Gå til innhold

Merkelig boks på kontoret, hva er det? (Bilder)


Anbefalte innlegg

Edit: Lurer på hvorfor Simen1 ikke har kommet med et forslag enda.

Jeg har ikke sett tråden før nå ;)

 

Jeg tror DidzisK er inne på noe. Jeg synes det ser ut som en RS585-port på toppen/siden. Jeg ser også på kretskortet at det bare er noen få ledere som er brukt i porten så det er nok utvilsomt seriellt. Både seriellt inn og ut. Det ser ikke ut som et modem siden de bruker å ha en kraftig brikke, men denne ser mer hjemmelaget ut. I det minste noe man lager i lavt opplag.

 

Kretskortet ser ut til å være rundt 20-30 år gammelt da det for 15 år siden var helt umoderne å bruke kretskort med loddede baner. Enkelheten i layouten tyder også på at dette er laget på den tiden. (designet med tynne sorte tape-striper og øyer til å lodde ting fast på, kopiert på overhead-ark og belyst på kretskortet.) Selve kretskortet ser ut til å være to lags og være av et materiale som fortsatt var populært for 15 år siden. (Da jeg begynnte å plukke på elektronisk utstyr for alvor)

 

Jeg tipper det er noe å kjedelig som en signalforsterker for serielle signaler mellom datamaskiner. Sansynligvis er signalledningen som går ut av boksen svært lang. (20+ meter) Den andre enden tipper jeg enten er revet av eller at det ligger en tilsvarende men nedstøvet boks et annet sted på arbeidsplassen din.

 

Kan du si noe mer om hvilken type arbeidsplass du jobber på eller hvilke maskiner og ting som kunne trengt noe slikt for 20-30 år siden?

 

Edit: Jeg vil tippe at den er nærmere 20 år gammel enn 30.

Edit: Skrivefeil

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dr.Ittsekk: hva med å sette 220V på "seriell"-sakene? Da trenger du bare å gå etter røyklukta for å finne ut hvor andre enden av den kabelen er.

 

Hvis det ikke funker (dagens automatsikringer liker ikke sånne stunt) kan du prøve å dra hardt i kabelen og se om du flytter på noe et helt annet sted.

Lenke til kommentar

toppen av kortet er power:

fra venstre sikring, trafo, likeretter, doble glatte kondiser med etter følgende regulatorer (to små svarte dingser)...trafo leverer ca + 20 og -20, som så trolig regulers ned til +/- 15V .

 

helt ytterst til høyre på toppen sitter det to transistorer som tydelig er koblet til LEDs via motstands nettverkene (lange rette sorte og blå striper) 4 dioder til venstre for dem gjør at minst to kilder kan skru på lyset...

 

nedre del inneholder 3 aktive komponenter.

fra venstre:

ADG200 er en 2 kanals elektronisk bryter... tipper denne kobler fra kabelen ved behov eller som beskyttelse. (den skal ha +/-15V derav gjettningen på hva power leverer)

 

2stk: TL084. TL084 er 4 forsterkere (opamps) puttet inn i en pakke. De kan gjøre "oppstramming" av signaler, ren forsterkning, eller støyundertrykking (for eksempel innstrålt støy i en lang kabel) eller kanskje filterering. tror den til venstre driver med slikt siden den virker relatert til kabelen som går ut til venstre.

 

Den andre TL084 tipper jeg gjøre level konvertering til RS232 signal nivå. På den tiden dette ble laget var det få ferdige slike konvertere å få kjøpt. man laga sjæl istenden.

 

resten er bare motstander og kondensatorer som kobler forsterkerne slik at de kan filtere osv.

 

Ergo:

dette er en RS232 kabel forlenger...

noen har trengt å trekke en RS232 linje litt lenger en den er spesifisert (max 30m ?)og har trengt en "forsterker/driver" for å nå frem.

 

hmm ble litt tamt i forhold til de mer oppfinnsome forslagene.

mine 0.02$ hverfall..

Lenke til kommentar

Da skulle det vel være på høy tid at jeg oppdaterte denne tråden.

Jeg tipper det er noe å skjedelig som en signalforsterker for serielle signaler mellom datamaskiner. Sansynligvis er signalledningen som går ut av boksen svært lang. (20+ meter) Den andre enden tipper jeg enten er revet av eller at det ligger en tilsvarende men nedstøvet boks et annet sted på arbeidsplassen din.

 

Kan du si noe mer om hvilken type arbeidsplass du jobber på eller hvilke maskiner og ting som kunne trengt noe slikt for 20-30 år siden?

Nå jobbet ikke jeg her for 20 – 30 år siden men jeg antar at de også den gangen hadde bruk for kontinuerlig registrering av de produktene som lages her. Vi snakker vel om ca tusen ulike artikler som alle må registreres med navn, vekt, dato, pris og mye annen informasjon.

 

Den lengste avstanden fra kontoret mitt til et annet sted i samme bygning regner jeg med at vil kunne være et par hundre meter.

 

Dr.Ittsekk: hva med å sette 220V på "seriell"-sakene? Da trenger du bare å gå etter røyklukta for å finne ut hvor andre enden av den kabelen er.

 

Hvis det ikke funker (dagens automatsikringer liker ikke sånne stunt) kan du prøve å dra hardt i kabelen og se om du flytter på noe et helt annet sted.

Merkelig at ingen har foreslått dette før. :)

(Jeg har forresten dratt litt i kabelen, men den rikker seg ikke.)

 

 

Nå har jeg vel fått relativt klare signaler om at dette er en eller annen type kabelforlenger. Allikevel poster jeg et nytt bilde i håp om at det skulle være noe helt annet.

For alt det jeg vet kan det hende at det sitter en hærskare mennesker der ute og hungrer etter et slikt bilde.

post-64782-1137400151_thumb.jpg

Endret av Dr.Ittsekk
Lenke til kommentar

Fikk svar på mail til nokeval.

 

"No it isn't made by us. Some components seem to be produced in 1981,

so it is produced probably about 1982.

 

I see analog switches and operational amplifiers inside but can't

say what it does."

 

Regards,

Juha Hämäläinen

Nokeval Oy

Lenke til kommentar

Jeg prøvde å søke litt og fant et par treff på KM-1D:

http://www.novotek.com/DOWNLOAD/DRIVERS/FACT/ASEFS.pdf (side 3)

http://www.novotek.com/DOWNLOAD/DRIVERS/DOC/ASE600.PDF (side 5)

 

Kort fortalt står det:

To connect to an ABB Masterpiece 200, the physical communication layer is performed via a PC serial RS232 link connected to an ABB Masterpiece 200 through the ABB Connection Unit DSTC 120, which is connected to the Communication Board DSCA 114 by the use of the cable for Masterpiece 200 DSTK 152. A direct connection can be made up to 10 meters, else the KM-1D Short Distance Modem should be used.

 

Har du noe gammelt utstyr på jobben som det står ABB Masterpiece eller ABB Connection unit på?

Lenke til kommentar
.....

Har du noe gammelt utstyr på jobben som det står ABB Masterpiece eller ABB Connection unit på?

Aner ikke.

Jeg antar at det utstyret enten er kastet eller står i et av de to bomberommene som er fulle av gammelt IT-utstyr. Hvis jeg får tid skal jeg ta en tur å se hva jeg finner i morgen. (Jeg tipper det ligger minst et tonn med gamle teknologiske dingsemomser der.)

hehe! Dette er en av de mest spennende trådene på forumet på lenge.
:blush: Endret av Dr.Ittsekk
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...