Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det forundrer meg at hardware.no har med IBM harddisker i sine anbefalinger.

Har det gått dem hus forbi mange har hatt problemer med disse ? De er raske, billige, men mekanikken har vist svakheter etter en tids bruk. Og det er ikke bare en viss modell som er beheftet med dette.

Og det værste er måten IBM har fraskrevet seg sitt ansvar.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-01-17 13:38, kjelligeek skrev:

Er det noe som kan gjör med HD min slik at den ikke blir ödelagt med en gang!!

Er det visse forhånsregler en må ta??

Kjelli



 

Om du er eier av en 75GXP dør du prøve å bytte den hos kjøper. For det første er varme en faktor som kan gi kort levetid om den blir for høy. Om harddisken(ene) ikke står tett sammen er det liten fare for "overoppheting". Selv har jeg chieftec kabinetter som har vifte i 3,5" brønnene. Det er nå montert en papst 19db 60mm vifte som blåser avkjølt luft over og under harddiskene.

 

Det er ikke alle harddisker som blir like varme 5400RPM disker har lavere varme utvikkling en 7200RPM disker. IBM er kjent for å ha høy varme utvikkling gjelder aller serier.

 

IBM 60GXP, 60GB:

http://www.hardware.no/tester/harddisk/ibm...0gxp/index.html

 

Maxtor og WD, 80GB:

http://www.hardware.no/tester/harddisk/max...s_wd/index.html

 

Flere 5400RPM disker, 40GB:

http://www.hardware.no/tester/harddisk/ide...ning/index.html

 

Selv pleier jeg å sette "spindown" tid til 3-5 timer. Dvs at harddisken ikke slutter å spinne før det har gått ganske lang tid. Det er hevdet at stop/start sliter mer en gjevn spinn.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-17 14:32, PIIIpower skrev:

Svært lite problemer med GXP 60 og GXP 120 da. Meget sikre disker


 

Jeg er eier av 4 IBM 60GXP disker som til dags dato har virket uten problemer. Jeg bruker aktiv kjøling på disse pga høy varme utvikling.

 

120GXP har jeg ikke fått enda men den er ganske identisk med 60GXP,om vi ser på spes. er det data tetthet som er forskjellen.

 

75GXP har 15GB pr. plate

60GXP har 20GB pr. plate

120GXP har 40GB pr.plate

 

Alle er utstyrt med 2MB cache.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg må si meg enig med vedkommende som startet denne tråden: -jeg fatter ikke poenget med å promotere IBM disker etter hva de har prestert de siste årene. Det faktum at P. Kallevåg, som forøvrig har en svært så kryptisk sig, for tiden har fire gxp disker som fortsatt snurrer er totalt uinteressant. IBM suger. Det bør det levnes beskjeden tvil om. Hører du det Kallevåg?! Personlig er jeg heldigvis i stand til å utvise et minstemål av dømmekraft, og holder meg derfor lengst mulig unna IBM storage produkter.

 

Helt til slutt; et lite tips:

Jeg anbefaler dere å montere en Adaptec U160 kontroller og en Fujitsu MAN disk i alle de anbefalte systemene. Er klar over at dette gir en marginal prisøkning; men hva gjør vel det... Det er uansett et knakende godt tips. Faktisk så godt at jeg også velger å sende det til alle som har montert et hårete ide raid0 oppsett i maskinen sin.

 

--

Erling Solberg

Lenke til kommentar

Det er ingen tvil om at IBMs 75 GXP serie har vært og er hjemsøkt av store problemer relatert til teknisk design. Det er ingen bevis for at dette også gjelder 60GXP eller den nye 120GXP serien.

 

Problemer som oppstår med harddisker kan være forårsaket av flere ting. Harddisker som blir utsatt for overoppheting kan få redusert levetid. Det er godt kjent at IBM 75GXP og forsåvit 60GXP har en meget høy varme utvikling og bør ofte utstyres med aktiv kjøling om disken ikke har god nok kjøling fra før. Flere disker som er montert tett sammen eller som står tett inntil kabinettet kan for få en innvendig temperatur som over stiger det 55grader som er anbefalt som høyeste temperatur. Temperaturer oppmot 55 grader er ikke anbefalt. Jeg kan på nåværende tidspunkt ikke se en grunn til ikke å anbefale 60GXP eller 120GXP, at noen har problemer med disker kan skyldes flere faktorer. Det er flere indikasjoner på at 120GXP serien justeringer i forhold til 75GXP serien. Antall feil må også sammenlignes med antall solgte disker.

 

Om man er skremt av det problemer som har/er med 75GXP serien fra IBM. Kan man velge andre produsenter som f eks. WD eller Seagate.

 

Quote:


Helt til slutt; et lite tips:

Jeg anbefaler dere å montere en Adaptec U160 kontroller og en Fujitsu MAN disk i alle de anbefalte systemene. Er klar over at dette gir en marginal prisøkning; men hva gjør vel det... Det er uansett et knakende godt tips. Faktisk så godt at jeg også velger å sende det til alle som har montert et hårete ide raid0 oppsett i maskinen sin.


 

Jeg kan være enig i at det for mange er lurt å vurdere SCSI som et alternativ til IDE disker. Jeg er heller ikke tilhenger av det software RAID løsningene som er på flere hovedkort.

 

Om 60GXP har samme feil prosent som 75GXP burde alle mine 60GXP disker feilet nå. Har sendt 5-6 harddisker fra 75GXP serien i retur. Diskene fra 60GXP serien har holdt lengre en diskene fra 75GXP serien og viser ingen tegn på feil enda.

 

But?

Hvor finner du en 120GB løsning basert på SCSI U160 som gir marginal prisøkning?

 

_________________

Pål Kallevåg

EpoxAMDTaiSolPapstCrucialApacerIbm

MaxtorWesterndigitalIntergraph

 

[ Denne Melding var redigert av: pkalle på 2002-02-07 17:57 ]

 

[ Denne Melding var redigert av: pkalle på 2002-02-07 18:00 ]

Lenke til kommentar

At varmeutvikling er et problem med moderne disker er utvilsomt a hard fact. Men det hjelper ikke mye når diskprodusentene ikke sier noe om at diskene krever aktiv kjøling...vi som forbrukere kan ikke belastes for produsentens feil, enten det er tekniske svakheter eller manglende opplysning.

 

Ang. 60 GXP så tror jeg en tur på forumet på http://www.storagereview.com kan værra lurt. Er/var mange skumle stories. Om 60 og 75 GXP der...60 GXP ser ut til å værra nesten like gæli som 75 GXP.

 

Har selv hatt 3 stk 60 GXP og alle har krepert, dvs, klikka og begynt å utvikle bad sectors, avgi rare lyder osv. Den klassiske IBM-syndrom story'n med andre ord Forøvrig har jeg hatt god aktiv kjøling, behandla diska som om de var 1000 år gammelt kinesisk porselen og generelt stelt med dem som om de var barna mine.

 

Mine datakunskaper er hverken verre eller bedre enn andres, mener å vite hvordan en skal behandle harddisker etter mange år med skruing og mekking på pc. Det er selvfølgelig mulig at jeg har dårlig aura eller noe slikt, dog, det anser jeg som usansynlig inntil det motsatte er bevist!

 

Mvh DFN - holder seg unna IBM til de forbedrer seg!

Lenke til kommentar

Jeg har ingen problemer med å finne belegg for å si at også 60gxp er plaget med problemer. Et kjapt søk på en tilfeldig valgt søkemotor genererer et betydelig antall treff som trekker i denne retning. Dette er et faktum, og faktum bør legges til grunn. Jeg tør påstå at det er direkte uansvarlig å anbefale denne serien til den jevne bruker. Kallevågs motargument lyder som følger:

 

"Om man er skremt av det problemer som har/er med 75GXP serien fra IBM. Kan man velge andre produsenter som f eks. WD eller Seagate."

 

Er det ikke deres oppgave å komme med denne advarselen? Jeg antar at personer som kjøper maskin basert på deres anbefalinger, neppe tråler nettet etter bakgrunnsinfo og historikk knyttet til gjeldende produsent. Mulig jeg tar feil. Når det gjelder disker generelt bør man dessuten være spesielt påpasselig med å anbefale pålitelig utstyr. Alle som har vært utsatt for diskhavari vet hvor ergelig det kan være. Dermed har jeg store problemer med å se logikken i å anbefale arvtagerene etter en diskserie som det etter quasi-vitenskapelige undersøkelser antydes har en feilprosent opp mot 90 prosent. Hallo!

 

--

Erling Solberg

Lenke til kommentar

<update>

Så igjennom anbefalingene deres, og det virker som om de nå er kjemisk renset for IBM ide disker. Godt! Når det gjelder anbefalingen av IBM 36LZX, må jeg imidlertid stille nok et betydelig spørsmålstegn. Har redaksjonen testet denne disken?! Dette er markedets dårligste kjøp! Den er rett og slett ultra treg! Nyere SCSI disker i samme prissegment leverer over dobbelt så høy ytelse! 36LZX bygger på eldre teknologi, og det er nok ikke lenge før den forsvinner fra markedet. Sjekk det opp så snart dere (redaksjonen) har noen minutter til overs; jeg følger med, og venter i spenning på å se hva dere vil anbefale neste gang :wink:

</update>

 

--

Erling Solberg

Lenke til kommentar

GXP 60 serien er ikke helt feilfri den heller! Har selv hatt to like 40Gb'ere, hvor jeg over et halv år har hatt 3 kræsj! Orka ikke leve med faren for nytt krasj, så jeg sendte begge for reklamasjon... Ba om WD i retur...! De er ikke fullt så raske, men jeg vil ha en bedre sjanse for å komme inn i windows når jeg trykker på Power knappen.... Disse får holde til d blir bytting til HDD med serialATA...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...