Gå til innhold

spørsmål om vk1 flyfag


ghrr

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Jeg tror kanskje jeg har kommet inn på Skedsmo VGS (flyfag) og har noen spm som jeg håper noen kan svare på.

 

Er det no bra muligheter for leie der? (noen avtaler med skolen)

 

Hvordan er det med norsk og engelsk og sånt? er det viktig og være god i det? hvordan er det det er med undervisning og sånt... er det mye teori? bruker man pc? osv...

Lenke til kommentar
Jeg tror kanskje jeg har kommet inn på Skedsmo VGS (flyfag) og har noen spm som jeg håper noen kan svare på.

 

Er det no bra muligheter for leie der? (noen avtaler med skolen)

 

Hvordan er det med norsk og engelsk og sånt? er det viktig og være god i det? hvordan er det det er med undervisning og sånt...  er det mye teori? bruker man pc? osv...

6649486[/snapback]

det med engelsk:

 

"Gode engelskkunnskaper er en fordel da en god del av undervisningen bygger på engelsk faglitteratur"

 

åssen det er med leie vet jeg ikke noe om, men du er kanskje litt seint ute? men du finner vel alltids en plass å bo :)

Lenke til kommentar

Dark Soul:

 

Angående leie:

Siden vi går på videregående må vi ut på det private leiemarkedet, og får dermed IKKE tillgang til studentboliger. Dvs at du må se etter annonser i avisen (de bruker www.zett.no), se på finn.no / zett.no og lignende. Stipendet til en enkeltperson kommer til å bli på 3450,- med mindre det skjer endringer fra forige skoleår. Ting som at foreldre tjener for lite osv kommer i tillegg til dette. Se på Støttekalkulatoren for å finne ut hvor mye DU kan få i stipend. Man kan også ta opp lån.

 

Det er greit om du er noen lunde god i engelsk fordi man bygger på engelsk utdanning. Det vil si at istedet for å si lysdiode, så sier man LED (engelske faguttrykket) og så videre. Det er enkelt og greit fordi at når du går ut fra flyfag og skal i lære så har du fått med en "Basic Licence" på vitnemålet ditt. Det den gjør er at den beviser at du er godkjent for jobbing i utlandet. Så da kan du tilbringe læretiden eller arbeidslivet ditt i utlandet.

 

På Skedsmo er det slik at man har 4 dager med teori og 1 dag med praksis i uken. Av de jeg har snakket med sier de at en dag er nok fordi de nesten ikke gjør noe de dagene uansett, men at de gjerne ville hatt mer om de faktisk gjorde noe. Så sånn sett er det greit. Bærbar pc kan sikkert være medbragt i de timene man trenger det, men jeg vet ikke hvor strenge lærerene er på det. Tror kanskje du må ha bevis for å ha dysleksi for å få det til.

 

NB! Det ser ut til at du er ganske lite opplyst. For å hjelpe deg litt kan jeg si at det er VELDIG mange utgifter i starten av skoleåret. Blandt annet er skolebøkene mye dyrere enn vanlige skolebøker og iløpet av de første ukene får man besøk av noen som produserer yrkesklær. Der måler de deg og lager en skreddersydd kjeledress for deg som du skal bruke til skolerelaterte ting. I tillegg kommer vernestøvler. Bare dette koster nok glatt 3000 kroner. Så litt mentalt sadomasochist må du nok være.

 

Personlig valgte jeg Sola av økonomiske årsaker.

Lenke til kommentar

Takk for svar... at det ville koste litt hadde jeg nok regnet med. Men jeg er ikke noen ekspert i norsk og engelsk (pga. dysleksi). Har nesten ikke noe nå men det henger jo litt igjen på en måte.

 

Ser for meg mye teori på engelsk osv. sånn med engelsk utrtykk som LED bruker vi litt på GK og.

 

hadde vel ikke tenk så mye på og starte der, men vurder det litt nå. (tenkte jeg ikke hadde mulighet til og komme inn på 4 i snitt)

 

der som går der/har gått kan dere forklare ossen det er?...

Lenke til kommentar

Da jeg var laerling (3-4 aar siden) var loenna for laerlinger 30%, 40%, 60% og 80% av full loenn. Starter paa 30%, og saa hver 6 maaned gaar du opp ett hakk. Mener og huske at jeg ogsaa fikk et borteboer tillegg paa noen tusen i maaneden, dog ikke for siste 6 maaneder. Litt usikker paa om dette fremdeles eksisterer.

 

Det og jobbe som laerling er stort sett greit, kommer veldig ann pa hvilken jobb du faar. Jeg jobbet paa komponentavionikk hos Braathens paa Sola og storkoste meg stort sett der. Men jeg vet det var andre som ikke hadde det like morro alltid... Mye drittarbeid som aa koste hangargulvet osv., spesielt dersom det er en periode med lite arbeid. Dog alt i alt tror jeg nok du kommer til og like de 2 laerlingaara uansett hvor du ender opp.

 

Kan foroevrig nevne at det er en fordel om du er god i engelsk. Naar du til slutt er ferdig paa VK2 og begynner og jobbe er all faglitteratur og dokumentasjon paa engelsk. Naar du sitter og proever og fikse noe, saa er det greit at du skjoenner hva som staar i boka til den spesifike delen. Paa den annen side saa faar du engelsk baade VK1 og VK2 (saavidt jeg husker) saa ikke vaer redd om engelsken skranter litt. Du faar en del trening foer du starter og jobbe, og dersom du legger litt ekstra arbeid i det saa gaar det fint. Kjenner selv folk som ikke var knallgode i engelsk naar de begynte, og enda ikke er saa himla gode i vanlig engelsk, men de har null problem med og lese og forstaa teknisk engelsk.

 

Ellers kan jeg nevne at det med "Basic" og jobbe i utlandet er saa som saa. Kommer nok litt ann paa hvilket land du reiser til. Jeg husker jeg ble fortalt dette ogsaa, men da jeg proevde og soeke paa jobb i Canada fikk jeg beskjed om at jeg maatte ha tatt Basic opplaeringen foer 1986 eller noe i den dur. Naa har jeg ikke faatt min Basic godkjent uansett saa det gjorde forsaavidt ingen forskjell. Kan forresten nevne at for aa faa godkjent Basic maa du faa karakter 4 eller bedre i alle fag.

Lenke til kommentar

Så har det seg slik at jeg fikk det som jeg ville, jeg flyttet inn i Sandnes og begynte på Sola VGS. Jeg flyttet inn på fredagen, mens han jeg bor med flyttet inn på lørdagen. Første skoledag var på mandag og vi skulle møte i auditoriet klokken 12:00. Vi sto opp ganske tidlig så vi skulle ha en buss "å gå på" om noe skulle skjære seg. Vi møtte noen andre på bussen, bl.a en som skulle begynne på Allmenn VK2. Han var veldig hjelpsom og guidet oss ut av bussen og inn på kontoret der vi kunne levere stipendskjemaet, etter det så vi ikke mye mer til han. Alt virket ukjent for meg i begynnelsen. ALT. Utenom han jeg bor med. Vi gikk rundt og vimset i ca 45 minutter før vi stilte oss opp utenfor auditoriet som vi fant etter litt streving. Selvfølgelig var det etasjen rett over inngangsdøren, og vi gikk å leitet på helt feile steder når vi først gjorde det. Greit, der møtte vi noen, vi snakket og satt oss sammen med de når vi fikk gå inn. Helt i begynnelsen var det litt introdusering og reklamasjon for Flyfag, før det var opprop. De navnene jeg la spesielt merke til var "Marius" (han jeg bor med), "Daniel" (meg selv) og en til. Det var et jentenavn. Det fikk meg til å mimre. Min første kjæreste het faktisk det samme. Tiden gikk og det ble omsider tid for å gå. Jeg var litt treig ut, og foran meg ser jeg noe som ligner på en kjent person. Jeg nevner det for Marius, men sjansene for at det skal skje er for store. Jeg ser henne etter hvert på bussen noen dager og ble mer og mer sikker. Til slutt var det en fest i går der både meg og hun dukket opp, og jeg spurte henne rett ut om hun prøvde å unngå meg (jævla bra første replikk). Samtalen utviklet seg til at hun hadde trodd det var meg hun også, men hun ble aldri sikker. Så snakket vi om vær og vind og hvordan det hadde vært for henne de siste 8 årene vi aldri har sett hverandre. Selv om ingenting skjedde lurer jeg fortsatt på hva sjangsen er for at jeg skal nesten gå i klasse med (Jeg 2FLA, hun 2FLB) min første kjæreste når jeg flytter langt vekk fra familie og vennekrets. Jeg forstår det fortsatt bare ikke. Man kan jo bare si at "hvis begge har en interesse", men begge valgte det relativt på impuls og ingen har peiling på fly, annet enn at vi har lest om linjen.

 

Så fortell meg, hva faen er sjangsen?

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 2 måneder senere...

Jeg vet ikke om det er nevnt, men vandelen din blir sejkket når du søker flyfag (det var vel det som sto på brevet i fra Rogaland fylkeskomune hvis jeg husker rett). Så vist du er dømdt for noen relevante forbrytelser (jeg regner med at det gjelder narko, tyveri osv.) er det ikke sikkert du kommer inn selv om du har gode karakterer.

Lenke til kommentar
Hvilken skole skal du søke på da? 4.3 holder. Du kommer nok inn, men ikke på førsteinntaket nødvendigvis. Bare si fra til lærerene at det er det du sikter mot, og si at du er villig til å jobbe for det, og gjør det... Hvis du har flere spørsmål så er det bare til å spørre :)

7905169[/snapback]

Ja takk... Er egentlig sykt usikker på neste år så det blir enten flyfag eller data og elektronikk. Og hvis jeg finner du dette ikke er noe for meg skal jeg ta studiespeialisering 3 året:)...

Tenke at jeg skulle søke på den ved lillestrøm, skedsmo er det vel den heterXD:P.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...