Gå til innhold

Forumets uoffisielle gitar-tråd...


SGE7000

Anbefalte innlegg

Var og kikket litt i en musikkforretning i dag og prøvde diverse gitarer (ikke med lyd, men bare holde dem. Jeg hadde sikkert ikke hørt forskjell uansett :D ). De hadde ingen v-gitarer inne. Så jeg fikk ikke prøvd hvordan det var, men jeg skal over til en kompis i morgen og prøve hans gitar. Er en v-gitar fra Robyn eller noe slikt.

 

Spiller for tiden på en Squire Strat og durelyden i gitaren er ganske kraftig i forhold til mange andre gitarer jeg har prøvd, men jeg liker konstruksjonen ellers.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Spiller for tiden på en Squire Strat og durelyden i gitaren er ganske kraftig i forhold til mange andre gitarer jeg har prøvd, men jeg liker konstruksjonen ellers.

6676297[/snapback]

 

"durelyden"? Hva mener du?

Når det gjelder konstruksjonen er en original strat laget for å være så universal og bekvem som mulig. Som David Gilmour (Flink Poyd) svarte på spørsmål om hvorfor han brukte en stratocaster: "Well, it's comfortable"

 

Men, forklar hva du mener med "durelyd" du.

Lenke til kommentar
Svikt i jordinga ein eller anna plass. I alle fall om det skjer med clean lyd. Det kan òg vere magnetisk forstyrrelse fra eit eller anna.

6676787[/snapback]

 

Kan vel også være forsterkeren eller gitaren? Husker jeg hadde det slik før og alt som er endret er en ny gitar og puttet en effekpedal i mellom gitar og forsterker, null during.

Lenke til kommentar
Dessuten er ikke billige Jackson-modeller gode gitarer heller

 

Hva er galt med de?

6679400[/snapback]

 

Dårlig håndverk, dårlig hardware, billigproduserte så det holder, men koster alt for mye.

 

Er de ikke gode nok for nybegynnere?

 

Det meste er "godt nok" for en nybegynner, men det er fremdeles ingen god grunn til å kjøpe en dårlig gitar for mye penger, når du kan få en mye bedre gitar i tilsvarende prisklasse.

Lenke til kommentar

6673417[/snapback]

Takker!

 

Har vært å prøvd litt her i tromsø i dag, og tror jeg kanskje kan ende med en ibanez. Ibanez RG-2620 med dimarzio pick-ups.. Han i butikken sa han regnet med å kunne tilby den for et firesifret tall om jeg var interessert, så da kan jeg ende med en sånn før helga.. Må få tak i penger først, da, men det skal gå fint =D. Jeg er bittelitt forelsket.

Endret av eirik1989
Lenke til kommentar
noen som vett om ett eller anna som kan fjerne jordingsfeilen?.. en eller anna dings du setter i stikk kontakten elr noe..

6680033[/snapback]

Sjekk først om det er noen løse ledninger i gitaren. Deretter kan du prøve om det er ytre kilder. Så kan du slå av alle strømkilder som kan gi forstyrrelser: Lysrør, TV, radio, dataskjerm etc for å identifisere eventuelle slike problemer. Det er også mulig å "isolere" gitaren ved å legge inn aluminiumsfolie (eller kobber eller lignende) i utfresningene osv. I verste fall må pickup'ene skiftes til mere stille typer.

 

Med forbehold: Jeg er desverre ingen ekspert på dette...

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Har to raske spørsmål...

 

1. Hva er forskjellen på 'overdrive', 'distortion' og 'gain'?

 

2. Hva betyr egentlig 'treble'?

6681018[/snapback]

Overdrive vil si at du driver et rør i en rørforsterker til lyden komprimeres. (Eller simulerer den samme effekten.)

 

Distortion betyr rett og slett forvrengning. Det kan være resultat av overdrive, dersom man driver rørene så kraftig at lyden forvrenges. ("Klippes") Eller det kan være ved hjelp av pedaler.

 

Gain er en volumøkning.

 

Treble betyr diskant, altså de lyse tonene/frekvensene i lyden.

 

Geir :)

Endret av tom waits for alice
Lenke til kommentar
noen som vett om ett eller anna som kan fjerne jordingsfeilen?.. en eller anna dings du setter i stikk kontakten elr noe..

6680033[/snapback]

Har drivi litt med dette selv... Fant en gammel el gitar på låven, som sikkert er en billig drittgitar, men jeg har prøvd å fikse den slik at den er spillbar igjen!

Når jeg prøvde den i forsterkeren min var det en kraftig durelyd hår jeg ikke hadde hånden intil noe metall på gitaren. Så jeg fant ut at alt som var i kontakt med strengene, skulle være jordet. (Tror dette er riktig? :p)

Først, skrudde jeg opp lokket hvor brytere og potmeterne sitter fast. Så fikk jeg øye på en ledning som var løs. Denne førte inn til fjærene i whammy systemet. Så jeg loddet denne fast på noe som førte til jord. (F.eks dekselet på et potmeter, da denne er jordet videre)

Når jeg skrudde hele stasen sammen igjen, var det litt forbedret, men fremdeles var det en durelyd når jeg ikke var inntil noe metall på gitaren. Det er vel slik det skal være? Tenkte jeg da. Og har latt dette ligge. Så lenge durelyden er borte når du er i kontakt med strengene når du spiller er jo dette ikke noe stort problem. Men det er kanskje ikke slik det skal være?

 

I min andre gitar, (Epiphone SG Goth), er det litt annerledes jordingsystem, men her er det ikke så kraftig durelyd når jeg ikke er i kontakt med noe metall på gitaren. Men, det er en hørbar lyd. Når jeg åpner dekselet på denne gitaren, ser jeg at det er en tynn stripe med aluminiums folie som går opp og er i kontakt med selve dekselet på innsiden. (Dekselet har alu-folie festet på innsiden, eller hva det enn er. Noe med jording er det ihvertfall!)

Den alu stripa går ned i systemet og er loddet fast og er i kontakt med noen ledninger (som sikkert også har noe med jording å gjøre)

Jeg skjønner absolutt ikke hvorfor jordinga bare blir ledet til dekselet? Kanskje jordinga blir ledet igjennom skruene som går inn igjennom dekselet og inn i meg? Men er nå dette meninga, at personen som holder i gitaren er jordinga..? Hadde vel vært best hvis jordinga ble ført tilbake til forsterkeren. Noe som jeg tror er meninga i de fleste tilefeller.

 

Nå vart det mye her, men dette er noe jeg funderer på... Så, hadde vært kjekt med en forklaring! :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...