Gå til innhold

Den store Mediaportal-tråden - 1.2.3 sluppet 13.04.2012


Spragleknas

Anbefalte innlegg

Mediaportal er et vanlig program på lik linje med paint, calculator og word. Det krever Windows XP i bunn, og enkelte andre småtterier som .Net 2.0 for å kjøre. I bunn og grunn er det et "skjell" som pakker alle mulige media-applikasjoner, drivere, codecer etc inn i et pent, helthetlig yttre, akkurat som Microsoft Media Center.

 

 

Du kan velge å starte MediaPortal ved å klikke på et ikon som et vanlig program, og så navigere deg i menyene, eller du kan gjøre som meg og la mediaportal starte i fullskjerm ved oppstart av pc-en slik at brukeren aldri ser noe annet enn mediaportal. Jeg har hatt besøk som ble veldig overrasket over at menyene de hadde navigert rundt i med fjernkontrollen for å finne musikk og se på tv var en vanlig windows-pc i bunn :-)

 

mvh

Knut

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan jeg aktivere dette programmet med fjernkontrollen? Har en stue pc med fjernkontroll, og har mista cden med programmet som følger med. Jeg vil ha muligheten til å slå på pcen i instant mode, sånn at jeg slipper å slå på pcen. Har flere muligheter til å velge mellom pc, dvd, mp3, fm, dvd og tv.

 

 

Edit: Leste posten over nøyere denne gangen:P Men da forstår jeg. Skal jeg først installere OS'et, og så installere mediaportal? Kan jeg da bruke fjernkontrollen til å slå pcen på i instantmode? :p

Endret av [Calavera]
Lenke til kommentar

Hi [Calavera],

"Error, no MESA-Partition found, system will now reboot!" denne kjenner jeg ikke til.

Normal måte er å starte PC'n (fra suspend (sove) eller hibernate (dvale)) opp for så å velge kilde program med fjernkontrollen, i allefall når MediaPortal er lastet inn.

 

Hilsen

Roy

Lenke til kommentar

Hmm.. merkelig. Har en AOpen XC Cube EA65-II.

På lcd-skjermen kan jeg velge mellom masse forskjellige oppstartsmetoder. Tungvint for meg å starte pcen opp på vanlig måte for så å åpne MediaPortal.. så har lyst til å kunne velge f.eks FM, og da starter pcen i FM-mode. Er dette mulig, eller har jeg misforstått hele opplegget? :p

 

Takk for hjelp :)

Lenke til kommentar
Hmm.. merkelig. Har en AOpen XC Cube EA65-II.

På lcd-skjermen kan jeg velge mellom masse forskjellige oppstartsmetoder. Tungvint for meg å starte pcen opp på vanlig måte for så å åpne MediaPortal.. så har lyst til å kunne velge f.eks FM, og da starter pcen i FM-mode. Er dette mulig, eller har jeg misforstått hele opplegget? :p

 

Takk for hjelp :)

6425833[/snapback]

FM mode er ukjent for meg. Er det det samme som suspend/S3? Altså at maskina går inn i dvale og skrur av vifter/harddisker etc, men kan våkne opp på 3-4 sekunder?

 

I så fall fungerer MP fint med suspend. JEg har satt MP opp til automatisk å kjøre når windows booter og automatisk til fullscreen. Dermed vil brukeren knapt nok se noe til windows når han skrur pcen på fra kald maskin.

 

Hvis du går inn i suspend mens du er inne i mediaportal så skal du komme tilbake til samme sted når du skrur på igjen.

 

Mediaportal kan styres av de fleste fjernkontroller. Min fjernkontroll sender "tastaturtrykk" og jeg har satt den opp til å sende meldinger som MP tolker på en fornuftig måte.

 

mvh

Knut

Lenke til kommentar

Hmm, nei tror ikke det.

 

På lcdskjermen på pcen kan jeg velge mellom uttalige modes. FM (Radio), dvd/video, pc, mp3 og en ting jeg ikke husker. Stod i manualen at jeg kan velge f.eks mp3 før jeg slår på pcen, så starte pcen opp med det programmet som er levert på cd med datan.

 

Denne måten å slå på pcen heter visst "Instant On".

 

Har da "mistet" (dvs finner ikke i rotet mitt) cden som har det MediaPortal lignende programmet, men skal lete videre. Akkurat nå fungerer bare fjernkontrollen til å slå av å på pcen. Ikke mer.

 

 

 

RC-R470 heter fjernkontrollen, og den ser slik ut:

 

3312x3312.jpg

Endret av [Calavera]
Lenke til kommentar

Hei,

MediaPortal er ikke et erstatningsprogram for det du antakeligvis har brukt der.

Hvis du har Windows XP på den og legger in MediaPortal + konfigurerer MediaPortal slik som knutinh sier så kan du ved hjelp av en fjernkontroll starte opp PC'n din og MediaPortal vil da være tilgjengelig derfra og du velger da ut hvilken av kildene du vil starte.

Windows / MediaPortal kan ikke "bootes" opp i Radio modus, DVD modus, Musikk modus, Bilde modus eller TV modus.

 

Min PC er tilkoblet anlegget i stua, og står på stort sett hele dagen, den er satt til å gå i sove modus (Suspend) etter en hvis tid uten bruk, så å vekke den igjen er det bare å klikke på fjernkontrollen og et par sekunder senere er den oppe å kjører igjen. På kvelden setter jeg den i dvale (Hibernate) over natten, men det hele kommer jo helt an på hva en liker selv.

 

Hilsen

Roy

Lenke til kommentar

release.jpg

 

Hei,

Endelig er MediaPortal 0.2 Final release ute, les mer her: http://www.team-mediaportal.com/

Direkte fra SourceForge.net http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=107397

 

Installering hvis du har gammel versjon:

1. Ta ”backup” av gamle MediaPortal folderen i tilfelle problemer med den nye,

2. Avinstaller den gamle MediaPortal,

3. Slett MediaPortal folderen,

4. Restart PC,

5. Installer ny versjon MediaPortal og start MP Wizard.

 

 

Hilsen

Roy

Lenke til kommentar
jorgeng:

 

Hvorfor ikke bruke den innbygde WebEPG?

God støtte for de fleste kanaler og settes den til fredags dagbladet som kilde, har den i tillegg veldig utfyllende informasjon om programmene.

 

 

Roy

6356042[/snapback]

 

Må vel laste ned XMLTV først?

 

Skjer nada når jeg trykker på "Norway" eller andre kanaler.

Lenke til kommentar

Hei,

Merkelig, må være noe vi gjør forskjellig :dontgetit:

 

Jeg lar wizard scanne for TV kanaler under første gangs oppsett (ingen gamle filer), etter det går jeg inn i MP Setup -> setter opp kanalene slike jeg vil ha de.

Etter det starter jeg MediaPortal -> Innstillinger -> WebEPG -> Land -> og starter å "mappe" og fordi jeg har WebEPG satt opp i Windows planlagte oppgaver starter jeg den bare derfra.

Får du noen feil melding når du trykker på land?

 

Roy

Lenke til kommentar

Hmmm,

dette er mine innstillinger for MP Setup -> Television -> Program Guide

 

programguide_settings.jpg

 

programguide_settings2.jpg

 

Testet nå på den bærbare også og det virker der. Når jeg mapper opp så bruker jeg mus eller fjernkontroll, ingen VNC program.

Skulle likt å vite hva som forårsaker dette :dontgetit:

 

Roy

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...