Gå til innhold

alkoholsalg på lørdager?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

§ 3-7. Tidsinnskrenkninger for salg og utlevering av øl

 

Salg og utlevering av øl kan skje fra kl. 08.00 til kl. 18.00. På dager før søn- og helligdager skal salget opphøre kl. 15.00. Dette gjelder ikke dagen før Kristi Himmelfartsdag.

 

Kommunestyret kan generelt for kommunen eller for det enkelte salgssted innskrenke eller utvide tiden for salg i forhold til det som følger av første ledd. Salg og utlevering av øl er likevel forbudt etter kl. 20.00 på hverdager, og etter kl. 18.00 på dager før søn- og helligdager unntatt dagen før Kristi Himmelfartsdag. Det kan bestemmes at salg av øl ikke skal finne sted til bestemte tider på dagen eller på bestemte ukedager.

 

Salg og utlevering av øl skal ikke skje på søn- og helligdager, 1. og 17. mai, og på stemmedagen for stortingsvalg, fylkestingsvalg, kommunestyrevalg og folkeavstemning vedtatt ved lov.

 

I de kommuner som har vinmonopolutsalg kan tiden for salg av øl ikke fastsettes kortere enn Vinmonopolets faktiske åpningstider.

 

Endret ved lover 31 mai 1991 nr. 22, 16 mai 1997 nr. 28 (i kraft 1 jan 1998). Endres ved lov 17 des 2004 nr. 86 (i kraft fra den tid Kongen bestemmer).

 

 

Her står vel alt man trenger å vite :p

Lenke til kommentar

Alle stedene jeg har hørt om både rundt her jeg bor, og på hytta er det 20 på hverdager og 18 lørdager samt 18 før/på helligdager og 15 på nyttårsaften.

 

Mens nærbutikken på hytta ikke holder oppe lenger enn til 17 hverdager og 15 lørdager, har de ølsalg like lenge.

 

Butikkene er vel pliktige til å ha ølsalget oppe så lenge de kan? Så om butikken stenger 20 så skal de selge øl til 20 (hverdager)...?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...