Jump to content
Sign in to follow this  
TST

NovaLogic tatt for piratkopiering (PC)

Recommended Posts

Piratkopiering er et kjent problem i dataverdenen, men det foregår ikke bare blant sluttbrukere. NovaLogic fikk nylig en saftig bot etter å ha brukt ulisensiert programvare.

 

Les mer

Share this post


Link to post

Her er den beste biten:

"Som en programvareutvikler er vår organisasjon avhengig av respekt for våre åndsverk. NovaLogic beklager det uaktsomme bruddet på lisensavtalen, og er forpliktet til å strengt respektere andres åndsverk også, forteller NovaLogics adm. direktør Lee Milligan til Ventura County Star, i håp om at deres mange trofaste tilhengere og kjøpere ikke tar denne historien som et tegn på at det er helt greit å piratkopiere NovaLogic sine spill."

 

Så de mener det IKKE er greit at vi piratkopiere deres arbeide, men det er heeelt greit at de piratkopierer VERKTØYENE de har brukt for å lage sine spill? Mhm...helt klart.

Share this post


Link to post

Jaja, synd for Novalogic. Jeg liker dem,

men når de driver med piratkopiering, da begynner man og lure.

Håper de slutter med dette nå, for jeg elsker spillene deres.

Share this post


Link to post
Utviklerstudioet må nå betale en bot på $153 500 (over 1 million norske kroner) som skal dekke verdien av alle lisensene.

 

At de kun må betale det lisensene er verd er vel å slippe billig unna? Det er vel strengt tatt ikke en bot heller.

Share this post


Link to post

Det er da ikkje uvanleg at også store selskaper har piratkopiert programvare (bevist eller ubevist kan sikkert diskuterest). Så for min del har ikkje dette noko betydning.

Share this post


Link to post

Vel, nå er ikke Novalogic verdens største PC-spill produsent.

Men det er vel ledelsen som har noe med dette og gjøre,

de annsatte får vel bare utdelt programmene...

Share this post


Link to post

Litt pinlig for Novalogic, men ikke så rart egentlig. Under min tid som utleid hjelp både hos små og store firmaer var det snarere regel en undantag at det fantes kopier av program. Ofte er det slik at en medarbeider behöver eller skulle kunne gjöre sitt jobb bedre med et eller flere program en det som er installert av bedriften, men at de som ansvarer for innkjöp av program / lisenser anser det for dyrt å kjöpe inn flere, hvilket leder til at flere medarveidere legger inn egne kopierte program utan at de ansvarlige får vite noe. Mange ganger fatter jo de ansvarlige at det är kopiprogram ute på vift blandt bedriftens maskiner, men velger å väre blind for det av ulike orsaker.

 

At det er ulovlig er det ingen tvil om, men det er også fullt forståelig. Men visst borde store dataforetag som Novalogic nok holde litt bedre kontroll.

Share this post


Link to post
BSA oppfordrer folk å tipse dem, og alle tips som fører til riktighet blir belønnet med $50 000 (omtrent 335 000 norske kroner).

Vil det si at jeg vil tjene opp mot en halv milion kroner på å invitere BSA til skolen? :D

Share this post


Link to post

I går kveld jeg kom jeg overhodet ikke inn. Og nå står det bare "Service Unavailable" på www.novaworld.com

Er det noe feil hos meg, eller opplever andre også dette?

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...