Gå til innhold

MSI K8N Neo4 Platinum erfaringer?


AzureCloud

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Fikk delene til min nye PC idag!

 

- MSI Neo4 Platinum nForce 4 Ultra

- AMD Athlon 64 3500+ (Winchester)

- Corsair TWINX1024-3200 DDR-DIMM 1024MB

- Thermalright XP-90 CPU kjøler

- NEC ND 3520A

 

Hadde fra før:

- Lian Li 61USB kabinett sort

- Enermax 350W PSU (får ny MIST 500W fra Microplex imorgen)

- ATI Radeon 9200 PCI (ja, dere leser riktig! Har ikke funnet det ideelle PCIe kortet enda og kjører på dette midlertidig)

- Western Digital 250GB SATA

- 2 x Pabst 80mm 12db vifter (får 2 stk. 9db imorgen)

 

Jeg satt sammen alle delene i tur og orden. CPU kjøleren passet greit og var relativt lett og montere (hadde en XP-120 liggende også, men den passer ikke dette kortet). Satt en 80x80 mm Pabst 12db vifte på CPU kjøleren.

 

Spenningen var stor når jeg trykket på power knappen for første gang. Ville den starte? Noen lange sekunder så jeg på en sort skjerm før jeg endelig så BIOS bilde på skjermen. Ja, dette så lovende ut. RAM ble godkjent uten problemer av noe slag. Jeg satte SATA disken på nForce kontrolleren og startet Windows XP installasjonen. Ville den se disken uten driver-floppy??? Ja, det gjorde den uten problemer. Installasjonen av XP gikk greit uten problemer av noe slag. Jeg kjørte en Windows Update før jeg la inn nForce 4 driverene (lastet ned direkte fra nVidia) og dette gikk helt fint.

 

Det eneste jeg har sett av problemer er:

- Ved driver-installasjon og reboot har jeg ikke kommet helt opp til Windows XP pålogging, men bare fått en mørk skjerm. Reset knappen og en reboot til løste dette.

- Har hatt en heng i Windows XP. Dette skjedde faktisk mens jeg ikke brukte maskinen. Kom tilbake til maskinen og så normalt desktop bilde på skjermen, men maskinen reagerte ikke på mus / keyboard. Reset knappen igen.

 

Dette har ført til at jeg enda ikke stoler 100% på stabiliteteten til systemet enda. :( Kanskje det kan skyldes PSU? Jeg får se etter at jeg har byttet til den nye Mist 500 Watt PSU'en imorgen.

 

Når det gjelder hovedkortet, så synes jeg chipset viften støyer for mye. Den går på 7000+ omdreininger og er den komponenten som bråker mest i systemet. Jeg kommer helt klart til å lete etter noen bedre løsninger for å kjøle denne.

 

Forøvrig er jeg meget fornøyd med oppsettet.

 

Det er også utrolig bra å se at CPU-temperaturen ligger på godt under 40 grader også etter en runde med Unreal Tournament 2004 (som forøvrig ikke er spesielt bra på ATI radeon 9200). Dette er ca 20 grader kaldere enn min Intel 3.0Ghz Northwood!!!

Endret av DragonXP
Lenke til kommentar

Fikk MIST 500 Watt PSU'en min fra Microplex idag. Førsteinntrykket var meget bra! Lekkert design og ryddige kabler med strømper på (til første kontakt). Den følger den nye ATX 2 standarden og har 24 pins strømkontakt til hovedkortet, men den kan også passe til 20-pins kontakt ved å fjerne 4 plugger fra kontakten.

 

Etter å ha hevet ut min gamle Enermax 350 Watt og satt inn den nye MIST 500 Watt PSU'en så kabinettet en del rydiggere ut på grunn av kabelstrømpene. Den har også hele 4 SATA kontakter som kommer godt med når en skal forsyne nye disker med strøm uten å trenge diverse overganger. Det eneste jeg har å utsette på den er at det for mitt bruk blir mange ledige ledninger med vanlige drevkontakter som blir liggende uten å gjøre nytte for seg. Hadde vært kjekt om disse hadde kunnet vært mulig å løsne, slik at det ble mindre kabelrot i maskinen.

 

Når det gjelder støy virker MIST'en også meget lovende. Det eneste jeg hører når jeg legger øret inntil baksiden ved luftutkastet er noen lyder (svak piping / knitring) som jeg tror kommer fra elektronikken i strømforsyningen. Det virker ikke som om det er vanlig viftesus. Dette er imidlertid ikke hørbart med mindre øret er 5-10 cm fra åpningen. Den 12 cm store viften som sitter på luftinntaket på innsiden i PSU'en hørte jeg lite eller ingenting til.

 

Det eneste som fortsatt irriterer meg på den nye maskinen nå er chipset (nForce 4 Ultra) viften. Den lyden MÅ jeg få eliminert på en eller annen måte!

 

Da gjenstår det også å finne et brukbart PCIe skjerm-kort som er så stille som mulig. Ser ut som om HIS X800XL kan være en bra kandidat.

Lenke til kommentar
DragonXP: Hvor mane amp hadde du på +12V på den gamle Enermax 350 foryningen din?

Har du merket noen stabilitets forbedringer?

Det står 26A på den gamle Enermax'en. Det burde egentlig holde i lange baner. Har lite utstyr i maskinen akkurat nå. 1 SATA disk, 1 DVD-brenner, Floppy (hva skal jeg med den?), ATI Radeon 9200 PCI skjermkort. Har egentlig ikke hatt nok ustabilitet med Enermaxen inne til å kunne si noe definitivt. Har ikke hatt noe kluss med med stabilitet med MIST'en inne, men det er for tidlig å trekke noen konklusjoner. Tenkte jeg skulle kjøre en ny installasjon igjen fra scratch for å "rense" opp etter diverse driver-eksperimenter. Er litt deilig å starte fra formatert disk igjen når jeg alikevel ikke har fått satt opp så mye rart.

 

Jeg skal rapportere status etter noen dager igjen.

Lenke til kommentar

Monterte maskin til min bror for ei uke siden, med:

 

*MSI K8N Neo4 platinum

*Athlon 64 3000+ (Winchester) Boxed

*Corsair TWINX1024-3200C2 DDR-DIMM 512Mb x 2

*Western Digital Raptor 74GB S-ATA

*Western Digital Caviar 250GB S-ATA

*Gainward GeForce 6600GT 128MB GDDR3 2ns PCIe

*Fortron Source 460W PSU

 

Ble montert i det gamle Aopen HX08 Maxitower'et, betydelig modifisert for ekstra vifter med viftestyring.

Et Sounblaster Live! ble satt inn for gameport'en sin del.

 

Kjempebra hovedkort, dette oppsettet har fungert meget godt uten noe hangups. Skal nevnes at vi ikke har gått løs på overklokking ennå, så det kan jeg ikke uttale meg om.

 

Ram'en kjører single channel ennå, da jeg ikke aner hvordan jeg skal få den i dual channel. Har satt brikkene i riktige DIMM-slotter i henhold til manualen.

Lenke til kommentar

derofr åpner jeg ALTID alle pakker på posten for og skjekke om alt er like helt.

Vet det høres sykt ut men det er nå slik at når du spaserer ut fra post-kontoret har ikke posten noe ansvar for knuste/ødelagte ting. Skal man få noen erstatning fra posten MÅ man åpne og skjekke før man forlater post-huset, tror de bare dekker tap optill 10000kr også.

Lenke til kommentar

Etter å ha kjørt noen dager på den nye Socket 939 maskinen, så er konklusjonen er at dette er meget bra. Har ikke hatt noen stabilitetsproblemer bortsett fra noe smårusk med Marvell Ethernet driveren, men det løste seg med en gang jeg tok ned versjonen fra Windows Update.

 

Har nettop installert Windows XP 64-bit Edition og den installasjonen gikk helt knirkefritt. La inn beta av Nvidia nForce og ATI sine 64-bit drivere og alle devicer bortsett fra Silicon Image sin SATA kontroller er nå installert OK. Har ikke sjekket om det finnes en 64-bit driver til Silicon Image enda.

 

Det eneste minuset er forsatt støy fra Northbridge viften, men den skal vel elimineres om noen dager tenker jeg.

 

:D

Lenke til kommentar
Har nettop installert Windows XP 64-bit Edition og den installasjonen gikk helt knirkefritt. La inn beta av Nvidia nForce og ATI sine 64-bit drivere og alle devicer bortsett fra Silicon Image sin SATA kontroller er nå installert OK. Har ikke sjekket om det finnes en 64-bit driver til Silicon Image enda.

 

Her finner du 64-bits driver til Siil 311x sata, la oss høre hvordan det går.

 

 

 

http://www.station-drivers.com/page/silicon%20image.htm

Lenke til kommentar

vet ikke helt hvem jeg skal bestille, enda jeg..

 

det er 2 sli kort og 2 vanlige...

 

1: Abit Fatal1ty AN8 Hovedkort for S939

- nForce4 Ultra,4xSATA2,GbLAN,PCI-E,ATX

 

2: MSI K8N NEO4 Platinum nforce4 Ultra

- ATX/S-ATA/2XGB-LAN/Dual DDR

 

3:MSI K8N Diamond hovedkort S939 SLI

- nForce4 SLI,6xSATA2,Creative Live!24bit

 

4: DFI Lanparty NF4 SLI-DR hovedkort

- ATX/S-ATA/Dual-GB-LAN/8ch-LYD/1394

 

Who is the best"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...