Gå til innhold

Hvor mye varme kan en s478 prescott cpu tåle?


samye83

Anbefalte innlegg

Idag gikk jeg til innkjøp av en cpu av type intel p4 s478 3.0 ghz prescott. Det som overrasket meg var hvor varmt denne lille djevelen blir. Av en idle temp på 44 grader og load på 60 grader, synes jeg at det er ganske mye.

 

Da er spørsmålet, er det akseptabelt å ha så høy temp? Er det skadelig for cpu'en? Kjøler med en standard kjøler som fulgte med.

 

Takk for alle svar :thumbup:

Endret av samye83
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Husker ikke eksakt hvor mye varme Prescotten tåler men det står beskrevet på Intels sider, ofte referert til som maskimal termisk verdi, som for Prescott P4 EE var 115 Watt om jeg ikke husker feil.

 

I tillegg kan det nevnes at med en god luftkjøler bør du kunne klare å klokke den til 3,2 eller 3,4 Ghz alt etter kvaliteten på Chipen, uansett bør du egentlig kjøle den med vann, det er den mest effektive måten å kjøle ned prescott på, uten å fullstendig flå pengeboka.

Lenke til kommentar

Jeg smørte arctic silver 5 på cpu'en og monterte på kjøleren, men etter en liten stund med prime95 var tempen godt over 60. Så tenkte jeg på at det var en grå lignende hinne på selve kjøleren. Skrapa den vekk og monterte alt på nytt igjen. Nå er temperaturen på 41 grader idle og 54-58 grader load. Men da er det ganske kaldt i stua siden ingen varme er skrudd på ennå. Den cpu kjøleren som fulgte med er overraskende stille gående. Vil at den skal bråke litt mer og kjøle litt mer, hehe. Får se hvor varmt den cpu'en blir når sommeren kommer.

 

Det blir nok ikke noe vannkjøling på den. Den skal for det meste brukes til internett, word, litt konvertering av filmer osv. Så jeg vil tro at 3 ghz vil holde i årene fremover.

Lenke til kommentar
Idag la jeg merke til noe rart, testa cpumark99 og la merke til at kun 52 % av cpu'en var brukt. Min amd 3500+ jobber 100% når jeg kjører cpumark. Er det noe galt med prescott prosessoren, eller skal den jobbe ved 52% belastning?

5028666[/snapback]

 

Det er fordi prosessorene har HyperThreading (to virtuelle CPUer). Min Northwood med HT gjør også dette. Start en CPUMark til så går den til 100%. :)

Lenke til kommentar

Jeg får jo bare 168, min amd drar fint 250 poeng... Jeg som trodde at intel var bedre til sånne tester. Skal bytte den ut med en northwood snart. 2.8 ghz vil holde ganske mye for resten av familien min.

 

Får vel prøve å konvertere litt filmer senere, for se om intel kan score litt bedre der :hrm:

 

Edit: Jeg har også testet med en northwood 2.4 ghz, den klarer faktisk 146 poeng, dvs litt bedre enn 2.8 ghz cpu'en din. Gud, intel forvirrer meg ekstremt...

Endret av samye83
Lenke til kommentar

Det som er at hvis du skal klokke er 60 grader mye!....

 

Jeg klarer 4.1 Ghz stabilt @ 40 grader, men klarer akkurat 4Ghz på 50 grader så temp har utrolig mye å si, det vil si at ikke cpuen kke klarer mer, men at tempen er akkurat litt for høy til at den tives på 4.1Ghz... :cry: Litt irriterende, selv på dobbel radiator...

 

på 3 Ghz klarer den nok 90-90 før den vi restarte / ustabilt / henger seg! :)

Lenke til kommentar
Det som er at hvis du skal klokke er 60 grader mye!....

 

Jeg klarer 4.1 Ghz stabilt @ 40 grader, men klarer akkurat 4Ghz på 50 grader så temp har utrolig mye å si, det vil si at ikke cpuen kke klarer mer, men at tempen er akkurat litt for høy til at den tives på 4.1Ghz...  :cry:  Litt irriterende, selv på dobbel radiator...

 

på 3 Ghz klarer den nok 90-90 før den vi restarte / ustabilt / henger seg!  :)

5037556[/snapback]

 

Har ikke tenkt å overklokke så mye iallfall. Den er ingen form for spill pc. Har jo amd pc'en min til slike formål :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...