Gå til innhold

mlwirak

Medlemmer
 • Innlegg

  2 611
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om mlwirak

 • Bursdag 27. mai 1975

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

5 460 profilvisninger

mlwirak sine prestasjoner

2

Nettsamfunnsomdømme

 1. Prøvde å teste med Word, klarte ikke å replisere problemet der. Maskinen nevnt ovenfor har Win10 med Office 21. Jeg prøvde det samme på en bærbar (Ryzen 5800h) med Win11 og Office 2019. Problemet er mindre merkbart på denne, men alt i alt er det også her vesentlig raskere å "dra og slippe" en fil inn i excel enn å åpne via dobbeltklikk i utforskeren. Merkelige greier.
 2. Takker, Memento, men om jeg drar og slipper filer inn i Excel eller åpner de ved dobbeltklikk i Explorer så vises prosessene på samme måte i Task Manager. Så jeg tror ikke dette er forklaringen, ettersom dra-og-slipp er raskt. Jeg kan prøve å endre workflowen min til dra-og-slipp.
 3. Hm, eksperimenterte litt. Jeg får samme resultat uavhengig av om det er xlsx eller CSV-format. Tregheten er kun hvis man dobbeltklikker på en fil i Explorer. Hvis man drar og slipper filen inn i Excel fra Explorer åpnes den lynraskt. Hvis Excel ikke er åpent, går det lynraskt å åpne 1 fil via dobbeltklikk. Men etterfølgende filer er trege å åpne ved dobbeltklikk, med mindre man da drar og slipper filen inn i Excel.
 4. Hei, å åpne en 1 KB csv-fil i Excel 2021 tar ca. 3-4 sekunder. Kraftig maskin. Å åpne samme fil i notepad går "umiddelbart". På en eldre, svakere maskin med Excel 2007 tar dette også bare noen tiendels sekunder. Jeg antar at tregheten skyldes at Office blir stadig mer bloated. Kanskje en representant fra Microsoft må sjekke at innholdet i filen er tilstrekkelig woke eller noe. Jeg er ellers ganske fornøyd med Excel 2021, men denne tregheten gjør workflowen min irriterende treg. Noen som har noen tips til hva som evt. kan gjøres?
×
×
 • Opprett ny...