Gå til innhold

Bør vi følge opp WWIE?


Anbefalte innlegg

Vi har tidligere i Digitalkamera.no skrevet om den superbillige webshopen World Wide Import/Export.

 

Svært mange av Digitalkamera.no sine lesere benyttet seg av de gode tilbudene de presenterte. Nå nesten 2 uker etter at vi skrev om butikken, får vi beskjed om at de ikke kan levere varene likevel(se egen nyhetssak).

 

Det kan godt hende at dette har vært et svindelforsøk fra ende til annen, og at publisiteten har gjort at de har trukket seg. Men det kan også hende at de to personene i WWIE har vært i god tro, og at de nå risikerer en skikkelig smell på grunn av kravene fra Digitalkamera.nos lesere. Juridisk mener vi nemlig at det her er inngått bindende avtaler, og kundene kan kreve erstatning for at firmaet ikke følger opp disse.

 

Etter min mening er det god grunn til å berette myndighetene om saken, så får de ta stilling til om det er forhold som fortjener nærmere undersøkelse.

 

Skal vi la WWIE i fred, eller skal vi melde de til Forbrukerrådet, Forbrukerombudet eller kanskje til Politiet?

 

DU kan være med på å avgjøre!

 

Skal Digitalkamera.no ta initiativ til en aksjon på vegne av sine lesere? Eller skal vi glemme hele greia?

 

Hvis over 70 % svarer JA på denne undersøkelsen, skal vi følge opp saken !

 

Vennlig hilsen

Martin Wirak

Digitalkamera.no

 

[ Denne Melding var redigert av: mlwirak på 2001-12-01 13:38 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest mafister

Dette synes jeg er useriøst av digitalkamera.no!

 

Jeg har tidligere sagt at jeg mener at det var rett av dere å legge ut informasjon om hva som hadde hendt, og at WWImport ikke hadde opptrådd videre seriøst. Men fra det til å lage avstemming over hvorvidt man skal "lage bråk" eller ikke? Dette minner meg litt om gapestokken, når virkemidlene blir så feil, er det nesten litt uinteressant hva de som blir hengt ut har gjort.

 

Det ble tidligere nevnt at digitalkamera.no er opptatt av at netthandel skal tas seriøst, da bør man også være opptatt av seriøs nettpublisiering. Jeg ser ikke helt for meg oppslaget i VG: bli med og stem på om VG skal lage bråk i forhold til XX, som kanskje er en svindler, men som kanskje bare er litt naiv og har hatt trøbbel med leverandøren sin.

 

Jeg mener hver enkelt bør gå til forbrukermyndigheter/politiet (er dette egentlig en sak å belaste politiet med?) hvis man mener det er på sin plass.

 

Jeg sier ikke at jeg vet at WWImport ikke er svindlere, mitt poeng er bare at med den informasjonen som foreligger nå, og hvis de kjapt tilbakebetaler forskuddene (som selvsagt er en forutsetning) bør man kanskje tenke seg litt om før man starter noe som kan ligne en vendetta i regi av en nettpublikasjon.

 

- Cyb

Lenke til kommentar
Gjest mafister

Klart vi skal lage bråk! Det er IKKE vårt problem at WWIE ikke har sjekket sin leverandør GODT NOK. Uansett hva de skriver i sin "beklagelses" mail, så har de drevet med villedende reklame. Og loven gjelder selv om du ikke visste du brøt den... Har de gått ut med et tilbud, så må de STÅ FOR DET, uansett. Det er som sagt IKKE KUNDENE SITT PROBLEM. STPÅ PÅ KRAVA!! STEM JA.

 

Admiral

Lenke til kommentar

> Dette synes jeg er useriøst av digitalkamera.no!

 

Jeg forstår godt at du synes dette. Dette er utvilsomt kontroversielt.

 

Digitalkamera.no har slitt med dårlige seertall lenge, inntil jeg tok over siden 11. oktober. Bla. på grunn av diverse mer eller mindre kontroversielle artikler som "Slakt av Elkjøp", "Mystisk, råbillig webshop" mv. har seertallet mer enn fordoblet seg på denne tiden.

 

Hensikten min med denne avstemningen er derfor å skaffe høyere seertall til Digitalkamera.no, ikke å lage problemer for WWIE. Men det å skaffe lesere er jo hensikten til enhver artikkel et hvilket som helst nettsted legger ut, så jeg ser ikke noe amoralsk i dette.

 

Og hvordan skal vi få høyere seertall?

 

Forhåpentligvis først og fremst ved å skrive gode, objektive artikler om digital fotografi, samt skrive gode objektive tester om digitale kameraer. Men dette krever en sterk redaksjonell stab, og det har vi ikke per i dag. Jeg har ikke den nødvendige kompetansen, så det må bli noen andre enn meg som skriver om slike ting. Jeg gjør derfor mitt beste for å knytte til meg nye medarbeidere som kan ta seg av dette. Jeg gjør oppmerksom på at dette er frivillig gratisarbeid - inntil videre.

 

Inntil dette skjer, må jeg skrive om slike ting jeg kan. Og det jeg kan, er å skrive kontroversielle artikler som provoserer folk, men trekker lesere :wink: Jeg har ikke journalistisk erfaring, men har lagt merke til mange av knepene til VG, Dagbladet, Se og Hør, Nettavisen mv. Hvis du leser noen av disse publikasjonene, vil du se at sex går igjen i svært mange overskrifter. Men når man leser artiklene, viser det seg ofte at artikkelen ikke var så sexy likevel. Hvorfor da sex i overskriften? Fordi sex selger.

 

På samme måte prøver jeg å få med "slakt", "blod", "mystikk" og andre eksotiske ting inn på Digitalkamera.no. Sex har det vært dårlig med, men jeg skal ikke utelukke at det kan komme :wink:

 

Det er gøy å skrive om digitale kameraer på denne nettsiden, men det er mye mer spennende å skrive artikler som ligger helt på grensen, og som kan provosere folk. Man risikerer alltid at noen blir så forbannet at folk slutter å bruke siden, men hittil

har i allefall disse artiklene økt besøket kraftig.

 

Jeg ønsker som sagt en sterkere satsing på objektivt stoff om digitale kameraer, men trenger hjelp her. Når jeg merker at jeg har gått over streken i en artikkel, vil jeg selvsagt ikke gjøre samme feilen flere ganger. Jeg får negative bemerkninger på mange artikler, men det virker som om flertallet er positive.

 

Når det er sagt, synes jeg at WWIE sin oppførsel her har vært sterkt klanderverdig, uansett årsak. Slike forhold ødelegger for alle seriøse aktører på nettet, og det er derfor viktig at slike ting blir slått ned på. Jeg har blitt nedringt av sentrale folk i svært store webshoper angående WWIE-saken, og samtlige har prøvd å sjekke opp WWIE og personene bak denne ytterligere. Flere av disse har hatt kontakt med politiet i denne forbindelse.

 

Vi har faktisk brukt en del spaltemillimetere på denne webshopen, og da er det svært skuffende å se at de ikke kan levere hva de lover. Jeg ringte selv til innehaveren av WWIE før jeg skrev artikkelen, for å høre om tilbudene var reelle. Jeg hadde mine mistanker...

 

Det er mulig at han var i god tro, men det er usedvanlig sløvt at han ikke sjekker opp forholdene nærmere og stanser bestillingene når det kommer drøssevis av bestillinger på bakgrunn av artikkelen i Digitalkamera.no.

 

Alle undersøkelser viser at forbrukere flest aldri hevder sin rett i slike saker. Jeg har studert rettssosiologi som et av mine valgfag, og undersøkelser foretatt av bla. Jussbuss viser at vanlige folk har et svært lite heldig forhold til sine egne rettigheter.

 

Man kan derfor forvente at få - mest trolig ingen - vil følge opp saken mot WWIE på egen hånd. I slike tilfeller er det viktig at det er krefter som hjelper dem til å hevde deres rett. Siden Jussbuss ikke har tatt på seg saken, kan Digitalkamera.no gjerne være med på å hjelpe. Jeg er jurist, og har hatt flere saker i Forbrukerrådet og Forbrukerombudet tidligere. Bare nå i november har jeg vært i retten to ganger, men det var riktignok som saksøkt :wink:

 

Vi vil ikke følge opp saken med mindre leserne nærmest unisont synes at dette er en riktig fremgangsmåte. Hvis 70 % synes vi burde følge opp, er det godt nok for meg.

 

Vel, jeg kunne godt gitt deg et langt mer politisk korrekt svar, men jeg er i det minste ærlig...

 

MLW

Lenke til kommentar

> Slesking!!! Du maner opp til bråk!!! Useriøse amatører.... :mad:

 

Vel, "bråk" er en spissformulering fra vår side. Det aktuelle er å sende et brev til Forbrukerrådet, Forbrukerombudet og Politiet om situasjonen. Jeg synes at saken bør bli etterforsket, det KAN jo hende at det dreier seg om et svindelforsøk.

 

Hvis det viser seg at forsøket deres har vært reelt, kommer ihverfall ikke jeg til å kreve penger av webshopen - fordi jeg hele tiden hadde en dårlig magefølelse mht. dette firmaet, og jeg regnet aldri med at jeg ville få kameraet jeg bestilte til denne prisen. Jeg var derfor i delvis "ond tro" som man sier i jussen når jeg bestilte. På samme måte som da jeg var i ond tro da jeg for et par dager bestilte 2 stk. Samsung Digitale kameraer til kr. 0,-, og en IBM 18-tommers LCD-skjerm til kr. 73.

 

Hadde jeg ikke hatt en slik mistanke, og dermed trodd at dette var reellt, skulle jeg nok krevet en erstatning av dem.

 

> De har jo gått ut og beklaget situasjonen!!!

 

Det KAN hende at de fikk kalde føtter i en svindelsituasjon pga. omfanget dette ville fått. Risikoen ville jo temmelig høy. Jeg har blitt løyet for før i mitt liv, og jeg tar ikke automatisk denne unnskyldningen for god fisk.

 

Derfor synes jeg at saken burde BELYSES av offentlige instanser. Hvis det viser seg at de har handlet i god tro, vil de helt sikkert ikke få problemer med Politiet i alle fall.

 

MLW

Lenke til kommentar

Hykler!

Du kan anmelde dem uten å legge dem ut i gapestokken som tidligere nevnt!! Det er kun fordi du har personlige innvendinger imot dem..

_________________

I'm feeling very shpongled.

Smashed,mashed, completely geschtonkenflapped

 

[ Denne Melding var redigert av: MiraQdata på 2001-12-01 03:51 ]

Lenke til kommentar

Hvis de hadde gjemt seg bak en sten og ignorert alle henvendelser så hadde jeg og stemt ja!! Jeg hadde også bestilt hos dem, men velger å være løs i kantene... Jeg har ikke tapt noe unntatt en "drøm", det synes jeg ikke er grunnlag for å anmelde dem så lenge jeg ikke har blitt svindlet for penger...

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-01 04:04, MiraQdata skrev:

Hvis de hadde gjemt seg bak en sten og ignorert alle henvendelser så hadde jeg og stemt ja!! Jeg hadde også bestilt hos dem, men velger å være løs i kantene... Jeg har ikke tapt noe unntatt en "drøm", det synes jeg ikke er grunnlag for å anmelde dem så lenge jeg ikke har blitt svindlet for penger...



 

Det var da volsomt til energi du la ned i å forsvare noen som du ikke har noe med...eller har du det ?

 

Her er det faktisk et mulig svindel forsøk å da synes jeg ikke det er noe galt i å undersøke om det er noe i det. Det enkleste hadde jo vært om WWi hosta opp navnet på den sviktene levrandøren (om det eksisterer noen).

 

Gib

Lenke til kommentar
Gjest mafister

mener digitalkamera.no bør 'roe'seg litt.

 

husk tittelen på nyheten om WWIE:

'Mystisk webshop med ufattelige priser'

 

de lå vel i denne at en ikke var helt sikker på denne webshoppen?

at en da skal politianmelde WWIE er litt drøyt.

(regner med at de som har forhåndsbetalt får igjen pengene sine, ellers er det selfølgelig en helt annen sak)

 

bs

Lenke til kommentar
Gjest mafister

> de lå vel i denne at en ikke var helt sikker på

> denne webshoppen?

> at en da skal politianmelde WWIE er litt drøyt.

 

Noe av poenget her er vel at man ikke ønsker at lignende episoder skal oppstå igjen? Uten at noen tar "ansvar" (tar opp saken, og setter søkelys på den) vil man aldri bli kvitt useriøse aktører på nettet.

Det er synd. Nettbutikkene har nok utfordringer å ta seg av fra før (brukervennlighet, betalingssikkerhet, etc).

 

En evt. sak vil forhåpentligvis føre til at andre tenker seg om 2 ganger før de setter igang noe lignende.

 

A.E

Lenke til kommentar
Gjest mafister

"Hensikten min med denne avstemningen er derfor å skaffe høyere seertall til Digitalkamera.no, ikke å lage problemer for WWIE."

 

Deretter sier du "Hvis over 70 % svarer JA på denne undersøkelsen, skal vi lage bråk!!!" (3 utropstegn)

 

I neste innlegg går du videre og sier "skal vi ta saken til Forbrukerrådet, Forbrukerombudet, Politiet eller alle tre?"

 

Hva med en annen type avstemning? Selvsagt ikke for på lage BRÅK for digitalkamera.no

 

Følgende avstemning foreslås:

 

Q: Skal vi si ifra til digitalkaera.no's sponsorer

hvor useriøse de virkelig er?

 

 

Tilleggspørsmål uteom avstemning; Hvis over 20% sier ja (da skal vil lage bråk ja!!!!!!!!!) skal vi da si ifra per e-mail, snail mail eller per telefon?

Lenke til kommentar
Gjest mafister

Digitalkamera.no (DK.NO) kunne selv ha foretatt en test ordre på web shopen dette gjelder før dem gikk

ut med disse opplysningene, siden dem selv sier at det virket mistenkelig.

 

Er det grunnlag for å si at DK.NO har vært

usedvanlig sløve i denne saken?

 

Nå bakker dem ut noe voldsomt, og ser ikke ut til å

ta noe redaksjonellt ansvar selv. Dette er noe av det dårligste jeg har sett på lange tider. Få inn noen med litt omløp i topplokket, eller legg ned hele greia.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...