Gå til innhold

Holgers lille NTNU-tråd | *Se første post for spørsmål om hybel*


HolgerL

Hvilket sted tilhører du?  

1 456 stemmer

  1. 1. Velg ett av alternativene

    • Dragvoll
      254
    • Gløshaugen
      1018
    • Annet
      202


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har også erfart at NTNU-systemet faktisk ikke er så firkantet som en kanskje skulle tro. Flere ganger har slike og lignende problemer latt seg løse bare ved å kontakte rette folk, som Skagen sier. Ganske menneskelige mennesker som styrer med dette, tross alt. :)

Lenke til kommentar
Mitt vitnemål fra Canada har ikke kommet enda, og vil sannsynligvis være her etter fristen 1. Juli. Hurra, da blir det kanskje ikke NTNU på meg i år pga ineffektivitet der borte... Snakket med samordna opptak, og de sa at det er som regel greit hvis det er noen dager over fristen, men utover det så kan de ikke love noe...

Bare for å ha sagt det; jeg hadde masse kluss med vitnemål etc da jeg skulle inn på NTNU i fjor, og da var det bare viktig for opptakskontoret på NTNU at jeg sendte vitnemål innen et par dager før 20. Juli.

 

Fortvil ikke, ting har en tendens til å ordne seg :)

Var det norsk vitnemål? Problemet mitt er at jeg ikke skal poengberegnes, men det skal fortas en skjønnsvurdering. Jeg vet ikke om de bruker mer enn 5 minutter på det, though. Joda, det ordner seg nok, det burde ihvertfall tas hensyn til situasjoner hvor søkeren ikke har noe som helst kontroll over forsinkelsene, men det er også kjedelig om noe sånt skal ødelegge et helt år.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-120696

Hva med å foreslå for Samordna Opptak at du skriver en kopi av vitnemålet selv så kan de vurdere den? Så når du får vitnemålet kan du bare sende det inn for å verifisere karakterene de allerede har. Dette er hvis de trenger ekstra tid på å gå igjennom vitnemålet ditt.

Lenke til kommentar

Jeg sitter og lurer på hvilket årsstudium jeg skal prioritere høyest innen 1. juli. Det står først og fremst mellom Matematikk og statistikk, Historie og Informatikk. I tillegg har jeg søkt på en del andre årsstudium.

 

Dette året skal jeg bruke på å ta opp igjen 3MX for å nå kravet om firer til siving-utdannelsen. Etter årsstudiet er planen å gå et eller annet sivingstudie, jeg vet ikke hvilket enda.

 

Hovedbegrunnelsene mine bak Matematikk og statistikk er:

1: Jeg 'slipper' å sykle opp til Dragvoll for å gå på de andre studiene iom at jeg har fiksa meg hybel ved Gløshaugen.

2: Jeg får bygget meg opp en matte-buffer slik at jeg står bedre rustet til mattefagene i siving. Slik sett blir neste år et ordentlig skippertak med matte sånn at jeg kan konsentrere meg om de andre utfordrende aspektene ved sivingstudiene når det kommer.

 

Informatikk vil jeg ta for å legge til litt ekstra relevant kompetanse i tillegg til masteren min.

 

Og historie vil jeg velge mest fordi det er interessant og urelatert.

 

 

Men hvor relevant er mattebiten in Matematikk og statistikk? Er det slike fag som jeg også vil møte i et sivingstudie, eller vil det bare gi meg breddekunnskaper?

 

Kan noen som har hatt noen av disse tre årsstudiene si noe om dem?

Endret av Arthemax
Lenke til kommentar

Sansynligvis vil du kunne få mange av mattefagene på Matematikk og statistikk godkjent på siving-linja, slik at du slipper å ta dem på ny. Anbefaler deg å ta matstat med tanke på videre studium. 3MX vil også bli lekende lett etter et år på matstat.

Lenke til kommentar
Hva med å foreslå for Samordna Opptak at du skriver en kopi av vitnemålet selv så kan de vurdere den? Så når du får vitnemålet kan du bare sende det inn for å verifisere karakterene de allerede har. Dette er hvis de trenger ekstra tid på å gå igjennom vitnemålet ditt.

Jeg har faktisk blitt foreslått det tidligere i dag, men problemet er at jeg mangler 3 av avgangskarakterene mine, og jeg tror ikke Samordna Opptak kan vurdere noe de ikke vet at stemmer, selv om de kan få originalen senere... Det skader kanskje ikke å prøve...

Lenke til kommentar

Når en skal ettersende karakterer til fagene en har hatt på vårhalvparten. Skal viemålet også sendes da, eller holder det med karakterenne. De har nemmelig ikke sendt ut karakterer og vitnemål enda, og fristen og ettersende er første. Har fått skrevet ut karakterenne, meg glemte vitemål, om det går an og få skrevet ut tidligere.

 

Når fristen er 1.6 så går det ann å sende det den 30.5? Det skal sendes innen fristen, ikke være framme den datoen?

Lenke til kommentar
dette vil høres litt dumt ut men, er det noen sannsynlighet at opptakskontoret regner feil på karaktersnittet?

Har ikke hørt om det, men det kunne kanskje skje dersom noen hadde tastet inn feil karakterer ett sted. Glem ikke at karakterene dine blir sendt inn elektronisk til so i tillegg til at du sender inn vitnemålet i disse dager, så ting blir nok dobbeltsjekka. Du kunne alltids ringe NTNU og spørre, men jeg tror heller de ringer deg om de IKKE får vitnemålet.

Lenke til kommentar

Engelsk: 4

Matematikk 1MY :3. Eksamen: 3.

Naturfag: 3.

Samfunnslære: 5.

BM: 4. Eksamen: 4.

NN: 4. Eksamen: 4.

Norsk muntlig: 5.

Nyere historie: 5.

Reiligion: 5.

kroppsøving: 4.

Tysk B-språk 2: 4.

Økonomi: 4.

Geografi: 5.

Eldre historie: 5. Eksamen: 4.

Samf.øk I: 4.

Samf.øk II: 4. Eksamen: 4(m)

2sk: 5.

3sk-b: 5. Eksamen : 5.

mediakunnskap 1: 5.

Mediakunnskap 2: 5.

 

Vil jeg ha regnet riktig hvis jeg sier at snittet mitt er 47,5?

 

Unnskyld for at jeg stjeler tråden litt, men får håpe det går bra for denne gang. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...