Gå til innhold

Innvandrere som krever...


Anbefalte innlegg

Dette er jo en helt egen diskusjon om skatt egentlig er statlig tyveri. Passer vel til en egen tråd det?

Jo, det er vel riktig det. :)

 

Edit: Dere ser ikke ut til å være enige om man skal hive ut innvandrere som begår kriminelle handlinger. Hva om vi gjør det vanskeligere å bli norsk statsborger ? F.eks, la det gå ti år. Har innvandreren, eller "gjesten", da oppført seg bra (fulgt loven), kan han få bli norsk statsborger. Bare en tanke.

Endret av T.F.T
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det er meget få som gjør noe av dette mot innvandrere i norge pr idag. Og om du hadde kastet dem til Iran som du sier så hadde dem ikke fått noen tilbud om å justere seg, lære seg språket eller kulturen. De hadde ikke fått en dritt. Altså stikk motsatt av hva innvandrere får når dem kommer til norge.

Hva er poenget? Angrep på Iran?

 

Poenget er at innvandrere som kommer til Norge får alt de trenger til å kunne leve et normalt liv, de får samme fordelene som etniske nordmenn, de får norsk undervisning, de får sosialhjelp, de får sykehusplasser etc etc. Men dette får ikke en nordmann om han hadde blitt politisk sendt ut av norge til Iran sånn som du ville gjøre med de du så fint kaller rasister, de hadde ikke hatt noen av dem fordelene for å bli intergrert slik som en innvandrer har når han kommer til Norge.

 

Det som er i ferd med å skje er at fremtidige etniske nordmenn vil måtte lære seg andre språk enn norsk, vil måtte tilpasse seg en kultur som ikke er i nærheten av den norske om dette får utfolde seg slik enkelte mener det skal få lov til.

Som engelsk?

Jeg tviler STERKT på at nordmenn i fremtiden må lære seg urdu, hvis det er det du mener.

 

Jeg setter ting på spissen, men det er et faktum at for eksempel i Oslo så har Muslim miljøet blitt så stort og omfattende at mange ikke VIL lære seg Norsk og heller krever Muslimske Barnehager, Skoler osv. Dette er en uting for disse foreldrene sine barn vokser opp og får ikke muligheten til å integrere seg. Om dette miljøet får fritt spillerom så får vi et delt samfunn og det bærer med seg mange uønskede konsekvenser.

 

Om innvandrerene absolutt må komme til Norge fordi dem har det så forferdelig der dem flyktet/reiste ifra så skjønner jeg ikke hvorfor dem skal forandre Norge til det samme dem reiste/flyktet ifra. Jeg er helt imot moskeer/kirker og andre former for hjernevaskelses instutisjoner. Jeg er helt imot religion av noen slag i skoler etc, men når muslimene skal ha egne skoler, avdelinger på sykehus og i tillegg bygge fremed element som moskeer over alt i norske byer så blir jeg nesten dårlig.

Hvem sier de skal forandre Norge til det de flyktet/reiste fra? Nå trekker du slutninger FOR folk, det er urettferdig. Hva så om muslimene vil ha egne skoler? Har ikke kristne egne kristen-skoler? Det er vel like ille det? Dermed er dette et religions-problem, ikke et innvandringsproblem. At de bygger moskeer er vel en naturlig konsekvens av at de blir flere. Slik er det med alle religiøse grupperinger. Og hvis du tar deg en tur til Spania, vil du se at nordmenn har sine egne kirkesamfunn der, samtidig som de klager over den fæle katolske spanske kirka.

 

Ja religion er et problem, kanskje det største verden har pr idag når man tenker på forskjeller og kriger osv. De prøver å forandre Norge til det landet/religionen/kulturen de flyktet ifra, og de blir bare fler og fler og tilslutt så sitter nordmenn i bakleksa og blir tvangsgiftet osv. Hva så om muslimene vil ha egne skoler? Du snakker så fint om medmenneskelighet og intergrering, men at de forlanger egne muslimske skoler der de fritt kan la gutter gå på skole og står fritt til å undervise akkurat det som passer dem og samtidig nekte jenter skolegang. Og de slipper norsk undervisning, de slipper å lære om norsk kultur og historie, dette hjelper da kun på det motsatte av integrering. Kristne har egne skoler, ser på dette som en uting også, der blir barna hjernevasket til å tro på kristendom og får ingen andre alternativ. All religion i skole og stat er uheldig. Når det gjelder Spania og nordmenn der nede så er det like ille som innvandrere i Norge, helt på trynet spør du meg.

 

Innvandrere spiller nok sin rolle i det norske samfunnet som alle andre, men det er vi selv som har gjort oss avhengige av dem på mange måter, men å si dem er beinmargen i fremtiden vår er som å si at etniske nordmenn kan slutte å eksistere, slutte å formere seg. Det er nordmenn som er beinmargen til Norge, uten Nordmenn vil ikke Norge eksistere som Nasjon, vi vil da ha en bastard nation som for eksempel USA. Igjen hvor har du det ifra at nordmenn ler av innvandrere som prøver å snakke Norsk, kjenner meg så absolutt ikke igjen der, har gått på skole og på kurs med mange Iranere, Sri-Lankere osv men har da aldri opplevd at noen av disse har blitt gjort narr av eller ledd av når dem har prøvd å snakke norsk. De har blitt oppmuntret på alle måter for å lære mer.

Vi kan ikke leve av oss selv. Fremtiden vår avhenger av flere yngre. Dette e ren naturlig konsekvens av at 60-årenes babyboom gjorde at vi nå i fremtiden vil få mange eldre. Hvem skal ta seg av disse? Og resten av jobbene det vil bli mer behov for? Enten må vi forte oss å lage 10 unger hver, eller så må vi ta imot innvandrere og integrere de! Eller har du en annen fiks løsning? Ta livet av alle eldre?

 

Sa det samme jeg, at vi har selv skapt det behovet for en viss innvandring men 15000 innvandrere pr år er langt mer enn det vi trenger, spesielt når bare en liten prosent av disse virkelig blir integrert og samfunnsnyttige, sammen med alt dette som det særegne muslimske miljøet og alt det andre så kommer det store kultur/språk forskjeller som gjør store deler av innvandrermiljøet ubrukelig i Norge i og med at de ikke forstår eller vil forstå Norsk kultur, språk og lov. Dette gjelder langt ifra alle selvfølgelig men om du hadde fått det som du vil og latt dem få gjøre som de vil så hadde disse forskjellene blitt enda større og behovet for et enda friere muslimsk miljø hadde vokst deretter, Norge ville da tilslutt blitt som et par av Balkan landa og vi vet alle hva som har skjedd der nede.

 

Det skjer garantert at noen blir ledd opp i trynet pga. språket. Men det er ikke bare den direkte kontakten, jeg tenker mer på holdningen. Du vet sikkert like godt som meg hvor mye det gjøres narr av innvandrere som prøver å lære seg norsk - "jai drepe katta di om do væra iddiot."

 

Hva er poenget med eksemplet? Det fins da som sagt nordmenn som har det likt, noen sliter for å gjøre det godt på skolen, mens andre bare snylter seg gjennom livet.

 

Det skjer garantert at en vestlending, nordlending, trønder en eller annen gang eller fler ganger i sitt liv har blitt ledd opp i trynet på grunn av dialekta si også, vil tør å påstå at dette skjer oftere både i media og ellers enn hva innvandrere må tåle. Ja so what om folk bruker "Jai drepa dai me gaffel do din norgemann" seg i mellom og ler av det? Tror ikke du innvandrer seg imellom ler av nordmenn på mange måter? Har opplevd dette mange ganger at en gjeng med innvandrere står å babler og peker og ler. Baksnakking skjer uansett og er ikke et godt poeng på hvorfor integrering ikke skjer.

 

Fins nok nordmenn som har voldtatt, drept osv ja, men statistikker lyver ikke og de viser at innvandrer miljøet er meget overrepresentert på dette området til tross for at de fortsatt er i et stort mindretall i forhold til nordmenn, dette er skremmende og utviklingen går feil vei og med dagens snillistiske politikk og holdning vil den fortsette å gå i den retningen. Skal vi følge dine holdninger så ender det galt. De nordmennene som gjør noe galt er Norges annsvar, innvandrere er her på "prøve" eller for å si det sånn på nåde fra Nordmenn og da burde saken være grei: Integrer deg og inbefatt deg med norsk kultur og lov eller reis herifra, gjør du grov kriminalitet så er det rett tilbake uten nåde. Nordmenn burde også få hardere straffer, jeg syns generelt at strafferammene i Norge er altfor lave. Det er et paradoks at i Norge har vi fengselskøer og mange nordmenn som skulle sonet sitter i opptil 2 år å venter på å få bli ferdig med straffen mens fengslene er fulle av innvandrere som aldri har tjent Norge på noen måte, som aldri har betalt skatt osv.

 

 

 

Du sier at det ikke er medmenneskelig å kreve at en som vil bli norsk skal lære seg norsk? Det neste blir vel at dem krever at alle nordmenn skal lære seg <sett inn språk her>. Selvfølgelig må dem lære norsk når dem skal bo og fungere i et land der alle snakker Norsk, det der må være noe av det fjerneste jeg har lest på lang lang tid.

Jeg har aldri sagt at det ikke er medmenneskelig å kreve at de skal lære seg norsk. Les hva jeg skriver. Men vi må ha forståelse for at ikke alle lærer seg norsk like godt og like raskt. Det er et vanskelig språk som sagt. Det blir meningsløst å KREVE det, men vi kan FORVENTE det, såklart. Det blir det samme med nordmenn som kommer til Spania, man burde forvente at de ihvertfall PRØVER å lære seg noe spansk, at de ikke bare sitter og snakker sitt språk. Som mange faktisk gjør.

 

Det blir ikke meningsløst å kreve et vist nivå av norsk kunnskaper, de kan lære seg allt annet så hvorfor ikke språket, sier ikke at de skal kunne norsk perfekt men nok til at de kan kommunisere og fungere i et yrke. Mange av disse nasjonalitetene kan heller ikke engelsk og da er det totalt utestengt ifra det norske samfunnet og det gjør integrering umulig, er da ganske normalt å kreve at dem lærer seg norsk. Det er viljen det går på å ikke noe annet. Og igjen dette med spania, er helt enig med at det som skjer der nede er helt sykt og jeg er helt imot det.

Lenke til kommentar

Vil legge til at for 10-15 år siden så advarte FRP mot den snillistiske innvandrings politikken og mye mer, de ble da nærmest spyttet på og kalt rasister. Men de er idag norges andre største parti og alt dem sa kom til å skje har skjedd. Ting har forandret seg men det skjedde desverre for sent. FRP sa klart ifra da og sier det fortsatt, det er en grunn til at dem nå har så stor oppslutning i det norske folk.

 

På enkelte steder i sverige er det idag så ille at om en svenske heiser det svenske flagget så er han nasjonalist og rasist og jeg ser den samme utviklingen blant enkelte nordmenn idag.

 

Det er Norge som skal kreve av innvandrere og ikke omvendt, enkelt å greit. Ja man skal ha en medmenneskelig holdning men ikke til de grenser at nordmenn blir satt i bakleksa og heller ikke slik at de får fritt spillerom til å utøve religion osv.

Lenke til kommentar

EDIT: Ble vel rasistisk

 

 

Synes alle fra forskjellige kultere og religion skulle hatt en "privat" time. Me nfeks andre som er fra samme kultur.

Hadde vært fint om jeg hadde slippet og lært om kristendom.

Ble jo tvunget til og be på en samisk(!) grunnskole mine første grønne år i verden.

Endret av Bundy
Lenke til kommentar
Hva om vi gjør det vanskeligere å bli norsk statsborger ? F.eks, la det gå ti år. Har innvandreren, eller "gjesten", da oppført seg bra (fulgt loven), kan han få bli norsk statsborger. Bare en tanke.

For ikke å glemme at enhver som ønsker statsborgerskap bør avkreves en troskapsed til den norske grunnlov.

Lenke til kommentar

Det blir galt å sammenlikne nordmenn i muslimske land med muslimer i Norge. Når nordmenn i muslimske land ikke tilpasser seg skikkene i disse landene, er det fordi disse landene er tilbakestående i forhold til vesten. Å tilpasse seg disse landenes skikker ville således være et tilbakeskritt, ikke et fremskritt. Dette i motsetning til muslimer som innvandrer til Norge: De kommer i utgangspunktet fra land med en tilbakestående, barbarisk og usivilisert kultur, og det vil således være en endring til det positive om disse tilegner seg vestlige verdier.

Lenke til kommentar
PelsJakob, det er nok dine meninger som er tilbakestående, ikke andre kulturer  :!:

Mener du at alle kulturer er like bra? Mener du at det ikke finnes noen kultur som er alle andre overlegen? Mener du at en kultur som forskjellsbehandler og undertrykker kvinnen til en slik grad at hun må gå tildekket med ulltepper og hennes vitnemål i retten kun er verdt halvparten av en manns, som bygger sin rettspraksis på åpenbaringer i en 1400 gammel bok, som fremmer undertrykkelse, fattigdom, irrasjonalitet, vold, terror mot vantro og tilber døden er like god som den vestlige kultur?

 

Videre, mener du at den kultur som frembringer PelsJakobs synspunkter er underlegen for eksempel islam (omtalt ovenfor)? Hvordan kan du gjøre deg opp noen mening om dette hvis du mener at alle kulturer er likeverdige?

Endret av farke
Lenke til kommentar
PelsJakob, det er nok dine meninger som er tilbakestående, ikke andre kulturer   :!:

Mener du at alle kulturer er like bra? Mener du at det ikke finnes noen kultur som er alle andre overlegen? Mener du at en kultur som forskjellsbehandler og undertrykker kvinnen til en slik grad at hun må gå tildekket med ulltepper og hennes vitnemål i retten kun er verdt halvparten av en manns, som bygger sin rettspraksis på åpenbaringer i en 1400 gammel bok, som fremmer undertrykkelse, fattigdom, irrasjonalitet, vold, terror mot vantro og tilber døden er like god som den vestlige kultur?

 

Videre, mener du at den kultur som frembringer PelsJakobs synspunkter er underlegen for eksempel islam (omtalt ovenfor)? Hvordan kan du gjøre deg opp noen mening om dette hvis du mener at alle kulturer er likeverdige?

Jeg leste modellmakt sitt innlegg, og ville svare, men du sa visst alt jeg ville si.

 

Vi kan jo bare se på f.eks dommer i Iran, og så sammenligne med et vestlig land, og se...

Lenke til kommentar

hei dere to. dere har et problem med tolkningen av min kommentar ser jeg. å likestille kulturer vil jeg ha meg frabedt. samtidig vil jeg si at å sammenlikne "kulturer" krever visse forutsetninger, f.eks. at man opererer med en skala og god / dårlig verdi på en variabel i skalaen avhenger av ens egne oppfatninger / "kultur".

 

slå opp på etnosentrisme i ordboken dersom dere ikke er kjent med begrepet

 

Det finnes utallige definisjoner av kultur. Uenighet om en generell definisjon av begrepet har likevel ikke vært til hinder for at kulturbegrepet har vært et sentralt forklaringsprinsipp i antropologien. Antropologiske tilnærminger har generelt vært opptatt av hvordan kultur, forstått som ulike forståelsesformer med tilhørende regler og verdier, «forklarer» og begrunner sosial organisasjon og praksis. Den krysskulturelle form- og innholdsvariasjonen har skapt en felles forståelse av at rasjonalitet er et kulturspesifikt og sammensatt fenomen. Menneskelige handlinger kan begrunnes på mange måter. Denne erkjennelsen har vært et effektivt hinder mot et reduksjonistisk menneskesyn formidlet gjennom det dogmatiske synet at bestemte rasjonalitetsformer er universelle og derfor har forklaringsmessig forrang.

 

På den annen side innebærer fokusering på kultur og kulturrelativisme en reell fare for «kulturfundamentalisme», dvs. at kultur tingliggjøres og behandles som ufravikelige føringer og moralske krav om å handle på bestemte måter. Slike feilbetraktninger har nok forekommet også blant antropologer, men de er ikke vanlige i dag. Kulturer er ikke en "ting" eller noe personer "har". Begrepet "fremmede kulturer" gir lett misvisende assosiasjoner om kultur som en skjermet, lukket og abstrakt størrelse for innvidde personer. Kultur er ikke et avgrenset rom som inneholder mennesker som er like. Kultur er heller ikke et fengsel som umuliggjør frihet og ansvar. Antropologer betrakter i dag kultur mer som en innholdsfortegnelse over aktuelle handlinger og perspektiver i konkrete og skiftende samhandlingssituasjoner. Kultur er kort og godt det meningsfellesskapet som blir til når folk gjør noe sammen

 

http://www.anthrobase.com/Txt/K/Kristoffer...0kulturbegrepet

Endret av modellmakt
Lenke til kommentar
EDIT: Ble vel rasistisk

 

 

Synes alle fra forskjellige kultere og religion skulle hatt en "privat" time. Me nfeks andre som er fra samme kultur.

Hadde vært fint om jeg hadde slippet og lært om kristendom.

Ble jo tvunget til og be på en samisk(!) grunnskole mine første grønne år i verden.

Å bli tvunget til å be er en ting, men å lære om trosretninger er noe annet. Man bør lære om andre kulturer og religioner fordi det gir deg innsikt og forståelse for at andre kanskje er litt annerledes og tenker annerledes enn deg selv.

Lenke til kommentar

 

Edit: Dere ser ikke ut til å være enige om man skal hive ut innvandrere som begår kriminelle handlinger. Hva om vi gjør det vanskeligere å bli norsk statsborger ? F.eks, la det gå ti år. Har innvandreren, eller "gjesten", da oppført seg bra (fulgt loven), kan han få bli norsk statsborger. Bare en tanke.

Og om han/hun ikke oppfyller et slikt krav da er det foten i ræven og tilbake til der han/hun kom fra?

 

Du ser vel problemene med en slik praksis? Hvis ikke så er det bare til å tenke seg litt om. Jeg kan godt hjelpe deg litt på vei om du står fast ;)

Endret av Dotten
Lenke til kommentar

--- QUOTE (andre_goaaal @ 05/07/2005 : 21:50)

ChrchBrnr mekk klubb for oss jeg vil gjerne joine.. Er enig med alle punktene dine

 

 

Hehe jo takker for støtten

 

Meld deg heller inn i et parti som støtter disse meningene enn at vi mekker en egen klubb ----

 

Meld dere inn i Vigrid da ;)

Lenke til kommentar
--- QUOTE (andre_goaaal @ 05/07/2005 : 21:50)

ChrchBrnr mekk klubb for oss jeg vil gjerne joine.. Er enig med alle punktene dine

 

 

Hehe jo takker for støtten

 

Meld deg heller inn i et parti som støtter disse meningene enn at vi mekker en egen klubb ----

 

Meld dere inn i Vigrid da ;)

Igjen så viser du din uvitenhet, du er i tillegg til det frekk og med det du sier der så støter du meg faktisk, jeg har ingenting med Vigrid å gjøre og har aldri heller hatt noe med dem å gjøre.

 

Du er på grensa til å bli rapportert for det der er en fornærmelse!

 

Og du viser igjen at du ikke kan argumentere mot meg og at du tydeligvis må bruke under beltestedet argument som ikke er saklige engang for å prøve å komme ut av diskusjonen med et nogenlunde bra inntrykk. Vel sorry mac du har akkurat vist at du ikke har noe å komme med og at du har blitt utargumentert.

 

Grunnen til at du ikke blir rapportert er at såvidt jeg vet er ikke Vigrid et politisk parti og at du bare får deg selv i et dårligere lys med den posten.

 

Ha en fin dag

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...