Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Telenor bygger ut och lanserar ADSL2+


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"hvem" som helst kan bygge ut ADSL 2+, men de må leie plass i telenors sentraler og lage eget nett mellom sentraler de har utstyr i. Dette koster jo flesk uansett, og de ferreste tilbydere gjør dette.. Er jo veldig synd at det nettet skattebetalerne i sin tid betalte for nå misbrukes på det groveste av telenor. Tenker da på kobbernettet som ble bygget da telenor het televerket og var eid av staten..

Lenke til kommentar

Tulletråd. Hvem trenger enda en barnslig "jeg hater Telenor"/"Telenor brenne" osv. tråd, fra folk som ikke vet hva de snakker om.

 

Hvorfor klager dere ikke på at de andre ISP'ene ikke bygger ut? De andre ISP'ene har akkurat samme muligheten som Telenor til å bygge ut sentraler. Det at Telenor eier kobberet fra sentralene og ut til abonnentene har ingenting med saken å gjøre, og er ingen hindring for å bygge ut sentraler og tilby alle typer DSL, på samme måte som Telenor gjør dette i Sverige. For det er vel ingen som tror at Telenor eier kobberet i Sverige også? Forøvrig, så er ikke Sverige langt fremme med utbygging. Har ingen lest denne tråden?

Lenke til kommentar

Man må jo i det minste ha fått et streifskudd i hodet hvis man ikke forstår hvorfor man ikke har turbofart på bredbåndet i Norge.

 

Telenor, NGT, Chello, Catch, Bluecom, Tele2 er alle like. De skal tjene penger, og alt de gjør er basert på det. De bygger ikke ut før de ganske sikre på å tjene penger på det.

 

For øvrig mistenker jeg personene som uttrykker et "hat" til Telenor, for ikke å være de skarpeste blant oss ... Eventuelt aksjonærer i Nextgentel.

Lenke til kommentar
Telenor er et selskap som er nødt til å tjene penger på lik linje med andre selskap, derfor går de inn i et marked som Sverige der det er rimelig å bygge ut. I tillegg bor mesteparten av Sveriges befolkning i byer, der det er lett å få mange kunder.

 

Grow up!

Det er ikke fullt så enkelt. TeleNor fikk århundrets pakke av staten da de vederlagsfritt overtok all infrastruktur. Dette er en infrastruktur som var betalt med blodpris på telefoni gjennom tiår.

At Telenor har et ansvar langt utover det som kan pålegges/forventes av andre isp'er er hevet over enhver tvil.

Men nå er det slutt for min del, Haugaland Kraft kommer med fiber.

10 mb internett begge veier, 100 mb inn i huset hvor øvrig kapasitiet brukes til ip telefoni og kabeltv.

 

Aldri mer TeleNor......... YES!!!!!!!!!!!!!!!!!

:w00t:

Lenke til kommentar

:mad:

 

Typisk, trodde Norge liksom skulle være et "foregangsland", men alle de milliardene i overskudd de tjener på nordmenns isdn abonnement blir tydligvis brukt i utlandet. Håper media tar opp dette og får sparket Telenor i ræva.

 

Enig i at Telenor skal tjene penger som andre selskaper, men det er en forskjell på å tjene penger. Enten tjener man pengene sine på en "god" måte, dvs at man ikke har blodpriser på ting man kan la være mye billigere, eller man kan tjene penger på en grisk måte, slik Telenor gjør det.

Lenke til kommentar
jaha koster sikker ingenting og vedlikeholde det heller

Vel, de fikk det med på kjøpet og de har og kommer til og tjene mye på dette.

At TNN bygger ut såpass med xDSL er jo for og vedlikeholde verdien av dette, telefoni i tradisjonellforstand er snart død og uten xDSL vil mye av dette nettet være skrapmetall hengende i stolper eller gravd ned i bakken.

Lenke til kommentar
Enten tjener man pengene sine på en "god" måte, dvs at man ikke har blodpriser på ting man kan la være mye billigere, eller man kan tjene penger på en grisk måte, slik Telenor gjør det.

Man må jo sikre inntjening, TN har investert mye i utlandet. Det er de nødt til fordi i norge har man et svært lite potensiale for vekst.

TN er dessuten regulert av PPT og kan ikke ta det de vill på mange tjenester.

Lenke til kommentar

Man må jo sikre inntjening, TN har investert mye i utlandet

 

jepp

en liten opplysning om TN utbygging utenfor Norge, her er det ca 4 min mobil brukere(er ikke sikker på hvor mange TN har her)

tilsammen har TN 50 mil mobil brukere verden over .

 

så det satses stort i utlandet og det må det .

 

alle selskaper må tjene penger , enkelt og greit

Lenke til kommentar
Hvorfor klager dere ikke på at de andre ISP'ene ikke bygger ut? De andre ISP'ene har akkurat samme muligheten som Telenor til å bygge ut sentraler.

Vel, NextGenTel har nylig lansert ADSL2+, og noen mindre selskaper kan tilby ADSL2+ i et begrenset geografisk område, f.eks. DataGuard (sdsl.no) i Oslo. Så får vi se hvor raskt det går med utbredelsen og betalingsviljen blant folk. Prisen på ADSL2+ fra NGT passer ihvertfall ikke min lommebok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...