Gå til innhold

Byttet kjøler. Vil ikke i windows, på min pc.


Wazu

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Jeg byttet nettopp kjøleren på mitt Asus 6800NU GE, med en NV5 silener.

Oppstart og sånt funker fint, helt fram til windows er "ferdig loadet", dvs når påloggings-skjermen vanligvis kommer opp, blir skjermen helt svart, selv om jeg hører harddisk og vifter jobbe som om alt var normalt.

 

Kommer dog inn i windows i safemode, og der virker alt normalt.

 

Men her er tingen, jeg tror nemlig jeg vet hva som forårsaker problemet, men vet ikke hvordan jeg skal fikse det. Det gamle viften hadde nemlig rpm-avleser, mens den nye ikke har det. Og viftestyringsfunksjonen på kortet aktiveres først når windows har loadet. Og når jeg starter i safemode og kjører everest, viser den ikke noen temperaturer eller viftehastigheter, noe som får meg til å tro at windows "hopper over" å sjekke disse/laste driverne som sjekker det, og at jeg derfor kan starte i safemode.

 

Så jeg tror altså skjerkortet sier stopp når det tror at viften har stoppet pga null signal. Men her er da nøtten: Hvordan i alle dager får jeg maskinen til å hoppe over rpm-sjekken på skjermkortet, evt ignorere det faktum at det ikke kommer signal fra skjermkortviften?

 

all hjelp mottas med stor takk, specs står i proifilen hvis dere skulle lure.

Endret av Wazu
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, lite framskritt nå. Valgte å kjøre i VGA mode i samme meny som der man velger safemode (F8 under oppstart), og klarte da og laste windows som normalt, og logge inn som bruker og bruke alle de vanlige programmene. Men oppløsningen er ekstremt lav (480x600?), og alt framstår som "hakkete", slik som når man ikke har installert driver til skjermkortet. Windows driver også å maser om at jeg fraps ikke kan kjøres, fordi jeg mangler directX 9.0c. Skal installere det på nytt nå, og legge inn skjermkortdriverne på nytt, for å se om det hjelper på problemet.

 

I mellomtiden er alle tips og råd/lignende erfaringer til stor hjelp for meg

Lenke til kommentar

Nope, legge inn driverne på nytt hjalp ikke det spor. Prøvde også å starte smartdoctor (asus sitt eget program til skjermkortet), men det gir meg bare feilmeldingen "cannot find graphics card information". Hva i alle dager kan dette skyldes? er det RPM signalet (eller mangelen på det) som tuller det til?

Lenke til kommentar

ingen som har noe ideer på hva dette kan være?

 

Jeg har nå satt skjermkortet inn i broren min sin maskin, og tatt hans skjermkort (Gainward 6800Le) inn i min pc, og nå funker det helt fint på begge pc'ene. Så da er det altså ikke noe feil med selve skjermkortet mitt, og heller ikke pc'en min, men en kombinasjon av de to. Noen som har noen anelse på hvor feilen ligger?

Lenke til kommentar

Ingen anelse, men hadde et liknende problem med et lydkort, soundblaster 64 live tror jeg det heter. Fikk noen svære pc høytalare av en kompiss, puttet ledningen i lydkorte, poff, lydkortet virket ikke. Så av en eller annen grunn fikk jeg ideen og bytte lydkort med faren min, som hadde identisk maskin, vips, lydkortet funket hos han, og hans funket hos meg. Hva i huleste? Jeg gir opp logikk når det gjelder data for det meste, mye virker rart og tilfeldigt og uforklarligt.

 

:D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...