Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har noen spørsmål ang Macbook & Macbook Pro før jeg går til et evt innkjøp.

 

1) Hvorfor har MBP'en 2 skjermkort? (både NVIDIA GeForce 9400M og 9600M GT mens MB bare har NVIDIA GeForce 9400 M med 256 MB delt DDR3-SDRAM)

 

2) Hvordan opplever dere de blanke skjermene de bruker på de nye maskinene? Jeg har hørt at de egner seg meget dårlig til bilde- og video-redigering. Er det forresten noen forskjell på en diodebaklyst- og en LED-baklyst skjerm?

  1. For å hindre varmeutvikling og strømforbruk ved lavere grafiske arbeidsoppgaver brukes den lavere modellen av grafikkbrikker til å behandle hva som skjer på skjermen, den større modellen kobles inn når større jobber som rendering skal gjøres.
  2. De nye skjermene er fra min erfaring flotte, og som alle glinsete skjermer må en ta litt hensyn til sollys og direkte lampelys i rommet. Jeg har ikke hørt noen av kommentarene du har hørt som går spesifikt mot de nye Macbook-modelene, men de høres ut som en type kommentar som har gått mot glinsete skjermer generelt over de årene det har eksistert, det har dog ikke vist seg å være et problem for min del som driver med fotografi. Diodebaklyst skjerm og LED baklyst skjerm konsumerer forskjellig nivå av strøm for å vise samme bilde, førstnevnte er mer effektiv. Førstnevnte er også mer lyssterkt, som hjelper å motvirke bieffekter av en glinsete skjerm.

Ok

Takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er "avhengig" av nett-TV da jeg bor i utlandet - og benytter da NRKs tilbud samt TV2 Sumo med abonnement. Begge disse kanalene streamer i Windows Media, og det jeg benytter Flip4mac som åpner dette i Quicktime. Imidlertid er det håpløst dersom man ønsker å "hoppe frem" til et spesifikt tidspunkt i streamingen, spesielt i streamingsendinger på en time, hvor den da først må ha buffret helt frem til en time før jeg kan spole dit. Så fantastisk nettoppkobling har jeg ikke, og TV2 spanderer vel begrenset med upload også. Noen som vet hvordan jeg kan spole i streamingsendinger uten at det er lastet på forhånd?

Lenke til kommentar
Er Silverlight "bedre" enn Flip4Mac - meaning mer funksjonalitet? Jeg kan vel neppe ha begge installed at once?

 

At NRK bytter til Flash kommer vel - SVT bruker det allerede... "Liker" dog å få det opp i Quicktime... TV2 Sumo har jeg ikke hørt noe om at vurderer endringer, så dette blir vel muligens .wma i overskuelig fremtid...

Silverlight er en flash-konkurent, ikke en wmv-avspiller, så du kan fint ha begge deler installert samtidig.

 

TV2Sumo tror jeg er på vei over til Silverlight, i hvert fall delvis. De har i hvert fall inngått et samarbeid med Microsoft og skal vise fotball over Silverlight denne sesongen, i tillegg til å streame fotballen til Xbox360. Etter hva jeg har fått med meg i hvert fall.

Lenke til kommentar
Som NRKbeta tester her, om jeg har forstått ting riktig.

Stemmer. video.nrkbeta.no blei satt opp veldig kjapt med litt eksperimentelle verktøy i backend. Meir info her: http://nrkbeta.no/ny-videoloesning-paa-nrkbeta/

 

At NRK bytter til Flash kommer vel - SVT bruker det allerede... "Liker" dog å få det opp i Quicktime...

På video.nrkbeta.no er det berre å kopiere URL-en til "Last ned"-linken og lime den inn i Quicktime (i høgre kolonne her, f.eks.). Ei liknande løysing blir nok også å finne på den nye nett-tven til NRK. :)

Endret av Henrik Lied
Lenke til kommentar

Det er kanskje litt off topic, men det haster. Vet ikke helt om det kan være noe bugg med cdrommet eller om det er bare cdn. For jeg fikk nå nylig cdn som jeg ventet på.. Jeg ser at det er noe på den, men når jeg putter den inn i cdrommet så sier den at den er tom. Er en DVD+R cd, om det sier noe. Har ingen andre maskiner i huset så jeg får ikke sjekket om det er cdrommet eller ikke. Er eller har det vært noe bugs med cdrommene på bærbarene? Ja ,veit at det kan være cdn, men det haster virkelig, for jeg holder på med et prosjekt nuå : )

 

 

Eller kan det være cdn? Altså at man kan bare åpne den for f.eks Windows, og når man åpner i mac eller andre så vises ikke filene ?

Endret av laffe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...