Jump to content

Jon@s

Medlemmer
 • Content Count

  1089
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 :)
 1. Sjølv kjøyrte eg opp med to ungdomskuleelvear som hadde arbeidsveke hos biltilsynet i baksetet. Om det teknisk sett er lov er eg litt usikker på men eg antar at det er det sidan det teknisk sett er sensor som er sjåfør av bilen. Sensor er ikke den som regnes som sjåfør av bilen under førerprøven. Det er kandidaten som regnes som fører av bilen. Dette skiller seg fra privat øvelseskjøring og kjøring ved trafikkskole der ledsager/lærer er den som regnes som fører. Det er likevel fullt lovlig å ha med seg passasjerer under oppkjøring. Det skal imidlertid nevnes at det forventes av sensor at han/hun griper inn for å forhindre farlige situasjoner.
 2. 20+ stemmer. er 20 år for kjøp av alkohol over 3,5% i sverige.
 3. Du finner vanligvis amerikansk importert dr pepper på boks på maxi mat, v/ nordbysenteret på svinesund. Den står riktignok ikke sammen med den andre brusen, men i en egen hylle i butikken sammen med andre amerikanske import-varer. Bare å rote litt rundt, så finner du det. Prisen ligger på ca 10 svenske kroner pr. boks, altså drøyt 8 norske.
 4. Aldri vært i Oslo? Selv har jeg vært i alle fylker utenom Finnmark.
 5. Joker8: Ja dette er en del av det obligatoriske sikkerhetskurset på veg. Dette kurset består av totalt 8 timer kjøring og 5 timer teori. De fleste skoler velger å gjennomføre sikkerhetskurset som følger: 2 timer innledende teori 2 timer forbikjøring 3 timer landevegskjøring med kjøring inn/ut av forkjørsveg (dette er delen du refererer til) 4 timer planlegging og kjøring i variert miljø (populært kalt langkjøring). Her skal en time brukes til planlegging og de resterende tre til kjøring. 2 timer oppsummerende teori Det er med andre ord to langkjøringer i dagens trafikkopplæring. Den ene av disse legger hovedvekt på planlegging av en lengre tur i variert miljø, den andre fokuserer mer på sikkerhet rundt inn/utkjøring av forkjørsveg.
 6. Hehe, husker jeg testet denne sandwichen for noen år siden etter å ha funnet en oppskrift på nettet. Elvis sin favoritt-sandwich måtte jo bare testes, men er neppe noe man bør spise hver dag.
 7. Er det noen som vet om et greit sted å parkere ikke alt for langt unna valle hovin i morgen? Jeg gjør ingenting av å måtte gå en kilometer eller to, gjør heller det enn å stresse med buss/t-bane. Jeg kommer kjørende fra Østfold, altså E6 sydfra.
 8. Her tror jeg du tar feil. Det er riktig at man kan straffes i Norge for handlinger begått i utlandet. Forutsetningen er at handlingen er ulovlig i det landet den ble begått og straffen skal da såvidt meg bekjent settes til det som ville vært en normal reaksjon i det aktuelle landet. Jeg er også usikker på om man i ditt eksempel kan straffes i Norge når det allerede er gitt en straffereaksjon i Brasil. Dette vil jo i praksis bli en dobbelstraff. Det er forresten ingen automatikk i at norske myndigheter får melding om mindre lovbrudd som f.eks fartsovertredelser begått i utlandet.
 9. Passasjeren kan ikke miste lappen eller straffes selv om han/hun sitter på med en som kjører med ulovlig promille. Det passasjeren kan risikere er imidlertid at forsikringsselskapet nekter å utbetale erstatning for eventuell personskade ved ulykke. Dette kan skje dersom det kan sannsynliggjøres at passasjeren visste at sjåføren hadde for høy promille til å føre motorvogn, men til tross for dette ble med på turen.
 10. Nå vet jeg ikke hvilken rute du har tenkt å ta gjennom Danmark, men tar du ferge fra f. eks Kr. Sand til Jylland behøver du ikke å ta ferge for å komme til Tyskland. Det tar cirka 3,5 timer å kjøre fra der ferga kommer i havn (Hirtshals) til grensen. Hvis utgangspunktet ditt er Oslo og du planlegger å kjøre nedover gjennom Sverige, vil det mest naturlige være å ta ferge fra Rødbyhavn i Danmark til Puttgarden i tyskland. Scandlines seiler denne ruta og overfartstiden er 45 minutter (www.scandlines.dk). Når det gjelder overnattingssteder er det forholdvis mye å velge mellom. Grensebyen Flensburg er jo helt grei med mange muligheter for grenseshopping. Vil du litt lengre foreslår jeg Lübeck som er en veldig flott by et par timers kjøring fra danmarksgrensen. Ellers finnes det drøssevis av små landsbyer i tyskland og nesten alle har et Gästhaus eller to som tilbyr overnatting for en rimelig penge.
 11. Nå kjenner jeg ikke til noen spesifikke steder i West Hollywood, men jeg vet at det eksisterer utesteder i USA med 18-årsgrense. 21 år er en ganske høy aldersgrense så det er klart at det finnes noen tilbud for de under denne alderen også.
 12. Nå vet ikke jeg hva slags utdannelse og hvilke ferdigheter du har, men generelt tror jeg det er svært vanskelig å skaffe seg en godt lønnet jobb hvis du bare skal arbeide der i noen uker. Selv Mc'ern er ikke særlig interessert i folk som stikker etter bare noen få tusen solgte Big Mac.
 13. Norge Sverige Danmark Tyskland Polen Nederland Belgia Luxemburg Frankrike Storbritannia Spania Portugal Østerrike Sveits Lichtenstein Hellas Italia Kypros Thailand Vietnam Cuba USA UAE (kun et par timers mellomlanding) 22 land totalt
 14. Burger-flipper på Mc'ern for minstelønn, US $5.85 i timen (KR 29,50). Med dagens lave dollarkurs er USA svært rimelig å besøke. Jeg vil på det varmeste anbefale deg å jobbe hjemme på forhånd hvor du tjener fire ganger så mye i timen.
 15. En kamerat som bestilte pass på mandag og fikk det i dag, så hvis du får fingeren ut og bestiller nytt pass med en jævla gang skal du se at dette går fint
×
×
 • Create New...