Gå til innhold

tregt forum..


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


Jannis-15 skrev (2002-09-11 20:05):

Amund: hva er det egentlig som er for tregt på serveren deres?

HD, Ram, CPU eller rett og slett linjen (som er på 100Mbit etter hva jeg vet..)?


Mvh, Jan Erik


Hvis du leser tråden så ser du at det er SQL-serveren som er flaskehalsen....

Quote:


kilogram sker:

Eg er berre moderator, så eg veit ikkje så mykje om kva hardware som ligg bakom, men det er eit kjent faktum at det oppstår flaskehalsar i mySQL- system. Det er SVÆRT mange brukarar her, og når mange er på samstundes og postar, kan responsen frå mySQL-databasen vera svært treig.


Lenke til kommentar

Er det selve maskinvaren i serveren som er flaskehalsen, eller tabellene (er de normalisert/optimalisert på andre måter), eller er hvordan SQL-setningene er skrevet (blir det brukt mye join f.eks (som er treeeeigt i store databaser))?

 

REDIGERT: skriveleif er på ferde igjen...

 

[ Denne Melding var redigert av: smetho på 2002-09-11 21:47 ]

Lenke til kommentar

kan være at databasen sliter pga størrelse og antall connections, er ikke alle databaser som skalerer bra nok...

 

Er ikke bare hw.no som sliter da.. på forumet til hardocp fjerna de noen populære kategorier fordi det brukte for mye ressursjer!

 

Bruker dere mysql? har hørt at postgresql kanskje skalerer bedre... jaja... litt interessant å vite hva dere har tenkt å gjøre med det, er jo endel som driver med web-stash fra serversida som bruker forumet :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


smetho skrev (2002-09-11 21:46):

Er det selve maskinvaren i serveren som er flaskehalsen, eller tabellene (er de normalisert/optimalisert på andre måter), eller er hvordan SQL-setningene er skrevet (blir det brukt mye join f.eks (som er treeeeigt i store databaser))?


 

Var det Amund som sa at det er 2 MP1200-CPUer i den serveren? Ikkje veit eg. Om du vil sjekke korleis forumet er bygd opp, sjå phpBB.com, sidan det er dei som har laga forumet. Amund har ikkje så mange modifikasjonar på det, trur eg, så det skal vere omtrent som det som du finn på deira sider.

 

mvh.,

Vegard,

moderator

Lenke til kommentar

Det er rett og slett for mange samtidige brukere som lager problemer for serveren vår. Når vi har veldig mange samtidige brukere betyr det også veldig mange databaseoppslag.

 

Litt data fra mySQL:

Code:

Uptime: 252817
Threads: 33
Questions: 125070979
Slow queries: 2157
Opens: 13490979
Flush tables: 1
Open tables: 64
Queries per second avg: 494.710

 

Spesielt den siste er litt interessant. Serveren vår kjører altså nesten 500 spørringer mot databasen hvert sekund. Og det er i gjennomsnitt. Tidvis kjører den sannsynligvis minst det dobbelte...

 

Serveren er en Dual MP 1200, men det holder tydeligvis ikke. Den skal oppgraderes til 1800 MHz ved anledning, men jeg tror vi har langt mer å hente på å gå over til et bedre forum.

Problemet er at phpBB2 visstnok skal kreve enda mer serverressurser. Har derfor veldig lite lyst til å oppgradere til denne. Om vi skal gå for en annen løsning vil det kreve masse programmering for å videreføre dagens tråder og brukerinformasjon.

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

Amund, les denne tråden på vbulletin.com Så å konvertere fra phpBB til burde gå greit :smile: Den tråden gjelder riktignok phpBB -> vBulletin, men de har nok fra phpBB 1.3(?) -> vBulletin også :smile:

 

Om konverteringa viser seg å ikke gå greit :smile: Steng dettte forumet for nye poster og sett opp et nytt forum basert på vBulletin (ja jeg digger vBulletin :smile:) så får heller vi brukere registrere oss på nytt. Sist gang Hardware Norge skifta fra delphi til dette gikk det jo ganske greit, er endel flere brukere nå, men noe må gjøres. Å stadig vekk har <1kB/s mot forumet er ********* (<-- sett inn stygge ord) plagsomt :wink:

 

edit: se også her

 

[ Denne Melding var redigert av: Anders Leipsland på 2002-09-12 14:45 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...