Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vel, da jeg kjøpte min Galaxy S2 med abonnement vart totalprisen billigere en hvis jeg skulle kjøpt den uten abonnement og etter det bruke abonnementet mitt med inkludert sms, ringetid og data. Men nå ser jeg jo at det ikke nødvendigvis ikke lønner seg med Apple telefoner.

Endret av Tastatur
Lenke til kommentar

Det er glitrende irrelevant om telefonen kommer fra Samsung, Apple eller noen andre – i en del tilfeller kan du ganske riktig ende opp med å tjene på slike avbetalingsavtaler, men i snitt er dette selvsagt ikke noe teleselskapene gjør av veldedighet. Det rentesubsidiet de legger inn skal de ha ut, og det kan hentes i to kanaler:

(i) høyere abonnementsavgift enn det du ville hatt om du valgte fritt

(ii) kundekapring og lojalitet

 

Når en regner på lønsnomheten av slike markedsføringsstunt vil det alltid være noen kunder en ender opp med å tape på; med andre ord er det fullt mulig å gjøre en god deal, men dette er ikke normen. For gjennomsnittsbrukeren over tid er virkeligheten ubønnhørlig klar: penga skal inn. De modellene jeg har sett på dette legger som sagt 9-10% rente til grunn.

Lenke til kommentar

Hipp hurra for Mac OS X og Apple produkter. Nok en gang rævkjører iTunes hele faenskapen. Skulle oppdatere iPaden jeg kjøpte til madammen, og hva skjer..joda en ukjent feil har oppstått og fuck deg fra Apple.

 

Vi prøver igjen og iTunes finner iPaden i gjennopprettingsmodus, den gidder faktisk å ta seg bryet med å gjenopprette. Kudos. Og så går alt i boks. Jeg forstår ikke hvorfor Mac OS X komboen og iTunes alltid skal havarere kontra Windows :p

Lenke til kommentar

Jeg sitter her med en SSD på 120GB og en HDD på 500GB i MacBooken min -og fryder meg over det.

 

Eneste problemet mitt er hvordan jeg skal dele opp hva jeg vil ha på dem. SSD´en vil jeg ha programmer på og HDD´en vil jeg ha media på. Hittil er det grei skuring. Men jeg vil gjerne ha user-mappene mine (musikk, bilder, filmer etc) på HDD´en slik at jeg kan ha media der. Her krongler det seg litt mer til, for jeg vil gjerne ha user-biblioteket på SSD´en, men mediamappene på HDD´en.

 

Noen som forstår problemstillingen min?

Lenke til kommentar

Begynner å bli veldig irritert over dette problemet. Jeg har brukt iPhoto til sortering av bildene mine ganske lenge, og for noen måneder siden investerte jeg i Aperture. Fungerte knirkefritt i startperioden, men så kjørte jeg full reinstallering på grunn av Lion og harddiskbytte. Etter dette greier jeg ikke lenger å gjøre noe med bildene som ble importert da jeg brukte iPhoto. Jeg kan se alle bildene, men kan ikke gjøre noe med de. Ikke engang eksportere.

 

Jeg har alle kildefilene liggende, altså iPhoto-biblioteket. Hvordan kan jeg få Aperture til å skjønne hvor originalfilene ligger!?

 

post-161752-0-32990600-1325895685_thumb.png

post-161752-0-32197000-1325895686_thumb.png

Lenke til kommentar

Du har flyttet Masterne dine til en mappe som ikke lengre er tilkoblet? Om du har gjort det så må du koble til denne mappen igjen. Uansett kan du prøve å trykke "File" > "Consolidate Masters" for å samle dem i samme mappe igjen. Det burde fikse biffen.

 

Du kan også prøve å lage ett nytt Aperture Bibliotek, bytte til det - restart - og bytte tilbake til det du vil ha.

 

 

Eeeeeller du kan gå inn i iPhoto-biblioteket og hente frem de faktiske kildefilene fremfor å importere gjennom iPhoto.

Endret av L4r5
Lenke til kommentar

Jeg sitter her med en SSD på 120GB og en HDD på 500GB i MacBooken min -og fryder meg over det.

 

Eneste problemet mitt er hvordan jeg skal dele opp hva jeg vil ha på dem. SSD´en vil jeg ha programmer på og HDD´en vil jeg ha media på. Hittil er det grei skuring. Men jeg vil gjerne ha user-mappene mine (musikk, bilder, filmer etc) på HDD´en slik at jeg kan ha media der. Her krongler det seg litt mer til, for jeg vil gjerne ha user-biblioteket på SSD´en, men mediamappene på HDD´en.

 

Noen som forstår problemstillingen min?

Tror det. Når jeg får satt inn min nye SSD til helgen tenker jeg ganske likt som deg: Media på HDD. Men under brukerbiblioteket har en også mapper som desktop og documents, samt brukerinnstillinger. Her tenker ihvertfall jeg at det f.eks. vil være praktisk å plassere prosjekter jeg jobber med, spesielt når det er snakk om svært store photoshop og illustrator filer. Dermed vil det være veldig greit å lagre det rett på skrivebordet.

 

Har forsøkt å google det litt, og har kommet frem til endel sudoing for hvordan flytte alt over til en annen partisjon, men ikke hvordan en splitter opp brukermappen over to partisjoner. Edit: Å flytte hele brukerbiblioteket over til en annen partisjon kunne en visstnok få enkel tilgang til via superbruker + brukerinnstillinger. Men etter en halvtime med googling, har jeg ikke kommet frem til noen svar på hvordan dele brukerbiblioteket over to partisjoner. Kun funnet endel andre personer med de samme spørsmålene.

Endret av blured
Lenke til kommentar

Hadde vært flott om OSX var litt mer "SSD-vennlig" (aktivasjon av TRIM osv). Èn ting er det de gjør med maskinvaren, men jeg synes det er teit at jeg ikke kan sette inn en ekstra harddisk etc uten at OSX skal ha noe imot det.

 

Å flytte hele biblioteket over på HDD er enkelt, men da mister man ytelse pga biblioteket som ligger der. Men ja, jeg er ute etter å ha Bilder, filmer, og alle de mappene på HDD mens Brukerbiblioteket skal være på SSD.

Lenke til kommentar

Er det andre alternativer til diskverktøy for å kunne redde en harddisk? Min eksterne tok kvelden i går, den kjører fint når man kobler den til, men kommer ikke opp i Finder.

Går jeg inn på diskverktøy, så kan jeg verken reparere eller verifisere den.

 

Kom over denne: http://hints.macworl...050302225659382

 

Vet ikke helt om det hjelper meg? Aldri rotet med slike kommandoer før, så vet ikke helt hva jeg skal gjøre.

 

Hjelp?

 

Edit: Jeg fant dette: http://www.cleverfiles.com/ etter å ha sett litt på youtube. Ser ut til å virke, har funnet en del av filene.

De har fått et annet filnavn da, finnes det programmer som kan gjenopprette det?

Endret av Hotel Papa Echo
Lenke til kommentar

Har akkurat kjøpt meg SSD til min MacBook Pro, og har plassert der Apple sin "SuperDrive" var før. (Nærmere bestemt: Samsung 830. 64GB.)

 

Når jeg starter opp maskinen får jeg følgende melding: "The disk you inserted was not readable by this computer." Og når jeg forsøker å opprette en partisjon med Disk Utility står ganske enkelt: Partition failed with the error: Wiping volume data to prevent future accidental probing failed.

 

Noen forslag til hva som har/kan ha gått galt?

 

Edit. Etter litt rask googling virker det som om det er flere som har hatt problemer med 6Gb/s disker i OptiBay, og kom over denne artikkelen her.

 

Fra artikkelen: The news is not so good for 15” and 17” models. While the 15” has no problem at all with 6Gb/s in the main drive bay – both the 15” and the 17” are a no-go with all the units we’ve tested here when using 6Gb/s drives in the optical bay.

 

Ser med andre ord ut til å at jeg kun må bytte plass på diskene. Så får jeg krysse fingrene for at det går i orden!

Endret av blured
Lenke til kommentar

Postet denne i iPhone-delen, men tenker jeg poster den her også.

 

Har et lite problem med min iPhone. Siden jeg jobber i Avinor, er det veldig kjekt å koble seg opp på det tråløse nettverket når man er på jobb (samme innloggingssystem som ved flyplasser), men etter jeg har skrevet inn brukernavn og passord får jeg en feilmelding som sier at jeg har "feil attribut" og at jeg må restarte nettleseren.

Jeg får heller ikke til å logge meg på Diskusjon.no. Om jeg prøver, går den bare tilbake til startsiden som om ingenting har skjedd.

 

Jeg har skrudd av og på telefonen, logget safari og startet den igjen, slettet cookies og history, men ingenting hjelper. Noen ideer til hva som kan hjelpe?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...