Gå til innhold

Hva mener dere om penger og "det gode liv"


Anbefalte innlegg

Hva mener dere om hva penger gjør med "det gode liv"? Hva mener dere at penger kan gi, og ikke gi, og hva er negativt med penger i forhold til å ha et godt liv?

 

Jeg er ikke så god i å argumentere for meg, men jeg mener i hvertfall at penger kan hjelpe deg godt på vei i det gode liv, men at det er mange flere faktorer som spiller inn. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Penger er bare lapper og mynter, eller et tall på kontoutskriften. Det som gir deg et godt liv er hva du bruker dem på og hvordan du tjener dem. Selvsagt, hvis du har en fritidssyssel som krever store summer, så er det en ide å tjene tilsvarende. Hvis ikke holder det å tjene normalt.

Lenke til kommentar

Penger er med å oppfylle "det gode liv" for veldig mange i dagens materielle samfunn. Men det er også en hel del som klarer å oppnå/oppfylle dette uten eller med minimalt med penger.

 

Veldig masse koster penger, og det er få ting man kan si at er gratis (det meste koster penger, direkte eller indirekte). Det negative med penger er vel at man må bruke de for at de skal ha noen verdi, derfor kan man ikke si at det å være rik automatisk gir et godt liv (hvertfall sånn jeg ser det).

 

Det gode liv er vel opp til hver enkelt å finne, men jeg tror de aller fleste vil kunne innse at de kunne levd litt bedre på en eller annen måte. F.eks. ta bedre vare på seg selv, bry seg mer om andre, bli flinkere å oppfylle ting man selv ønsker, osv.

 

 

Nå er jeg alt for trøtt til å tenke, så dette gir sikkert fint lite mening, men meningen var at min mening skulle komme fram. :tease:

Lenke til kommentar
Hvordan vil trådstarter definere "det gode liv"?

Det gode liv er idealet som du vil leve opp til som et menneske. Det vil si at vis du drømmer om å få en fin familie med en passende jobb er det ditt gode liv, og vis du drømmer om å være singel og gå på byn og sjekke opp jenter er det ditt gode liv. Det gode liv er altså din mening av hvordan du ønsker at livet ditt skal være. Håper dette hjelper med å få klarhet i tråden

 

EDIT: Da jeg så litt nærmere på svaret ditt stod det hvordan jeg vil definere det gode liv. Jeg mener at det gode liv er å få seg en god kone og familie, og få seg en jobb som programerer hos blizzard :tease:

Endret av an-hjort
Lenke til kommentar
Det negative med penger er vel at man må bruke de for at de skal ha noen verdi, derfor kan man ikke si at det å være rik automatisk gir et godt liv (hvertfall sånn jeg ser det).

Hvis man ser på Maslows behovspyramide er målet for selvrealisering øverst. Det å ha mye penger som man selv har tjent kan nok gjøre deg lykkelig om du har dekket dine andre behov. Om to personer har tilsvarende arbeid, hus, familie osv.... tror jeg nok at en av dem ville følt at han i større grad hadde lykkes med selvrealisering om han hadde 10 mill mer på bok enn den andre.

Lenke til kommentar

Penger er ypperlig til å slukke økonomiske sorger, men det er langt derfra til å kjøpe seg lykken. Den kommer ikke engang som flatpakke, en må lage den selv helt fra bunnen av.

 

Mulig Norge igjen er anderledeslandet, for når folk vinner stort på lotte osv, er det mange som beholder sin alminnelige jobb. En reportasje jeg så i Storbritannia vste de fleste vinnere endte trist.

 

Selv synes jeg å sitte sammen med nære venner etter en hyggelig midda en varm sensommerskveld, prate sammen, mens sola går ned må være nær toppen av lykke på denne jord. Rimelig er det også.

Lenke til kommentar

Man blir ikke lykkelig av å ha en fet lommebok og en stor bankkonto, det er andre, viktigere ting enn penger som gjør en lykkelig. Penger kan være med på å realisere drømmer du har, og kan da være med på å skape "det gode liv". Men å basere drømmen om "det gode liv" på det å ha mye penger, for så å tjene mye penger, gjør en ikke lykkeligere enn en person med tynnere lommebok.

Lenke til kommentar
1. Bli ferdig med utdannelsen

2. Få en kjæreste jeg elsker

3. Få barn

4. Bygge hus

Alt dette er svindyrt. Penger er derfor nødvendig for et godt liv.

5. Få en bra jobb

Det kommer du til å trenge.

 

Men ikke glem det gode gamle ordtaket

Penger spart er gleder tapt.

 

EDIT: Ok, så trenger ikk kjærester være dyre i drift. Men det er så absolutt en risiko.

Endret av Feynman
Lenke til kommentar

At man er fornøyd med seg selv og har det godt er det som er mest vesentlig.

 

Penger hjelper selvfølgelig i den grad at man skal ønske man har nok til å leve uanvhengig av hjelp fra andre.

 

Når det kommer til penger som i rikdom osv har jeg et heller difust forhold til det, aldri hatt noe spesielt ønske om å være spesielt velstående er nok ikke den personen som finner lykke i det og det er jeg glad for.

Lenke til kommentar
Penger er ypperlig til å slukke økonomiske sorger, men det er langt derfra til å kjøpe seg lykken. Den kommer ikke engang som flatpakke, en må lage den selv helt fra bunnen av.

 

Veldig bra sakt :thumbup:

 

Penger holder deg i livet så ja penger er "det gode liv"

Endret av chris
Lenke til kommentar

Dette kunne jeg sagt mye om, men jeg velger å sitere Arne Garborg. Han fanger essensen i det:

 

"For pengar kan ein få alt, heiter det.

Nei, ein kan ikkje det.

Ein kan kjøpa mat, men ikkje mathug,

dropar, men ikkje helse,

mjuke senger, men ikkje svevn,

lærdom, men ikkje vit,

stas, men ikkje venleik,

glans, men ikkje hygge,

moro, men ikkje glede,

kameratar, men ikkje vener,

tenarar, men ikkje truskap,

gråe hår, men ikkje ære,

rolege dagar, men ikkje fred.

Skalet av alle ting kan ein få for pengar,

men ikkje kjernen.

Den er ikkje for pengar fal."

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Hvis man ser på Maslows behovspyramide er målet for selvrealisering øverst. Det å ha mye penger som man selv har tjent kan nok gjøre deg lykkelig om du har dekket dine andre behov. ...

Ahh.. søren. Der trodde jeg et øyeblikk at du hadde det, men så skar du ut. :lol:

 

Vi er alle enige om at penger er et godt middel mot en del type bekymringer som kommer av dårlig råd.

 

Men dersom man ser på behovet for å realisere seg selv, så kommer pengene til sin rett. Stikkordet er muligheter! Har du penger har du mye flere muligheter enn om du ikke har penger. Også til å realisere seg selv. Derfor kan penger gi glede og godt liv! :thumbup:

 

Derfor viser også undersøkelser at rike er lykkeligere enn fattige.

 

Så da kan vi ringe Mythbusters og fortelle at den myten har vi fiksa på egen hånd. :yes:

Lenke til kommentar
5. Få en bra jobb

 

ikke minst en jobb du trives i, en del ser ut til å velge jobb etter status/jobb, men trives overhode ikke i jobben.

 

Har et søskenbarn som alltid (fra ca. 10 år) har vært fanatisk intressert i busser, han er nå bussjåfør og trives veldig godt med det. Lønna er ikke den største, men han har fått 2 barn og stablt samboerforhold, uten alt for mye penger.

 

Så penger er ikke alt, men det hjelper.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...