Gå til innhold

Beste Donald tegnerenen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Liker tegnestilen til Vicar, men den er kanskje litt A4. Ellers er jo Don Rosas tegninger veldig fine og detaljerte.

Er enig med deg.

Vicar tegner bra, men jeg synes det blir litt for hmm, "maskin"-aktig eller

A4 er vel kanskje et bedre ord for det jeg prøvde å fortelle ^^ :p

Lenke til kommentar
Don Rosa, Carl Barks, Marco Rota og Vicar.

...i den rekkefølgen. Synes Flemming andersen er litt lol, han hører jo ikke med blant de beste, men han har en veldig særegen tegnestil, litt mer moderne tegninger på en måte. Men favoritten er definitivt Don Rosa. En kompis har autografen ;):w00t:

Lenke til kommentar
Don Rosa OG Carl Barks.

 

Noen som vet om det er mulig å få tak i Skrues Liv serien i bokform?

Jeg har den i hvert fall i bokform, "Skure McDucks - Liv Og Levnet". Flott bok. Er en ganske lang innledning til hvert kapitel, hvor Don Rosa kommer med litt bakgrunn og andre artige innspill. ISBN på boka er 82-429-1436-2. Er dog en del år siden jeg fikk den…

 

Liker CB og Don Rosa best!

Lenke til kommentar
Visste dere at i absolutt ALLE åpningsbildene til Don Rosa vil dere finne D.U.C.K. lurt inn ettellerannet sted? det står for Dedicated to Uncle Carl from Klondike.. artig igrunn ;)

 

Ja, Don Rosa er den mest oppfinnsomme tegneren ;)

Pirk selvsagt, men D.U.C.K. på Don Rosa-forsidene står for "Dedicated to Unca Carl from Keno" hvor da "Keno" er Don Rosas "ukjente" fornavn.

 

Og ja, Don Rosa er kongen når det kommer til tegnekvalitet.

Endret av Katalysator
Lenke til kommentar

Kjenner ikke til ekstremt mange Donald-tegnere, men av de jeg har merket meg må jeg si Don Rosa.

 

Alle detaljene, den herlige humoren som ofte forekommer i bakgrunnen, endeløs leting etter og grubling over D.U.C.K.-initialene i åpningsbildet og de gode skattejakthistoriene - ofte bunnsolide rent kunnskapsmessig - er begrunnelsen på dette.

 

Anbefaler spesielt "De ti avatarene", ekstrabilag til Donald i '97 som i sin tid gav meg en kjapp og kortfattet guide til hinduismen før vi lærte om det på skolen. :)

Endret av johnj
Lenke til kommentar

Vel, når jeg var liten var det klart Don Rosa som regjerte - jeg elsket alle de små detaljene :D Men jeg hadde en opplevelse her forleden:

 

Jeg satt på dass og måtte ty til en Donald Pocket. Som vanlig var jeg lei av de forferdelig stygge italienske tegningene, men her var det ei historie (om Donald som kjører en tur-buss) tegnet av Flemming Andersen. Jeg flirte så jeg fikk vondt i magen av hans tegnede skildringer av "Donald-gliset" og en spysjuk Donald. Det var festlig!

 

Og btw: Noen som vet åssen slektskapsforhold Donald-tegnern William van Horn og Mikke Mus-tegnern (Usj, mikke mus!) Noel van Horn har?

Lenke til kommentar

Jeg holder en knapp på Don Rosa. Alle de sinnssvake detaljene hans gjør at det er artig å virkelig studere hver enkelt tegneserierute. Ansiktsutrykk og bevegelser fra figurer som ikke er i "fokus", små mus som plystrer, banner eller gjør andre gærne ting, bilder med hysterisk morsomme motiv på veggene, jeg kunne holdt på i evigheter.

 

Etter at jeg hørte om D.U.C.K. opplegget hans, gikk det dessuten sport i å finne signaturen i seriene hans. :)

Lenke til kommentar

Er selv stor fan av Don Rosa grunnet detaljene pluss at historiene henger sammen. andre tegnere har helt uavhengige historier. Man må lese alle Don Rosas historier i rekkefølge og dette regner jeg som den "ekte" historien. synes det burde bli laget en film med Rosas tegnestil :)

 

Jeg har forresten funnet D.U.C.K i alle historiene jeg har lest av Don Rosa.. står alltid i første tegning

Endret av Smeagoldfish
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...