Jump to content

sofTest

Medlemmer
 • Content Count

  3751
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

73 :)
 1. Jeg har observerte at hw.no ikke lenger ville vise meg artikler, og lurte på hvorfor, og fant denne tråden. Har nå lest hele tråden (i små biter over flere kvelder), og det meste som er sagt her, har vært diskutert før (fra begge sider). Å finansiere nettsider med reklame er per se greit nok. Jeg kjører ikke AdBlock, men jeg kjører NoScript. Ikke først og fremst for å unngå reklame, men fordi script er en sikkerhetsrisiko som jeg begrenser til det jeg synest er nødvendig å leve med. Det er ikke noe funksjonalitet på hw.no som krever scripting, bortsett fra reklamevisning, ergo så blir det ikke aktuelt for meg å tillate script. Om inntektsmuligheter: Hadde jeg jobbet i Tek, så hadde muligens vurdert å legge statiske annonser under de som blir servert via scripting. Greit at statiske annonser ikke gir like god inntekt, men de må da gi bedre inntekt enn den helt reklamefrie siden som de som blokkerer scripting blir presentert for? Om kostnader: Det ble linket til en liste over de ansatte. Jeg vet ikke om jeg er den eneste som reagerte over skjevfordelingen? Det ble listet hele 6 redaktører + redaksjonssjef (Aftenposten har 4 redaktører listet på sin forside). Av 42 personer i listen er hele 14 sjef/leder/redaktør (33% er utrolig topptungt). Bortsett fra salgsjef, så har alle fem annonseselgere tittelen KAM (det naturlige i en salgsorganisasjon vil muligens være en). Jeg vet naturligvis ikke om avlønningene står i stil med alle de fancy titlene, men noe mer må dette koste. Det ble også nevnt at toppsjefen hadde 1,3 mill i året. Det virker høyt i forhold til organisasjonsstørrele, omsetning og resultat. Organisasjonsstørrelsen og omsetningen til Tek ville ofte gi en avlønning for toppleder i området 8-1.000 K + bonus av gode resultater (som er fraværende her). Hvis lønnsomhet er et fokus, så vil jeg tro det er noe å hente på dette området. Til slutt, så lurer jeg virkelig på om det er vurdert hva artikkelblokkeringen for de som har AdBlock/NoScript (eller tilsvarende) vil gjøre for rekruteringen av nye lesere. Realistisk, en stor andel av internettbrukerne bruker slike verktøy. La oss si at en bruker som har slike verktøy aktivert, søker på et emne i en søkemotor. En lenke fører til hw.no, og brukeren får da opp "Aida! Denne siden krever Javascript". Vil han da 1) gå tilbake og prøve neste lenke for å se om andre nettsider er vennligere, eller 2) slå på Javascript? Jeg er ikke i tvil om hva mitt valg ville være (nr. 1, for de om måtte være i tvil). Jeg er nå lite aktiv både på nettsidene til Tek og i forumet, så det som skjer her påvirker meg særdeles lite. Jeg følte dog for å summere opp noen tanker etter å ha lest igjennom hele tråden.
 2. Det er jo søtt at hardware.no kan hevde at systempassordet i Windows vil beskytte dine andre passord, men det er jo symptomatisk på nivået deres de siste årene. Ref. http://www.hardware.no/artikler/test-hvor-mange-kaffekopper-tror-du-den-baerer/135938 For at systempassordet i Windows skal beskytte noe som helst, så må disken krypteres ved hjelp av noe slikt som BitLocker eller bruke en selvkrypterende harddisk, slik at SAM blir beskyttet.
 3. Det er vel tvilsomt at dette skal være noe mer vellykket enn de gamle Compaq Erase-Eaze-tastaturene. Men MS får vel solgt noen tastaturer til dem som tror at dette er en innovasjon.
 4. Har ikke sett noe slikt selges løst, nytt. Hvis du er heldig, så kan du finne en brukt på QXL, Finn eller eBay. Om det lønner seg, er en annen sak.
 5. Har sett flere ganger at folk har dette problemet. Som regel har det vært at Apple sin aktiveringstjeneste har vært nede, og at ting har løst seg når man prøver noen timer senere.
 6. Programkort kan kun brukes på mottakere som er registrert hos RiksTV på samme navn. M.a.o. alle mottakere som skal brukes på et programkort, må registreres hos RiksTV på samme abonnement som programkortet. Du kan f.eks. ikke ta med ditt programkort og bruke det på naboens mottaker. Er mottakeren registrert på samme abonnement som programkortet, så kan det likevel ta opptil 30 minutter før andre kanaler dukker opp.
 7. I dag brukes tvunnet kabel også på interne strekk. Dette fordi den er mindre utsatt for støy.
 8. Er kortet paret med boksen (kontakt Riks-TV)? Ellers kan det være feil på kort eller leser.
 9. Spekulerer, men kanskje noen bør sjekke Nydalen (PST).
 10. Og hva skal man saa basere det paa? bare en stemme per IP addresse? Så mange fantasifulle forslag det er her, så har jeg mitt eget. Alle som liker en artikkel, sender en SMS, PayPal e.l. som koster 1 krone. Gode artikler = $$$, dårlige artikler = NAV.
 11. Ja, ganske enkelt hvis den bærbare har 2,5" disk. Det enkleste er nok å kjøpe et USB til ATA/SATA adapter for 2,5" disker, og koble dette til en fungerende maskin. Du kan kopiere ut det du vil ha, og så kjøre et wipe-program for å slette innholdet på disken. Det bør ikke være noe behov for noe OS på disken for å få den reparert. Noen typer adapter takler både ATA og SATA, mens andre tar bare den ene type disker. Eksempel på adapter som tar de fleste typer disker finner du her.
 12. Har ikke lest mer enn de 4-5 første sidene, så det er mulig alt er nevnt før. 1. Bruker ikke AdBlock, men bruker NoScript. Aksepterer ikke scripting på nettsider, der det ikke har noen annen funksjon enn å vise reklame. Dette har også en sikkerhetsside, da mange seriøse nettsider faktisk har blitt injected med skadevare, før. Tror ikke at hardware er noe mer immun enn de fleste andre nettsteder. Vil dere vise meg reklame, så får dere bruke statiske bilder. 2. Det redaksjonelle innholdet er spinkelt. Det meste er oversatt materiale; type: kilde eller pressemeldinger. Skal dere forsvare argumentet om redaksjonelt innhold, så får dere produsere mer unikt innhold. 3. Den mest verdifulle delen av tek-nettverket er forumet, ikke det redaksjonelle (IMHO). Uten det, så hadde jeg sjelden eller aldri vært innom sidene her. Dette p.g.a. lite unikt innhold.
 13. Ut fra denne linken, ja. Står at det er 50 butikker, men ikke hvor. En telefon eller epost til Elkjøp vil vel kunne gi svar på det.
 14. Kan brukes på alt av kabler. De må selvfølgelig være spenningsløse. Har nøyaktig denne selv.
 15. Ikke helt enkle disse. Er det viktig, så sender du den til et firma som spesialiserer seg på datauthenting fra disker, eller så kan du ta en titt på denne lenken. Edit: En annen variant med lodding her
×
×
 • Create New...