Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har ikke tid eller ork til å lese meg ordentlig opp på rsync nå så lurte på om noen kunne gi meg et lite script som synkroniserer (toveis) to mapper nøyaktig? Altså nye filer, endrede filer og slettede filer/mapper. Skal ha med seg alle undermapper og filer i seg :)

 

Og hvis noen i samme slengen finner ut at de har veldig lyst til å lage noe som sletter alle mapper i en mappe (og dens undermapper i alle nivå) som ikke inneholder filer av en bestemt filtype så sier jeg ikke nei takk til det heller! :D

Rsync funker vel bare én vei, så isåfall må du ha ett kjørende på hver maskin.

Er snakk om en maskin, men to mapper på forskjellige disker som skal være synkronisert :)

 

Jeg har brukt Conduit for toveissync mellom forskjellige maskiner. Ingen ting i veien for å synce på samme maskin heller, ville jeg tro. Tror denne er avhengig av GUI for å fungere.

 

http://www.ubuntugeek.com/conduit-synchronize-your-data-in-easy-way.html

Lenke til kommentar

Går fortsatt kun en vei, så jeg tror du må starte to instanser. Tror det ble tatt opp her for en stund siden og.

Derfor jeg ser for meg et script som synkroniserer først en vei også den neste. Noen villige? :)

 

Dette er vel en grei start..

#!/bin/bash
# Toveis synkronisering
# Tar to argumenter i form av mapper som skal synkroniseres
if [ -d "$1" ] && [ -d "$2" ]
then 
rsync -auv "$1" "$2" && rsync -auv "$2" "$1"
else
echo "Scriptet trenger to variabler som begge er mapper"
fi

 

-a (arkivmodus) tar vare på eier, gruppe, og rettigheter for filene

-u (update) Hopper over filer som er nyere i destinasjonsmappen

-v (verbose) Gir litt mer output slik at du ser hva som blir gjort

Lenke til kommentar

Har nå brukt Joli OS (tidligere Jolicloud) versjon 1.2 på min Compaq 311c en uke, og må si at jeg er meget imponert. Hadde tidligere Windows XP, men antivirus og bloatware som fulgte med gjorde PCen veeeldig treg. Med Joli OS så fungerer det knirkefritt. iPod via banshee, tethering via usb på HTC Desire fungerer utmerket og så videre. Sømløs integrering med Dropbox er også på plass (integrert i OSet) og nettbank fungerte utmerket etter å ha installert en Java-add on. Spotify installeres ved å trykke på en knapp og fungerer tilfredsstillende (Kjører via WINE.)

 

For de med en pensjonert netbook/bærbar, så prøv gjerne dette OSet :)

Lenke til kommentar

Kan noen kjapt forklare den tekniske forskjellen mellom disse to metodene?

 

  • Gå til Places -> Connect to server og velge SSH (i GNOME)
  • Bruke sshfs i terminal

Dette koker vel ned til GVFS (som bruker FUSE) vs. FUSE "direkte" (hvis dette er en fornuftig sammenligning). FUSE skjønner jeg noelunde hva er, men GVFS er litt kryptisk.

 

Begge har fordeler og ulemper for min del. Førstnevnte gjør lett via GUI og man får tilbud om å lage et bokmerke, men sender deg til rot-mappen på det eksterne filsystemet (hvis du ikke spesifiserer noe annet) og mountes i ~/.gvfs/sftp on .../ som kan være litt tungvindt hvis man vil inn med en lokal terminal. Sistnevnte må gjøres via terminal (så vidt jeg vet) men man kan velge selv hvilken mappe man vil "hoppe inn i" og man kan velge selv hvor denne skal mountes i ditt lokale filsystem.

 

En ting som jeg synes er veldig irriterende er at Vim/Gvim ødelegger permissions på filer ved lagring hvis jeg bruker GVFS. Hvis en fil f.eks. har 644 så settes dette til 600 etter vim/Gvim har redigert den. Jeg har sett diverse bug reports helt fra 2008 på dette men jeg opplever det fremdeles.

Lenke til kommentar

Noen som er gode på Joomla osv?

 

Søstera mi har brukt FRONTPAGE 2003 :ermm: til å utvikle hjemmesiden sin i alle år. Nå skal hun ha ny PC og finner ikke Frontpage-plata lenger. Jeg skal ikke hjelpe henne med det :p

 

Jeg har tenkt at hun må komme seg over på litt mer moderne verktøy og kom på Joomla. Kan hun f.eks. laste opp sin Frontpage-utviklede hjemmeside via Joomla og videreutvikle den, eller må hun begynne på "scratch"?

 

Har dere ellers noen andre tips til hva hun kan gjøre? Det er snakk om en forside, noen gallerier og en blogg, sånn grovt sett.

Vil anbefale wordpress uten tvil. Er enklere å få satt personlig preg på også med et utall brukbare temaer (merk brukbare). Link til den nåværende nettsiden så jeg kan se hva det dreier seg om?

 

www.box-setter.com ..helt forferdelig side :p

 

 

Men hun har nå byttet til Wordpress uansett, og jeg har ikke hørt noe mer så jeg antar at det går greit.

 

 

Lenke til kommentar

Argh, irriterer meg grønn over at det skal være så vanskelig å finne et musikkorganiseringsprogram på Linux som kan konkurrere med MediaMonkey på Windows.

 

Rhythmbox, Banshee og de andre jeg har prøvd når ikke MediaMonkey til knærne hva funksjonalitet angår :(

Lenke til kommentar

Husker jeg brukte mye tid på det samme når jeg gikk over fra windows til linux. Endte til slutt opp med mpd. Kanskje ikke like god funksjonalitet som de andre men. Men det å kunne fjernstyre musikken er gull verd for min del. Nærmeste jeg kom mediamonkey fra vell Amarok, men begynner å bli ei stund siden jeg testet det nå.

Lenke til kommentar

Amarok?

Nå husker jeg ærlig talt ikke om jeg prøvde Amarok helt i starten av min søken, men får vel teste igjen. Må jeg ha en haug KDE-biblioteker for å installere?

Finnes det fremdeles folk som har lokal musikk? Hvorfor i alle dager har du feks ikke Spotify?

Jeg er også en av de særingene som faktisk kjøper CD-er og ripper alt i FLAC med omhu og kjærlighet. Spotify er uten tvil genialt (smarteste mottiltaket mot piratkopiering), og jeg bruker det til tider, men jeg er ennå langt unna det å gi opp lokal musikk jeg selv eier i fullkvalitet :love:

Lenke til kommentar

Amarok?

Nå husker jeg ærlig talt ikke om jeg prøvde Amarok helt i starten av min søken, men får vel teste igjen. Må jeg ha en haug KDE-biblioteker for å installere?

Blir jo noen, men det er vel bare å prøve.

Finnes det fremdeles folk som har lokal musikk? Hvorfor i alle dager har du feks ikke Spotify?

Jeg er også en av de særingene som faktisk kjøper CD-er og ripper alt i FLAC med omhu og kjærlighet. Spotify er uten tvil genialt (smarteste mottiltaket mot piratkopiering), og jeg bruker det til tider, men jeg er ennå langt unna det å gi opp lokal musikk jeg selv eier i fullkvalitet :love:

Second. Bruker et EAC-inspirert program. Tar en evighet, men jeg inbiller meg at det er verdt det.

Lenke til kommentar

Finnes det fremdeles folk som har lokal musikk? Hvorfor i alle dager har du feks ikke Spotify?

Fordi Spotify suger balle. Her er hvorfor:

-Alle tjenester som låser meg til en proprietær klient er uaktuelt for meg, andre må gjerne synes spotify og itunes er det syvende underverk. Når jeg kan streame tilsvarende til Amarok med en åpen protokoll skal jeg vurdere tjenesten.

-Reklame avbrekk, dårlig lydkvalitet eller abonnementtjeneste, livet mitt er komplisert nok som det er, du får dille med de greiene hvis du vil.

-Registrering gir meg mageknipe. Å måtte trykke accept på lisensen til Sun sin Java er allerede et stykke over min smerteterskel på området. Kall meg gjerne bortskjemt.

-Jeg liker ikke å ha livet mitt i skyen, kall meg gjerne paranoid.

-Jeg har alle mine data tilgjengelig for alle mine maskiner uansett hvor jeg er i verden.

 

Jada, jeg forstår at det er kurant å ha alt tilgjengelig gjennom Spotify, og at de har laget en del funksjonalitet (finne musikk du liker osv.) som sikkert mange liker. Noen erstatning for Amarok er det derimot ikke.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Amarok må være det mest bloatede jeg har sett... :)

 

Vanlig spotify er ganskje kjipt ja, men premium er jeg veldig fornøyd med. Ganske god kvalitet (320 ogg) og ingen reklame. En kan bruke andre klienter også hvis man ikke liker Qt. En del musikk for 100 spenn i måneden, det er ikke dyrt.

 

Dog er det som nevnt en hel del artister (og også album) som ikke er på spotify, så det er ikke be-all end-all akkurat. Og selv om 320kbps er kult fra en streamende tjeneste er det ikke helt det samme som CD.

 

Ønsker meg veldig en klient som lar meg spille av flac lokalt for det som jeg har selv (flere tusen cder) og går på spotify for det jeg ikke har. Samtidig blir ALLE platene til artister listet opp enten de kan spilles eller ikke.

Lenke til kommentar

Jeg må si meg ganske enig med Del her, det er veldig kjedelig den dagen Spotify går konkurs eller havner i en lisensstrid, eller Internettforbindelsen går ned (noe som ikke er uvanlig) og jeg ikke har musikken lokalt. I tillegg kommer det prinsippielle med ikke å ha kontroll over musikken. Jeg savner en god butikk som lar meg kjøpe flac rett inn i musikksamlingen i amarok, xbmc eller lignende, og veldig gjerne en løsning for å kjøpe TV-serier og filmer i samme slengen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...