Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Artikkel: Vi "modder" to WLAN kort.. *oppdatert*


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
  • 3 måneder senere...

Jeg liker dette forumet bedre og bedre. :yes: Har så smått begynt med noe modding av WLAN-kort selv, pluss fått laget meg en liten cantenna. Stå på! Veldig bra med så detaljert informasjon som finnes her.

 

Edit:

 

Jeg har nylig fått meg Dlink DWL-G122, som var rimelig likt den usb-donglen som ble nevt i tekst og bilder tidligere (bare at her var konnektoren på oppsiden). Hvilken type konnektor er dette, er det evt. mulig å få en kabel fra denne standarden til RP-SMA?

Endret av XeNoMoRpH
Lenke til kommentar

Multipowa.

 

sånn det bildet ser ut så kan senterlederen være både den tynne korte lederen som stikker ut til venstre og den som stikker ned. skaff deg ett multimeter (200,- på clas ohlson/biltema) og sjekk senterpinnen på kontakten og finn ut hvor senter er tilkoblet. ang. jord så er det alt annet rundt den kontakten.

 

mulig jeg tar feil her, men trolig så inneholder den mc kontakten en bryter som kobler ut de interne antennene når en ekstern antenne blir tilkoblet, så du må prøve å finne ut om dette stemmer eller ikke, og så ta valget om du vil fortsette med modden eller ikke dersom dette stemmer.

 

acon.

 

kort sagt, der det passer for deg. tenk på hvor kontakten skal stå, om du kan plugge inn kortet i maskinen uten at kontakten kommer i veien, hvilken retning du vil ha antenne-ledningen og om kontakten skal være over eller under kortet og til sist men det absolutt viktigste, at du har kort vei til både signal og jord på kortet.

jeg har mest sannsynlig plassert kontakten på høyresiden på bildet (viss det er toppsiden av kortet, det ser ut som led lampene øverst så jeg satser på at det er toppsiden av kortet vi ser på bildet), med rp-sma kontakten plassert i området rett etter den lille kontakten på kortet og at kontakten peker til høyre. (det skulle bli pekende bakover når kortet er montert i maskinen din)

 

tbend.

 

ja.

 

xenomorph. det var min DWL G132 usb dongle.. sniff.. savner den enda! :p

 

akkurat sånn i forbifarten så husker jeg ikke navnet på den kontakten men jeg vet at den er dyr og meget svakt konstruert som gjør at den går meget lett istykker, så den er upassende til eksterne antenner.

 

du må nok finne ut hvor signalet går og lodde på en antenne-ledning med en rp-sma kontakt i den ene enden, akkurat hvor og hvordan du ordner det kan jeg ikke svare deg på men jeg har en teori på om jeg hadde skjøytet banen der jeg brøyt den, samtidig som jeg lot antenne-kabelen være tilkoblet på det punktet og koblet ut selve antennen på dongelen så hadde det virket. tror jeg. Merk tror, da jeg har ikke skaffet meg en ny og prøvd igjen.

Lenke til kommentar

Prelude: Takk for info. Kommer vel til å gå for RP-SMA. Kjøpte meg nylig et G520+ pci-kort kun for vinkel-RP-SMA'en. Litt snobberi kanskje, men man kan jo som ArcticOC sier, lodde på coax direkte på printet på det som er spare.

 

Er litt usikker på om det er plass til denne på printkortet til USB donglen, men tror det skal gå. Den 'antennen' som ikke er i bruk er jo strengt tatt ikke nødvendig, og man kanskje utnytte de banene som går dit. Om det skjærer seg helt med plassen, kommer jeg til å bruke vinkel-kontakten på et G650+ PC-CARD, men sistnevnte har ikke 100% moduler helt ennå for Linux. Ville helst brukt Kismet. :/

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Kjempebra guide, inspirerende. :)

 

Jeg lurer på et par ting, som ved topcom kortet her i tråden og andre kort som har 2 antenner. Finnes det noen forskjell på disse to antennene som gjør den ene eller andre bedre egnet til modding? er det snakk om at en antenne er 802.11a og andre 802.11b/g ? Hvis det er forskjell, hvordan finner man det ut?

 

På forhånd takk. :)

 

Kim

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

hei lurte på å skaffe et sånt kort:

https://prisguiden.no/vis_produkt.p...roduct_id=35008

 

og modde seff...

 

tengte også å bruke en biquad på ruteren. noen som har tall på ca hvormye deler++ til moddingen og biquaden?

 

noen som vet om det kansje det er bra nokk dekning på 200m gjennom div hus mellom biquaden og et "vanlig" wlan kort? (biquaden skal ikke stå i parabol)

 

et det stor stråling fra biquaden?

 

på forrhond takk for svar...

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Hva er hensikten med disse loddingene?!

 

Har selv gått til innkjøp av et slikt kort og lurer på om disse loddingne er nødvendige?

 

post-85668-1141925584_thumb.jpg

5727717[/snapback]

De loddingene du viser til på bildet er bare reparasjoner jeg måtte gjøre for å rette opp skader han som kjøpte kortet først hadde klart å ødelegge da han skulle modde det..

Lenke til kommentar

Har noken Cisco aironet 350 pcmcia kort liggende. har funne ein fin guide og modda kortene som beskrevet her,

http://www.mrx.com.au/wireless/AironetModifications.htm

men reagerer på at dei to plassene det blir lodda at det er kontakt i mellom. altså det er ikkje delte ledere som ein er vandt til frå pluss og minus. (sjekka med mulitimeter)

noken som har aning om det skal vere slik eller? :|

link til kortet : https://prisguiden.no/product.php?product_id=17425

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...