Gå til innhold

Bretteavgift på melkekartonger


Hvordan reagerer du på denne avgiften?  

1 303 stemmer

  1. 1. Hvordan reagerer du på denne avgiften?

    • Tullete avgift, boikotter ved å slutte å brette til denne avgiften er fjernet
      509
    • Støtter avgiften
      75
    • Er imot avgift, men vil ikke slutte å brette av den grunn
      303
    • Bryr meg ikke, bretter ikke uansett.
      370
    • Annet/vet ikke/ingen formening
      46


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
"Nei til bretting av melk" blir bare tullete. Bretting av melkekartonger gjør faktisk så prisene og produksjonsomkostningene blir lavere p.g.a at man bruker kartongene på nytt fremfor å produsere nye. Det samme gjelder pant på flasker.

5385635[/snapback]

Melkekartongene brukes ikke på nytt. De går rimelig uavkortet til energigjenvinning (les: et forbrenningsanlegg). Det er kun papir i god kvalitet som kan kvernes opp og brukes til ny kartong, men det er da snakk om egg-kartonger og ikke melkekartonger fordi melkekartonger MÅ være tette og dermed være basert på kartongpapir av god kvalitet. Meieriene får uansett ikke ta del i gevinsten som energigjenvinninga gir på andre måter enn at de får billig oppvarming av lokalene via fjernvarme hvis de er så heldige å ha meieriet i nærheten av fjernvarmenettet.

 

Edit: Kunne ikke staten i det minste vært ærlig å kallt avgiften for "ekstra melkemoms" i stedet for å kalle det miljøavgift? Den har jo ingenting med miljø å gjøre. I praksis er det det samme som å sette opp momsen på melk fra 12 til 17,3%. (Forutsatt at melkekartongne før kostet 9,5 kroner og nå 9,95 kroner i utsalg, en forskjelle på de omtalte 45 ørene.)

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Hele butikken med søppelgjennvinning ligger i prisen man må betale for å få levert søpla til mottakene og ikke det som kommer ut i den andre enden.

 

Skulle du være så uheldig å sette fyr på en semitrailer fullasta med returpapp så har du selvsagt ødelagt en dyr trailer men samtidig brent opp råvarer for ca. 20 000.- , det er så lite søpla er verdt.

Lenke til kommentar

Bretting av melkekartonger er nesten som å pisse i havet og vente på flo. Det jeg mener er at det nytter ikke å resirkulere, kjøre blyfritt, kjøpe miljøvennlige varer og tro at man da kan opprettholde vestens energikonsum. Denne miljøpolitikken er på grensen til besteborgelig, men helt forventet.

Endret av Nisje Olm
Lenke til kommentar

Slik jeg ser det så har all denne resirkuleringen/forbrenningen 2 hensikter.

 

1. Skaper arbeidsplasser til de som driver med dette.

 

2. Blir faktisk kvitt søpla uten at den samles på store fyllplasser.

 

Vil påstå at det har litt for seg i og med at søpla gjenbrukes istedenfor å hope seg opp i store hauger.

Om det ikke direkte er lønnsomt å drive med dette så må man jo se samfunsnytten av det.

Dette retferdiggjør selvsagt ikke at det legges en avgift på melkekartonger helt til 95% resirkuleres.

Slik avgiften er satt vil det være umulig å få avskaffet den forde det ALDRI vil bli 95% resirkulering, til det er det alt for mange her i landet som bruker de som brensel inklusiv meg selv, og jeg tror neppe reklamekampanjer vil endre dette.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar
Søppelmennene ser jo om det er sortert og brettet melkekartonger, får de bare en stor sekk med restavfall er det ikke værre en å melde ifra de som har ansvar for resirkuleringen, så kommer de og truer med dagsbøter.

 

Norge burde stå frem som et eksempel som et naturvenlig land :)

5380271[/snapback]

 

Hæ!? Hvor gjør de det? :hmm:

 

Her går ikke søppelmannen ut av bilen en gang... :whistle:

 

Ingen som melder seg frivillig til å pusle litt med en slik boikott-bretteavgiften-side?

5384724[/snapback]

 

Kanskje noen som er motivert til å starte igang en slik side kan sende meg en PM, jeg kan kanskje hjelpe til litt. :tease:

 

Edit: Glemte ett viktig ord.

Endret av Vid^r
Lenke til kommentar

Jeg og Vid^r har funnet ut pr PM at vi utfyller hverandre litt når det gjelder å lage en hjemmeside til brette-streiken. Det vi trenger mest nå er et domene og serverkapasitet til siden. Hvis noen av dere kan tilby noe slikt så tror jeg det kan bli en fin streike-side :D Andre typer bidrag til siden settes selvfølgelig også pris på.

Lenke til kommentar

Blir så provosert at jeg bare må fyre med dem... Og ja de oser ikke så jævli som det vises i den overdrevne tåplige reklamen...

 

Hva om de forbanna luringene kunne startet i andre enden.. Som feks. Sluttet med all den unødvendige embalasjen på alt forbrukvarer som kjøpes. At feks. en tube må ha en eske uten på er tullete. Eller at vi selv bestemer ut i fra våre egne inntresser og behov hva vil ha av reklame i posten...

Endret av Blacki
Lenke til kommentar

Ugh. Jeg blir provosert! Er jeg som har melkekartongbretting som ansvar hjemme, en del av mine faste arbeidsoppgaver. Blir slutt på det nå. De skal rett i ovnen i protest:)

 

Prøvde å finne ut hvor mye melk det selges i året. Sjekket tine.no. Fant denne setningen:

 

"Visste du at TINE selger 32 millioner melkekartonger per måned?"

 

Dette blir 384 millioner i året, hos kun Tine. Ganget med 0,45 blir det 172 millioner ufortjente kroner i lommen til staten. Jeg er med å signere på en side hvis det kommer opp. >:(

Lenke til kommentar
Blir så provosert at jeg bare må fyre med dem... Og ja de oser ikke så jævli som det vises i den overdrevne tåplige reklamen...

 

Hva om de forbanna luringene kunne startet i andre enden.. Som feks. Sluttet med all den unødvendige embalasjen på alt forbrukvarer som kjøpes. At feks. en tube må ha en eske uten på er tullete.  Eller at vi selv bestemer ut i fra våre egne inntresser og behov hva vil ha av reklame i posten...

5391418[/snapback]

 

 

Reserver deg mot uadressert post! Det har vi gjort, blei merkbart mindre drit i postkassa da ja

Lenke til kommentar
JBlack: Du vet forslaget kom fra forrige regjeringm og lå i deres forslag til statsbudsjett, right?

5376176[/snapback]

Den nye regjeringen hadde ingen problemer med å redusere drastisk bl.a. avsetningen til forskningsfondet, og sa at flere av postene på statsbudsjettet fra den forrige regjeringen var for snubletråder å regne.

 

I så fall hviler ansvaret fullt og helt på den nye koalisjonen.

 

Merk:

1: Regjeringen foreslår statsbudsjettet, men

2: det er Stortinget som vedtar den, for det er nettopp Stortinget som er lovgivende statsmakt i dette landet.

 

Overgang til flertallsregjering gjør at ting fungerer litt anderledes enn før, les gjerne denne artikkelen som bl.a. tar for seg nettopp dette.

Endret av Codename_Paragon
Lenke til kommentar
Det jeg mener er at det nytter ikke å resirkulere, kjøre blyfritt, kjøpe miljøvennlige varer og tro at man da kan opprettholde vestens energikonsum.

5386795[/snapback]

 

 

Blyfritt kan forståes siden bly i bensin har vært årsak til at IQ'en til mange amerikanere har vært sterkt svekket. Undersøkelser viser at de som ble utsatt for eller bodde i nærhet av veier (før blyfritt) som barn fikk varierende grad av blyforgiftning som igjen førte til at de hadde noe i nærheten av 12x økt sjanse for å ikke fullføre videregående eller fullføre noen form for høyere utdanning. :scared:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...