Jump to content

AzureCloud

Medlemmer
 • Content Count

  800
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Jeg fant ut av det. Den maskinen jeg skulle rute SSH til hadde feil default gateway. Fikset det og nå fungerer det som forventet.
 2. Har satt Altibox hjemmenettverk i Bromodus. Koblet en Asus WiFi router til VLAN3 på Altibox ruteren. All utgående trafikk fungerer som det skal. Har lagt inn Port Forwarding på Asus ruteren for SSH til en maskin på innsiden. Men, når jeg forsøker å koble med med SSH til Altibox public IP så får jeg ikke noe kontakt. Har gjort akkurat det samme på mitt andre hjemmenettverk som benytter Telenor fiber. Skulle ikke dette fungere med Altibox?
 3. Noen som vet hva slags dyr denne kan være fra? http://olavtamsterdam.blob.core.windows.net/images/DSC_1806.JPG
 4. Lurte på om noen har erfaringer med hvordan kombinasjoner av blenderåpning / lukkertider / ISO fungerer i "P" mode? Tok et bilde med en Nikon Nikon 18-200mm F3.5-5.6G AF-S VR DX II. Det var flott dagslys og bildet ble tatt med: Exposure: 1/1600 sec Aperture: f/5.6 Focal length: 200mm ISO: 100 Synes kanskje det er litt voldsomt med 1/1600. Hadde det ikke vært mer naturlig med 1/800 og f/6.3? Eller kanskje 1/400 og f/7.1? Jeg regner selvfølgelig med at jeg kanskje bør bruke "A" eller "S" mode for å styre dette selv ut fra hva jeg vil, men det hadde vært greit å vite litt mer om hvordan kameraet "tenker" også.
 5. Her er et eksempel tatt med Nikon 18-200 @200mm, 1/500 sec, f / 5.6, ISO 220 http://olavtamsterdam.blob.core.windows.net/images/R%C3%B8dstrupe.jpg
 6. Jeg valgte å kjøpe et nytt nikon 18-200 og solgte min Nikon 16-85. Er fornøyd så langt!
 7. Tok et par bilder av hytta igår med Nikon D7100 m 16-85mm. Reagerte på at jeg fikk veldig stor forskjell i eksponering på et par bilder jeg tok. Husker ikke helt innstillingene, men tror jeg skjøt i P-modus på begge bildene. Her er bildene: http://webinnovation.blob.core.windows.net/photos/DSC_1296.JPG http://webinnovation.blob.core.windows.net/photos/DSC_1297.JPG Eksponering skal ha stått i Matrise og fokus på Single. Er det noen måte å få ut mer detaljer om kamera-instillingene via meta-data på bildefilen? Eller inneholder den bare standard-informasjon som blenderåpning, lukkertid, brennvidde, ISO etc? Hva tror dere forklaringen til den store forskjellen kan være? Hvilket bilde synes dere var riktigst eksponert?
 8. Autofokus-punktene oppfører seg på 2 forskjellige måter når utløseren trykkes halvveis: a) Dukker opp som røde punkter og endres til sort når fokuseringen er ferdig (i fokus) b) Dukker opp som sorte punkter og forblir sorte når fokuseringen er ferdig (i fokus)
 9. Det kan ikke stemme for noen ganger er det bare sort.
 10. Har et Nikon D7100 med en 16-85 som jeg bruker mye. Savner en tele for å ta bilder av fugler / dyr i naturen. Har vel sett på 18-200 og 70-200 f4. Høres greit ut med en 18-200 som kan sitte på overalt og er ganske lett og liten. Men, jeg er usikker på om jeg kommer til å irritere meg over skakhetene ved denne superzoomen. 70-200 f4 er nok et bedre objektiv, men da må en jo basere seg på å bytte objektiv en del, det koster mer og er større / tyngre. Bruksstedene er alt fra rundt hytta til dagsturer på fjelltopper. Er ikke så ille å drasse med 70-200 + 16-85, men hadde jo vært lettvint med en 18-200. Hva tror dere?
 11. Er det noen som har bra (eller dårlige) erfaringer med Bruktmarkedet her? http://www.hardware.no/bruktmarked/ Det er jo egen seksjon for Foto, men hvorfor er det ingen link fra forsiden til akam.no hit? Hvordan duger det i forhold til finn.no for salg av kamera / objektiver etc.?
 12. Ok, så fargen på fokuspunktene endrer seg (sort eller rødt) for å være mer synlig for den som fotograferer avhengig av lysforhold / motiv? Det virker jo smart!
 13. Mange ganger (oftest), så lyser disse ikke rødt i det hele tatt. Kun sort. Selv om fokus jobber fra ikke-i-fokus til i-fokus. Det rimer ikke. Andre ganger starter det med røde lysende fokuspunkter som skifter til sort når fokuseringen er ferdig (i fokus).
 14. Skulle fortsatt gjerne hatt en god forklaring på under hvilke omstendiheter fokuspunktene lyser opp rødt for så å visen med sort og under hvilke omstendigheter de går rett i sort.
×
×
 • Create New...