Gå til innhold

Gir bort 7000 PC-er


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jaja, flott at de gir bort så mange utdaterte PC'er. Litt spekulativt at de gir de bort til norsk ungdom som finansierer Telenor med sine svindyre kontantkort i stedet for å gi de bort til trengende i utviklingsland.

 

er ikke Telenor eid av Staten?
Staten solgte Televerket for drøyt 15 år siden om jeg husker riktig og de skiftet navn til Telenor etter dette. Telenor er altså ikke statseid (som i statsstyrt) bortsett fra at staten sikkert har litt aksjer der i form av oljefondet.

Sjekk kilder og hukommelse. :whistle:

 

Når det gjelder u-land så trenger de først mat og størm før det er aktuelt med PCer tror jeg...

 

Jeg stiller meg forøvrig også litt tvilende til tiltaket, mange mulige motiver utover å "være snill" her :p

Lenke til kommentar
Jaja, flott at de gir bort så mange utdaterte PC'er.

Ikke utdaterte, men nye pc'er.

Det står ingen plasser i nyheten at PC'ene er splitter nye. Jeg antar det er snakk om PC'er som har vært brukt av Telenoransatte (f.eks leaset ut) og som er 1-3 år gamle, fortsatt brukbare, men utdaterte i telenors øyne.

 

Sjekk kilder og hukommelse. whistle.gif

 

Når det gjelder u-land så trenger de først mat og størm før det er aktuelt med PCer tror jeg...

Ja, jeg husker ikke nøyaktig når televerket ble privatisert, eierandeler, når navneendringene skjedde osv, men det var ikke poenget heller. Poenget er at Telenor ikke er statseid på samme måte som f.eks NRK.

 

Når det gjelder uland så er det missforstått at uland per definisjon sliter med å brødfå innbygernene. Mange Utviklingsland har godt med jordbruk og mat, men sliter med økonomien av forskjellige grunner. Bla. fordi utdanningsnivået er lavt. Se f.eks på en rekke sør- og mellom-amerikanske land, russland, og mange asiatiske land. Man hører ikke om så mange sultkatastrofer der, men levestandarden og utdanningsnivået er likevel lavt. Slike land trenger hjelp til å skaffe datautstyr fordi skoler ikke har råd til sånt utstyr. En PC koster kansje like mye som flere årslønner til en lærer og da er valget klart: enten kutte ut dataundervisnig eller lede bøker om datamaskiner og tavleundervisning fra lærere som knapt har sett en PC i det virkelige liv.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Husker Statoil gav bort alle de pc`ene som de hadde leaset i 3 år til skoler for noen år siden også, men dette ble en rask stopper for da skolene gikk ut i media og klaget over at de fikk "driten" som Statoil ikke ville ha.. :no: Personlig ville jeg heller ha en IBM T23 som vi i ABB nå bytter ut (samme leasing-avtaler, i antall år, så vidt jeg vet) enn ingen pc til opplæring på.. Nå gir Statoil alt til Greentech som selger det videre til skolene, da er de plutselig gode nok for skolene.. :whistle: Så det er nok ikke lenge til media klager på det Telenor gir også, nett som en ser her på forumet.. :p

 

Edit: vi/de, er ikke lett

Endret av drseafood
Lenke til kommentar
Regner vel med at det står Telenor med stor skrift på de maskinene der gitt.

Det gjer det kanskje, ville du ikkje tatt i mot laptopen om det stod telenor på den?

I såfall er du lite smart.

Selvfølgelig hadde jeg tatt i mot den, bare nevnte hva vi kan regne med, mente ikke at det var hverken negativt eller positivt.

Lenke til kommentar
Norge eier 54% av Telenor, men ikke gjennom oljefondet. Oljefondet investerer bare i utenlandske selskaper. Hvem som eier et norsk aksjeselskap (som Telenor) er offentlig, så det er bare å ringe og spørre etter aksjeboken.

 

*Pirk*

 

Oljefondet blir investert i utenlandske verdipapir, ikke selskaper... Noe av det, mellom 30- og 50% blir imidlertid investert i aksjer, mens resten er investert i form av bankinnskudd og andre lignende rentebærende verdipapirer.

Sorry, men jeg blir litt pirkete når det kommer til slike ting.

Lenke til kommentar
Husker Statoil gav bort alle de pc`ene som de hadde leaset i 3 år til skoler for noen år siden også, men dette ble en rask stopper for da skolene gikk ut i media og klaget over at de fikk "driten" som Statoil ikke ville ha..  :no:  Personlig ville jeg heller ha en IBM T23 som vi i ABB nå bytter ut (samme leasing-avtaler, i antall år, så vidt jeg vet) enn ingen pc til opplæring på.. Nå gir Statoil alt til Greentech som selger det videre til skolene, da er de plutselig gode nok for skolene..  :whistle: Så det er nok ikke lenge til media klager på det Telenor gir også, nett som en ser her på forumet..  :p

 

Edit: vi/de, er ikke lett

Typisk.

 

Stort sleskap kan ikkje gje noko til det offentlege utan at den er noko suspekt med det, mens selger eit sleskap det same til det offentlege er det heilt ok.

For då blir ein: "svindla og lurt som vanlig", og trenger ikkje tenke på kven som mel kaka si denne gongen.

 

Men har nokon tenkt at baktanken kan vere dette:

 

Fleire datamaskiner på skulen --> Meir datakyndige elevar --> Meir datakompetente arbeidsøkarar til Telenor?

 

Synes det er flott at det private næringsliv kan støtte opp den offentlege skulen, når det er tydeleg at politikarane ikkje gjer det.

 

Edit:

Fosfat: Kva skuler er det som sitt med så god dekning. Har kikka på "Grunnskolenes Inforamsjonssystem" og har enno ikkje funne nokon med så god tilgang.

1:4 er vel det beste eg har sett til no.

Endret av Jankee
Lenke til kommentar

i overkant av 11000 per pc da etter min litt kjappe hoderegning.. si at 10000 kommer en pc tilgode så bør hvertfall telenor kunne slå i bordet med noen skikkelige maskiner for en gangs skyld! (i skolesammenheng altså, der er det mye drittpcer)

Endret av mr_sjur
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...