Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Okei, har et lite problem her. Tok å installerte de properitære driverne til nvidia på laptopen med et 310Mkort (hybridtjafs) og kubuntu 12.10. Dette har nå resultert i en oppløsning på 640*420. Hvis jeg kjører "sudo nvidia-xconfig" slik nvidia-settings gir meg beskjed om. Så virker det noe at noe feiler, selv om at det står den nye xconfigfilen er lagret til /etc/X11/xorg.conf og den gamle er lagret til /etx/x11/xorg.conf.backup siden de to er like. Deretter restarter jeg Xorg, men oppløsningen er fortsatt 640.. og nvidia-settings gir meg fortsatt beskjed om at jeg må gjøre nvidia-config.

 

Jeg har også prøvd å fjerne nvidia-driverne for å se om jeg fikk noen flere valg av oppløsning da, siden at den kjørte korrekt oppløsning før jeg installerte driverne til nvidia, men den gang ei. Jeg regner med at det sikker er hybridtjafset som har klart å kuke til xorg, så skal hive inn bumblebee og se hva som skjer.

Noen tips?

 

Edit: Steam fungerer i det minste.

 

Edit: Tok en reinstallasjon av systemet og fulgte en guide som omhandlet laptopen og alt fungerer som det skal nå.

Endret av Runarbs
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fikk satt inn en Crucial V4 SSD på 256GB, og installerte Kubuntu 12.10 på den. Stort sett ser den ut til å gjøre jobben fint, men ytelsen når apt pakker ut pakker er elendig. Hjalp en del å følge tips til mount parametre på nettet, men fortsatt er det for dårlig. Er det noen som har erfaringer på dette? Litt lite å gå på med google, og de fleste gjenværende tipsene innebærer re-install, altså rimelig tidkrevende med prøving og feiling.

Endret av Del
Lenke til kommentar

Stop being gay and use Justin Bieber Linux.

 

QFT. :wee: Den trenden der passerte vel middagshøyden med Hannah Montana Linux..

 

Ser nå ganske populært ut enda og lage distroer for absolutt alt.

 

 

For de som er interesserte, så fant jeg en gratis VPN host for litt siden, Som gir ut mindre VMer med en valgfri linux server distro.

 

Chunkhost

 

Håper de som er interesserte gidder og bruke meg som referral.

Endret av Khani
Lenke til kommentar

URPad. Tilbud fra Lowendbox. Testet linken, ser ut som den er aktiv. De tilbyr tun-modul (aktiveres selv i kontrollpanelet) og er dermed en veldig billig US VPN-løsning med OpenVPN i tillegg til at man kan mikke og makke litt med serveropsett. Har satt opp webmin, cfs, og planer om å bruke den som wehost også, å bare lese meg litt opp på sikkert oppsette av apache (eller evt. en annen webserver først).

 

Webmin bruker litt mye RAM, så skulle også hatt mulighet til å starte/stoppe det. Hadde vært kjekt med noe ala portknockd til å gjøre sånne ting, men det finnes ikke i repo til CentOS lenger, og har ikke orket å finne et alternativ.

Lenke til kommentar

Forskjellene er minimale, spesielt for en ny bruker. Det folk er mest misfornøyd med er reklame fra amazon i 12.10, som kan skrus av. 12.04 er en LTS, en versjon som støttes i lengre tid. Har du lyst på nyere oppdaterte pakker (programmer) velger du 12.10. Har du lyst å bare installere og la den bli, velger du 12.04.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...