Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+56132

Hva ville dere valgt at ClarkConnect og Ubuntu som server (vet ikke helt anngående Debian)?

 

EDIT: Kom over Trustix óg. Vurdere det sterkt.

Serveren skal brukes til (S)FTP (over SSH2?), webserver og samba. Evt. streaming av diverse stuff. Det jeg trenger er mulighet for remote desktop/controll ala ClarkConnect da jeg ikke gidder å ha ett monster av en CRT skjerm pluss en grei LCD på det lille skrivebordet mitt.

Endret av Slettet+56132
Lenke til kommentar

jeg bruker ubuntu server edition som filserver (sftp, samba), webserver (apache) og litt til torrentserver (rtorrent). jeg har ikke noe desktop installert på noen av dem, og heller ingen skjerm, tastatur eller mus. fjernstyrer begge med ssh fra laptopen, og synes alt virker helt utmerket. lett å vedlikeholde, installere, oppdatere osv.

Lenke til kommentar
Kan man boote opp en DVD via GRUB?

8023734[/snapback]

Du kan bruke denne metoden: http://wiki.archlinux.org/index.php/Fast_A...ng_Linux_System

Guiden er for Arch, men prinsippet er det samme for alle distroer. Måtte gjøre dette en del ganger før, når jeg hadde en laptop som ikke hadde cd og jeg skulle installere distroer som ikke hadde boot-floppy. Da installerte jeg bare et minimalt system fra tilfeldig valgt floppy, wget'a isoen og installerte fra den.

 

Men for alle del, hvis du har mulighet for å brenne en dvd er jo det det letteste :)

Lenke til kommentar

Kan noen forklare meg hvordan jeg får phpmyadmin til å fungere i Ubuntu. Jeg har Apache, PHP og MySQL oppegående tror jeg.. Hvordan kan jeg sjekke om PHP fungerer i Apache? Tror faktisk det er det eneste problemet her.

 

For, jeg har lagt phpmyadmin folderen inn i /var/www og da skulle det egentlig fungere sant?

Endret av _Ferrari_
Lenke til kommentar
Får håpe de bruker hardware som støttes i linux da, så den vanlige bruker slipper å begynne å leite etter ati/nvidia-drivere på nett, installere ndiswrapper etc :p

8029519[/snapback]

 

Linux preinstallert må jo medføre at de enten kommer med hardware som støttes 100%, eller preinstallerte ati/nvidia-drivere og ndiswrapper etc. Iom. at Dell er ansvarlig for support av maskinene, må de jo ha hardware som fungerer fint i linux fra før, eller skrive drivere for den. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...