Gå til innhold

Den store R/C-tråden


Anbefalte innlegg

Er det kun DJI Phantom 3 som har kamera med?

Fikk lyst å prøve ut drone uten å spy ut 5k.

Men å kjøpe brukt Phantom 2 og så Gopro blir jo fort 5k ... Noen (finn.no) har gimball med sin Phantom men den krever GoPro versjon 3, som ikke er så billig (1500kr finn.no)..

Endret av Lami
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har jo Phantom 2 Vision pluss om du vil ha en phantom 2 med kamera. Har en krasj skadet en liggende selv, absolutt gode quads med et helt greit kamera. Phandom 2 bruker DJi naza V2 kontrolleren som du finner i svært mange selvbygde quads og denne fungerer svært bra, har og god mulighet til å gå inni software og endre på parameter og slikt i mye større grad enn du kan på de nyere phantom 3 og 4 samt du og kan fly i full manuell modus med phantom 2 noe du ikke kan i 3eren og 4erern.   

 

Motorene er dog ikke de sterkeste så det er på ingen måte noen racing quad, her må du regne med at ting ikke går alt for fort, men til bruk for å ta bilder eller filme fungerer det svært bra. 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar

Er det verdt å betale mer for Vision Pluss da, fremfor vanlig 2 med gimball og gopro?

 

Ser at rekkevidden wifi på Visin pluss er 300m fremfor vanlig 2 som har 1km?

 

Hvis jeg får Vision pluss for under 3,5k, er det da et bedre kjøp?

Endret av Lami
Lenke til kommentar

1 km er bare radiorekkevidden, altså så langt du kan fly med quaden før den mister kontakt med radioen. Wifi rekkevidden er bare videofeeden for kameraet som har en begrensning på 300 meter, men du kan fortsatt fly i 1 km bort med vision pluss, bare da uten video feed. 

 

Nå vet jeg ikke hvilken videofeed teknologi den du ser på med gopro og gimbal, men om ikke annet er oppgitt er det ikke sikkert den har videofeed i det heletatt da jeg mener å huske at dette ikke er en mulighet som er bygget inn i standard modellen av phantom 2 uten kamera, men må eventuelt bygges inn. Dette må du eventuelt sjekke ut. 

 

Om det er et bedre eller dårligere kjøp vil jeg ikke legge meg ut på å spå, dersom den med gopro og gimbal har en skikkelig videofeed er det sikkert ikke ett dumt kjøp da jeg tipper Goproen vil være et noe bedre kamerae enn det som er standard på Phantom 2 vision pluss. 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar

Har vel 1-2km rekkevidde på heliene mine men selv det største er veldig lite 300 meter unna og reakreasjonsflyging skal foregå LOS uten hjelpemidler.

Du må gjerne fly FPV men ikke lengere en at du kunne flydd den uten.

EU ønsker strenge regler for droneflyging og ønsker å få all modellflyging inn under dronebegrepet.

Vær så snill å ikke gi de mere vann på forbudsmølla si.

Lenke til kommentar

Hva mener du med videofeed Evil-Duck. Altså det å se flyvningen på feks telefonen man har festet til kontrolleren?

 

Isåfall har ikke den phantom 2 med gimball og hero det. Tenker jeg vil ha videofeed ...

 

Så 1km blir for langt å fly perpyro? Jeg har sett det ligger noen phantom med fpv utstyr ute.

Endret av Lami
Lenke til kommentar

Videofeed eller FPV ja, at du ser det kameraet ser på en skjerm samtidig som du flyr. For Vision Plus sin del har du dette via en app på telefonen så det er slik sett veldig enkelt og greit, fest mobilen eller nettbrettet til radioen koble den til via appen og dra ut å fly. Om du skal sette opp egen videofeed på en vanlig phantom 2 uten kamera kan jeg tenke meg du kanskje må til med både mottaker og sender pluss en eventuel monitor i tillegg med mindre DJi tilbyr en sender og mottaker som fungerer på lik måte med den som allerede er på vision plus, dette vet jeg ikke. 

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar begge to!

 

Har fått tilbud om Vision Pluss til 2500kr med koffert. Ingen ekstra batterier og må kjøpe lader utenom.

Og et tilbud om Vision Pluss + + 2 batterier + Nexus tab og sekk, til 4000,-. Men har en iPhone SE og iPad som sikkert kan brukes til videofeed(?), så om det er verdt å betale 1500kr for å få med nexus tab er jeg usikker på. Vil jo ha det billigst mulig for kun prøve.

 

Hvilken ville dere gått for? Tar det lang tid å lade batteriene på disse, om det er problem med kun det batteriet som er i? Ser jo batteri til Phantom 2 vision koster 1000,- ..... Dyrt.

Endret av Lami
Lenke til kommentar

Iphone og iPad kan fint brukes til videofeed ja, tror ikke orginalfesetet på kontrolleren er stort nok til en ipad men det kan alltids modifiseres til eller eventuelt kjøpe egnet feste, men festet er vertfall stort nok til hvilken som helst iphone. 

 

Ny lader ser ut til å ligge på rundt 400 kroner, når det kommer til ladetid så tar det fra "tomt" batteri til fulladet rundt regnet 2 timer, kanskje litt kortere, tok aldri tiden på dette, flytiden er rundt 20 minutter med et friskt batteri. Jeg ville nok forsøkt å presset han med taben ned en 500 kroner eller slik imot at han beholder taben, så har du 2 batteri og lader inkludert. 

 

edit : 

 

Eventuelt om du ikke låser deg til Phantom 2 har du og noen Phantom 3 standard som ligger ute rundt din prisklasse. https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=90979570 denne kunne du kanskje prøvd å presset ned til 3500,- egenskapene til disse quadene er ganske like men phantom 3 har som nevnt tidligere litt mindre muligheter for å endre parameter i programvaren samt ingen manuell flymodus om det har noe betydning for deg. 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Phantom 3 ble solgt selv om jeg kontaktet duden først.

 

Anyhow. Kan få den Vision Plus uten lader og ett batteri (dog med koffert) til 2300,-. Lader koster 400,- = 2700 eks frakt.

Har spurt fyren med ekstra batteri og lader og tabben om å gå ned noen hundrelapper.

Det er jo ikke sikkert interessen blir så stor at jeg trenger ett ekstra batteri, men kjipt laderen koster 400,- og de som selger billigere i Norge selger de ikke men brukes i garantisaker ...

Lenke til kommentar

Bajaen begynner å komme sammen nå, jeg har lært at å kjøpe RC bil brukt er nok noe jeg neppe kommer til å repetere. Følgende deler MÅTTE jeg bytte da de som sto på var direkte knekte eller defekte 

 

Dempere forran da de som sto på ikke hadde olje i seg tydligvis ( :dontgetit:  ), når jeg fylte på dette lak de selvfølgelig som ei sil, kunne sikkert ha fikset de med et nytt stempel og et sett pakninger her og der, men jeg orket rett og slett ikke så her ble det kjøpt ett ferdig sett oppgraderte SS dempere (disse fylte jeg selvfølgelig olje på siden jeg ikke er en tulling  :grumpy: ). Dette kostet meg 1000 kroner

 

Styre servoen som sto i fungerte san noenlunde den klarte såvidt å snu på hjulene og lagde noen forferdelige klikkelyder, så en gir inni er jo selvfølgelig strippet. Her oppgraderte jeg til en HPI SFL-30MG servo ettersom når en først må bytte, hvorfor ikke oppgradere? denne kostet meg 1000,-

 

Måtte ha ny batteripakke da den orginale 8 år gamle NiCh batteripakken klarte å holde det hele gående i 10 minutter før den døde og måtte lades i 5-6 timer for å klare 10 minutter til. Her ble det oppgradert til en 3500 mAh  Nimh batteripakke. 350,- 

 

HPI 85400 FRONT SUSPENSION ARM SET

Da disse var knekt rett av og forsøkt fikset med noe jalla lim som selvfølgelig ikke holdt noe lenger enn en kjøretur eller 2. Dette kostet totalt 600 kroner for begge sidene 

 

HPI 87420 FRONT UPPER PLATE (PURPLE)

Denne var knekt rett av (måtte gudene vite hvordan han klarte det da det er en tykk aluplate) ny kostet meg i overkant av 350 kroner

 

HPI 85418 FRONT BULK HEAD SET

Her var alt fullstendig herpet knekt og forsøkt limt med noe epoxy og slått en stift igjennom  :omg:

 

 

HPI 3242 HeavyDuty Wheel Locking Ring Silver

Her var alle på samtlige hjul skrudd inn så hardt at skruene hadde gått rett gjennom plastikken så her måtte det til med nye sett for både forrhjul og bakhjul 500,- 

 

Av andre ting som er gjort sålangt er at jeg har oppgradert den orginale FM radioen til et 2,4 ghz Sanwa/Airtronics MT-4 radiosystem, Kjøpt outerwears demper cover, luftfilter cover og drastart cover samt ett FFRC bakre demperstag da orginalstaget så noe bendet ut. har og kjøpt inn ett nytt uorginalt sort karosseri sett fra en kinensisk ebay selger og ett nytt sett Hostile Nightmare MX bakdekk. 

 

Så når en setter seg ned å regner litt på det kunne jeg nok fint ha fått meg en splitters ny bil for det jeg totalt sett har betalt for å få denne i noenlunde grei stand og nærmest hver gang jeg rører borti den finner jeg noe annet som er defekt eller skadet   :shrug: . Lesson learned i guess. 

 

edit: viktig å nevne at bilen var beskrevet som "strøken" av selger

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar

Noen som har erfaring med http://www.dollarhobbyz.com ? Ser de seller deler som de har plukket ut fra komplette kit til en brøkkdel av prisen det koster "nytt". Da jeg har en av de orginale RTD Bajaene har jeg og dessverre den beryktede svake orginale diffen i en plast case som jeg nå ser svetter litt olje ut til drivakslingene og med alle motor oppgraderingene som nå har blitt gjort frykter jeg denne ikke har lenge igjen å leve. Tenker da bare først som sist å få bestilt SS diffen muligens hele girkassa da jeg er litt skeptisk på hva jeg kommer til å finne når jeg omsider sette meg ned og tar ut denne. dollarhobbyz selger hele girkassen komplett med HD diffen til 70 dollar hvor den nest billigeste er DDM som selger bare diffen alene for over 100 dollar. Så det er jo noen kroner å spare her. 

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar

Fikk en liten pakke fra DDM i dag 

 

 

 

Ble veldig fort veldi dyrt dette her, ikke akkurat planlagt , har og flere pakker på vei med blant annet fult sett med nye kulelagere, ny diff og 3 delt girkasse  :omg:

 

Men er vel bare å starte å skru da  :dremel:

 

Hvor lang tid tok det før du fikk pakken fra ddm?

Endret av Hårek
Unødvendig å sitere bilde
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...