Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Opera er opptatt med Next, og den utvikles til de største plattformene først.

For min del er det Firefox som regjerer gata, men Chrome overtar når det er skal skje flash-intensive ting. Men har alltid Opera installert og bruker det innimellom.. Liker mye med Opera, men alt som har med javascript og flash å gjøre er totalt drepen for laptopen min...

Lenke til kommentar

Vet at opera er lukket, men vi har en lang og fin historie sammen. Jeg brukte opera lenge før firefox dukket opp, og før åpne nettlesere var noe å samle på i det hele tatt. Så det er nostalgien som driver meg... Og de har noen utrolig digge funksjoner ut av boksen som jeg liker å ha tilgjengelig, som hurtiginnstillinger hvor du kan skru av ting som JS globalt med et tastetrykk. Eller la JS være på, men skru av plugins. Kjekt på svak maskinvare. Oh, og Turbo har vært en sann frelse når third world-bredbåndet jeg har ikke vil oppføre seg...

Lenke til kommentar

som hurtiginnstillinger hvor du kan skru av ting som JS globalt med et tastetrykk.

Noscript.

 

 

Eller la JS være på, men skru av plugins. Kjekt på svak maskinvare.

Noscript.

 

 

Oh, og Turbo har vært en sann frelse når third world-bredbåndet jeg har ikke vil oppføre seg...

Det tror jeg på. Selv om det gir enda en part tilgang på mønsteret ditt. Satser selvsagt hardt på at Opera selv ikke bruker dette til noe rart, men.

 

That being said, Web2.0/3.0/hipster er ikke en positiv utvikling.

Endret av Lycantrophe
Lenke til kommentar

Frihet er fint, men all den tid flash blir brukt kan man i grunn bare gi opp idealismen på nettleser-fronten. Min tarvelige laptop går helt i kne når flash skal benyttes, bortsett fra når det gjøres i Chrome. Chromium har vel ikke den samme flashpluginen som Chrome?

 

http://mozilla.github.io/shumway/

 

For å svare på spørssmålet ditt, så kjører Chromium den samme flash-pluginen som Firefox gjør.

Lenke til kommentar

Deja dup funker også.

Min erfaring er at den lager en masse komprimerte filer som gjør det helt umulig å bla i filer som er kopiert. Kan andre programmer gjenopprette disse? Hvis ikke er jeg skeptisk. Back om time synes jeg er kjekk. Enkelt front-end for rsync med snapshots som man kan bla i etter dato. Alt legger seg strukturert i filsystemet, med mapper for hver maskin, dato osv. Usikker på automatisk kopiering, sitter ikke ved en PC nå.

Lenke til kommentar

Extensions kan ikke gjøre like mye i Chrom{e,ium}, den kneler ved mange tabs og UIet kan ikke endres noe særlig på (tree style tabs griser horizontal tabline når du har litt fler enn 10 faner på en widescreen).

 

Akkuratt. Min erfaring er ganske omvendt når det gjelder mange faner samtidig - det andre vet jeg ikkeno om, så det har du helt sikkert rett i.

 

Firefox har vært litt turnoff for meg på Linux etter at Firefox via wine faktisk presterte bedre enn native Linux klienten for et par år sia. Dette kan som sagt ha blitt ordnet sia da.. :) Minnelekkasjer var også et problem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...