Jump to content

knuto

Medlemmer
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hvilken motor er det i den bilen? Kan du poste når du finner ut hva som er problemet? Jeg har nemlig et veldig tilsvarende problem med en Mitsubishi Carisma GDI 98-mod, og det ser ut til at tidligere eier allerede har prøvd å skifte tennplugger og ledninger til disse, så jeg frykter at problemet er dyrere å løse enn som så.
 2. Det vil vel ikkje ta mange dagar før ein kan lasta ned patchar som fjernar reklamen. Dog ikkje frå Microsoft
 3. Kanskje fontveljaren, ja. Viss du er heldig. Men Microsoft har patent på det nye brukargrensesnittet til Office.
 4. Denne posten burde kanskje vore posta i eit hardware-forum, men eg trur eg finn fleire med Linux-erfaring her. Eg har ein 3 år gammal bærbar datamaskin utan innebygd trådlaust nettverk. Ettersom ikkje alle hardware-produsentane er like spreke på linux-fronten lurer eg på om nokon veit om ein USB-adapter for trådlaust nettverk som fungerer godt med Ubuntulinux? Helst ikkje dyraste sorten.
 5. Dette er vitterlig ikke fenomer som mennesker rår over. 8107350[/snapback] I edens hage var alt berre velstand. Løvene tok ikkje kvarandre osv. Så trossa menneska Gud, og Gud jaga menneska ut frå eden, og ut i ei verd av elende. -- Eit resultat av mennesket sin frie vilje.
 6. Eg er overbevist. Kvifor eg er overbevist er vanskeleg å forklare. Ein god porsjon hjelp av Den Heilage Ande er vel omtrent det korrekte svaret. Bønnesvar og liknande styrkjer jo sjølvsagt trua. Guds nærhet.
 7. Gud er berre god. All tragedie på denne jorda er på grunn av mennesket sin frie vilje.
 8. Dette vart feil. I Kristendommen er det nok å tru at Jesus tok dine synder. Så kjem du til himmelen. Ingen kan gjera betre enn det. Som du seier. Dei som har høyrt evangeliet, men ikkje teke i mot dette, skal, etter kristendommen, koma i evig fortapelse. Det står forsåvidt òg at dei som ikkje har evangeliet, heller ikkje kjem i fortapelsen, men skal forgå. Nå ble jeg litt nyssgjerrig. Hvor i Bibelen står dette? 8106634[/snapback] Les i Romarane kapittel 2.
 9. Guds feil? Han skapte menneska, og levde i saman med dei i edens hage. Då trossa mennesket Gud, og gjorde i mot han. Kan du då seie at noko er Guds feil? Alt er mennesket sin feil. Men når du då trur på Jesus, er ditt menneske (under lova) dødt, og du er blitt født på ny under Jesus Kristus (nåden).
 10. Er vel ikkje så mykje å diskutera. Kan kanskje gjera det ein gong, men tek meg ikkje tid til det akkurat nå i alle fall. Jah, er det ikke enkelt? Hvorfor er akkurat det sant? 8106967[/snapback] Eg trur det er sant. Historiske hendingar, evt. jødisk tradisjon, er ikkje relevant i mi tru. Derfor ser eg ikkje på byrjinga som fakta, men som symbolsk. Mykje er likevel nyttig.
 11. Så vidt jeg vet tok jesus bare støyten for synd -- ikke for lover... Og med det prøver du å seie? Synda hadde ikkje vore til utan lova. Prinsippet med kristendommen:
 12. For å ta dei mest grunnleggjande: - Jesus, messias, skulle bli født av ei jomfru i Davids-ætta. - Jesus skulle bli født i Betlehem. - Jesus skulle døy, og stå opp att. - Jesus skulle ri inn under jubel i Jerusalem på eit esel. (veka før han vart krossfest) Nokon trur at alt er sant, nokon trur at alt er symbolsk. Det har i praksis ikkje noko å seia, så lenge du trur at Jesus tok straffa for syndene då han døydde og stod opp at.
 13. Vi kan legge til: Johannes, Matteus og Lukas har bekreftet at det gamle testamentet ikke er opphevet. Markus går så langt at han sier at til og med loven "de som spotter sine foreldre skal dø" fremdeles gjelder. Jesus selv sier at han ikke er kommet for å oppheve, men for å bekrefte loven... 8106633[/snapback] Gamletestamentet består av veldig mange profetier som Jesus etterpå oppfylte. Jesus fullbrakte, ikkje opphevde, lova. Den som spotter sine foreldre skal dø, men den straffa tok Jesus.
×
×
 • Create New...