Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Del: Hadde man enda blitt henvist til denne dokumentasjonen på en enkelt måte. Problemet mitt når jeg støter på et problem i Ubuntu, erat jeg ikke aner hvordan jeg skal fikse det - og at googling sjelden bringer meg noe nærmere løsningen på problemet. (Du skal ikke so bort ifra at jeg er uvant med ubuntus dokumentasjonsmodell og at mye av problemet ligger der, men nåer nå en gang tilgjengelighet en viktig faktor ved dokumentasjon.)

 

Men for all del - Ubuntu fungerer veldig fint når det fungerer, og jeg skal ike si det er en dårlig distribusjon selv om den ikke ligger helt for meg. Den fungerer fint for mamma, og den er fortsatt distribusjonen (ved siden av Mint) jeg anbefaler nybegynnre som er nysgjerrige på å teste ut linux. Probelemet er jo gjerne at når de får et problem, så blir man fort avhengige av at Ubuntuforums hoster opp en løsning.

 

red: Takk anders iver. Innbiller meg at det er litt bad practise å åpne for setpci-bruk uten passord, men ørlig talt er det vel ikke spesielt problematisk på min enbrukerlaptop.

 

red@Dell: Beklager om rantingen min har vært littagressiv. Hadde kanskje litt for stort behov for å kvitte meg med litt damp, ser jeg.

Endret av NgZ
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja,for det er det man ser etter når man ser etter dokumentasjon til UBUNTU. FYI, da kommer u til den ubrukelige help-siden jeg allerede har nevnt. Den suger fortsatt balle når det gjelder low level-spørsmål av typen demonstarting. Enten det, eller så er det søkemotoren den har som ikke fungerer. Den gir ingen relevant informasjon om daemons på første resultatside i hvert fall, kun treff der det er nevnt generelt i andre artikler.

 

Men, klart, har du ikke noe bedre fore enn å vanne ut lmgtfy-moro med bare drit... Du klarte i hvert fall å dumme ut deg selv, men jeg er litt usikker på hva du ville oppnå med det. Det hadde jo vært mer interessant om du hadde hatt et poeng. Eller i hvert fall vært i nærheten.

Lenke til kommentar

Du ønsket å vite dokumentasjonsmodellen til Ubuntu. Det er akkurate det google-hit'en jeg ga deg gir. Debian er selvdokumenterende, og siden jeg ga deg forteller deg hvordan. Ubuntu er 90% Debian, og dokumentasjonen av pakker er svjv den samme.

 

Ubuntu's motto er "linux for human beings", og den ekstra dokumentasjonen i Ubuntu er giret mot dette. I ditt tilfelle er det rimelig opplagt at du heller foretrekker "linux for geeks", og dermed Debian dokumentasjon. Beklager at jeg ikke skrev dette ut i klartekst. Gå tilbake til google hit'en så ser du referanse til Readme filene i /usr/share/doc:

The read me files are also common — they are simple text files that describe a single item, usually a package. You can find a lot of these in the /usr/share/doc/ subdirectories on your Debian system. Each software package has a subdirectory under it with its own read me files, and might also include configuration examples. Notice that, for larger programs, documentation is typically provided in a separate package (same name as the original package, but ending in -doc).
En fin ting er at disse ligger på maskinen din, du trenger ikke noe nett for å finne dem. Debian (og dermed Ubuntu) er i stor grad selvdokumenterende i likhet med Emacs. Endret av Del
Lenke til kommentar

Over til noe helt annet. Kan noen anbefale et firma/person for oppsett og support av Joomla nettside? Har en bekjent som ønsker å få satt opp en nettbutikk for en rimelig penge. Han trenger en som kan hjelpe ham med å sette opp nettstedet, samt å søke support hos innimellom.

Lenke til kommentar

Noen som vet hvordan jeg går frem hvis jeg vil ha BitTorrent på min DD-WRT ruter?

 

DD-WRT wikien bærer preg av å ha flere forskjellige måter å gjøre ting på og som ikke alltid er like oppdaterte i forhold til hva man finner i web-grensesnittet. Vil gjerne ha en enkel guide som funker til min Asus RT-N16. Dessuten vil jeg gjerne kunne installere programmer på en EXT3-formatert minnepenn og ha min eksterne NTFS disk på den andre USB-porten.

Lenke til kommentar

Det bunner i at mange vil ha det du vil ha, nemlig en linux-distribusjon, og så vet de ikke at dd-wrt ikke er noen linuxdistribusjon. Optware er et forsøk på å porte over deler av nslu2 (som virkelig er en linux-distribusjon med pakkesystem og det hele) til dd-wrt. Det er et sidespor, den offisielle innsatsen er å porte over openwrt (som også er en linuxdistribusjuon) til dd-wrt:

http://dd-wrt.com/wiki/index.php

 

Under over alle under kan det hende du får til en av disse portene greit på din router, men da er du heldig. Men jeg tror som sagt at openwrt direkte er en bedre vei.

Lenke til kommentar

Det går helt fint å bruke pakkesystemet med dd-wrt. Tror pakkene kalles ipkg elns. Jeg gjorde dette selv for ikke så lenge siden og det funker fjell. Bare pass på at routeren har nok ram og cpu juice så er du good2go. Alt står i dd-wrt wikkien, under optware om jeg ikke tar helt feil.

Lenke til kommentar

Det hadde jeg glemt. Den skiftet navn fra ipkg til opkg. Usikker på hva statusen for dd-wrt er her, interesserte kan sikkert tråle forumet til dd-wrt etter noe mer info.

 

Tok en liten titt hos nslu2-linux, og fant denne:

Some packages have also been ported to the Asus WL-series of wireless routers.

ref. http://www.nslu2-linux.org/wiki/Optware/Packages?from=Unslung.Packages

 

Nå har forsåvidt WL serien samme prosessorarkitektur som RT-N16, selv om RT-N16 har en nyere revisjon. Så kan hende binærfilene vil kjøre. Det er dessverre ikke nok, man trenger også installere kjernemoduler gjennom pakkesystemet (eksempelvis støtte for filsystemer er ikke kompilert inn, men installeres gjennom pakkesystemet). Det kan bli trøblete hvis pakkene er kompilert mot en annen kjerneversjon. Bare et par eksempler på ting man gjerne ikke tenker på.

Endret av Del
Lenke til kommentar

hernil:

I filen '/etc/sudoers', prøv med 'NOPASSWD:' etter brukernavnet ditt. Husker ikke helt tag'en og den står ikke listet i min sudoers-fil. Skal sjekke opp på en annen boks.

 

Edit:

 

brukernavn ALL = NOPASSWD: ALL

Endret av daffy-
Lenke til kommentar

jeg gjør det slik:

# Ting som brukes i scripts og derfor må kunne kjøres uten passord:
Cmnd_Alias USEFUL = /usr/sbin/wpa_supplicant, /usr/sbin/dhcpcd, /usr/bin/pkill

# La alle i gruppen wheel kjøre kommandoene fra aliaset "USEFUL"
%wheel ALL=(ALL) NOPASSWD: USEFUL

Dette skal altså være i /etc/sudoers. Husk å alltid bruke visudo når du redigerer denne filen!!

 

Edit: Dersom du vil gi tilgang til å kjøre hva som helst uten passord dropper du aliaset og bytter ut USEFUL med ALL, men dette anbefales ikke!

Endret av anders iver
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...