra en kamerat fant jeg ut at det var NorthQ'n som var synderen. Med et chieftech-psu kjørte pc'n glimrende.

 

- Noen som har vært borte i noe lignende selv?

- Siden den ble kjøpt 08.03.04. så har jeg fortsatt garanti?

- Har jeg krav på et tilsvarende eller bedre produkt, da det jeg har nå ikke eksisterer? Har bl.a. ikke sata-utganger på min.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemer som oppstår med gåen strømforsyning er alltid merkelige. I dette tilfellet tipper jeg at noen spenninger ikke er som de skal, for lave, noe som gjør at det fort oppstår feil på elektronikken. Dette kommer mest sannsynelig av indre feil i strømforsyningen, styrekretser og slikt som ikke er i orden.

 

Feil som oppstår med strømforsyningen kan man stort sett ikke gjøre noe med - det er blitt en forbruksvare. Det lønner seg ikke å reparere, og utfallet kan bli mye mer katastrofalt og uheldig enn i utgangspunktet.

 

Hvor kjøpte du strømforsyningen?

 

De fleste strømforsyninger har vel 3 års garanti, hvis ikke er det bare å ty til reklamasjonsrett, da dette tydeligvis ikke er en brukerfeil.

 

Har du et voltmeter tilgjengelig, så kan du alltids prøve å starte strømforsyningen uten hovedkortet eller andre laster koblet til.

Hvordan man gjør det kan du lese mer om her;

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=158981

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...