Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Kanskje Debian i bunn og Ubuntu/XBMCbuntu elns på topp, men usikker på hvor greit det er med tilgang til hardware i KVM VMen i så fall, skal f. eks bruke et bluetooth tastatur og en TV er koblet direkte til boksen. Har også lyst å utnytte hardware acceleration (VAAPI). Blir det for mye mas så blir det sikkert Ubuntu (minimal?) rett på hardwaren.

 

Noen som har en kombinert HTPC/filserver og har lyst å dele sitt oppsett, evt. tips til oppsett?

Skal du ha et stabiltsystem til filserverbiten, og den delen dermed bare skal brukes til filserveren, har du egentlig ikke noe valg: FreeBSD med ZFS er så mye bedre enn alternativene at det er den soleklare vinneren. Hvis du ikke vil ha noe like velprøvd, og ikke er interessert i raid5-liknende funksjonalitet (men alvorlig talt, hvem er ikke det. :p) kan du jo vurdere btrfs.

 

Beklage forøvrig ovenfor alle tråden at jeg er i semi-aggressiv skråsikkermodus i dag.. :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ZFS er absolutt interessant, men jeg har ingen erfaring med *BSD, så er litt usikker på om jeg gidder. Først må jeg finne ut om det er overkommelig å koble til ting til HTPCen slik at enhetene er lett tilgjengelig i en VM i KVM, og om hardware acceleration fungerer nogenlunde greit. Skal se blant annet anime på den, så den biten er egentlig ganske viktig.

Lenke til kommentar

Du kan kjøre ZFS på linux. Har planer om å kjøre linux på en ny filserver over jul med den løsningen. Satser på at det er trygt nok. Ellers er FreeBSD så lite stress du kan få det, om den BARE skal brukes til filserver (enkelte andre ting som transmission osv. er jo heller ikke noe problem). Ellers ville jeg ikke tatt meg bryet med det til mediarelaterte ting. Firewall har jeg faktisk ikke satt opp, ettersom den er NATed og jeg ikke kjører mye på den.

 

KVM eller en av de andre løsningene har mulghet for å gi guest OS full tilgang til egne PCI-enheter, så d vil sannsynligvis kunne "donere" USB-portene til guest os, og ogsa eSATA, dersom disse er på en egen brikke.

 

Er det forøvrig noen som har opplevd at scrollingen i terminalprogrammet ikke fungerer derosm man kjører screen? Har det problemet når jeg er koblet til VPS over ssh o kjører screen, har aldri hat et noe annet sted heller. Ekstremt irriterende.

Lenke til kommentar

mest sugen på xubuntu eller ubuntu 12.10, men tenker berre på kva pcen vil klare

Installer først vanlig ubuntu 12.04, så installerer du pakken lubuntu-desktop på vanlig 12.04 slik at du får diverse filer fra 12.04 (Libreoffice osv.) som er kjekt å få med seg. har brukt lubuntu, xubuntu og vanlig ubuntu, og foretrekker i utgangspunktet lubuntu's grensesnitt og kjapphet.

 

Edit: xubuntu er også kanon, brukte hovedsakelig det pga. innstillingsmuligheter det hadde som var nødvendig på min PC, som lxde ikke hadde.

Endret av stratosfære
Lenke til kommentar

Noen her som bruker Arch og KDE som har problemer med at musa klikker?

Jeg trodde først det var hardware problemer, men så fant jeg flere i forumet som ser ut til å ha samme problem:

https://bbs.archlinu...c.php?id=153359

https://bbs.archlinu...php?pid=1197396

https://bbs.archlinu...php?pid=1195389

 

Jeg kan reprodusere feilen ved å høyre-klikke veldig raskt i chromium eller firefox. Noen ganger skjer det nesten med en gang, mens andre ganger tar det kanskje 1-2 min med tilfeldig rask høyre-klikking på forskjellige sider før det skjer.

 

Det skjer ca 1-2 ganger per dag og jeg må logge ut og inn igjen for at musa skal fungere igjen.

Lenke til kommentar

Noen som har erfaring med vaapi på Ubuntu 12.04? Søkt og søkt men ser ikke ut som om det er noen med Intel HD* som har fått det til å fungere faktisk. Funket visstnok fint i 11.10. Feilmeldingen jeg får er:

 

$ vainfo
libva: VA-API version 0.32.0
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
libva: va_getDriverName() returns -1
vaInitialize failed with error code -1 (unknown libva error),exit

 

Testet litt med Ubuntu 12.04 LTS 64 bit for HTPCen da jeg leste at XBMC yter noe bedre i 64 bit enn 32 bit, samt jeg har 8 GB ram. Har også lagt til x-teams x.org builds, men det hjalp ingenting, om noe så kan det hende at det er synderen til at suspend plutselig ikke fungerer lenger heller.

 

Kan forsåvidt prøve å kompilere ting selv, men jeg aner ikke hvilke(n) pakke® som er årsaken til problemet. Nesten fascinerende hvor kranglete det er i forhold til på Arch.

 

Noe usikker på hva jeg skal gjøre nå. Kan evt. gå over til XBMCBuntu som er 32bit som vil bety at jeg vil bruke PAE-kernelen. Er vel kanskje forsåvidt greit nok, men hadde vært fint med en 64bit LTS i bunn.

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Har den og, og ja, i prinsippet burde det holdt med libva-intel-vaapi-driver. Er noe flickering i XBMC som burde gå vekk om jeg har fungerende vaapi, så er egentlig ganske broken.

 

Og bare for å presisere; jeg har googlet en hel haug og jeg har enda ikke funnet en eneste tråd som har endt i at noen har rapportert at det har funket om de har Intel. Noen downgrader, noen kjøper nvidia-skjermkort og noen bytter til openelec o.l. Kan det virkelig være at pakkene er broken i repos til en LTS-release? :|

 

$ lsmod | grep -E "i[0-9]{3}" && dpkg --get-selections | grep -E "intel|libva|vaapi|i[0-9]{3}"
i915				  477438  0
drm_kms_helper		 46978  1 i915
drm				   241921  2 i915,drm_kms_helper
i2c_algo_bit		   13423  1 i915
video				  19596  1 i915
gstreamer0.10-vaapi    install
i965-va-driver	 install
intel-gpu-tools	 install
libc6-i386	 install
libdrm-intel1	 install
libgstreamer-vaapi0.10    install
libva-egl1	 install
libva-glx1	 install
libva-intel-vaapi-driver   install
libva-x11-1	 install
libva1	  install
mplayer-vaapi	 install
xserver-xorg-video-intel   install

(oppdatert, also codeblock ødelegger indent)

Endret av Occi
Lenke til kommentar

Virker som det er en 12.04 spesifikk bug, muligens kun for 64 bit, men er vanskelig å si når jeg ikke finner noen særlige feilmeldinger. Oppdaterte forøvrig listen da jeg har prøvd med i965-va-driver i tillegg, men det endret ingenting. Hadde litt problemer med lagg i XBMC også (både menyer og ved avspilling), men det ble fikset når jeg fjernet ubuntu-x-swat ppa'et.

 

Så jeg er mer eller mindre på square one igjen :p Veit det fungerer fint i Ubuntu 12.10 64 bit, så får vel kanskje vurdere å kjøre det i stedet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...