Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Poenget er produksjonen av råvaren, før den kjøpes og brukes til kosttilskudd.

Ingen ting med PF å gjøre.

 

Bunn 50 lista av konsentrater er de merkene matindustrien kjøper masse av, det frister jo litt som produsent av kosttilskudd , kjøpe noe som koster 88kr kg VS 200kr kg når kundene ikke merker forskjell.

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Okai ... Jeg la merke til at jeg hadde fått en slik derre blandepose med sjokolade småbiter fra nidar til jul og fant deretter ut at du skulle ha ganske mye av de bitene for å nå 100g så da kan det jo ikke skade å ta seg en til fire på lørdag. eller hur?

Skrevet

Poenget er produksjonen av råvaren, før den kjøpes og brukes til kosttilskudd.

Ingen ting med PF å gjøre.

 

Bunn 50 lista av konsentrater er de merkene matindustrien kjøper masse av, det frister jo litt som produsent av kosttilskudd , kjøpe noe som koster 88kr kg VS 200kr kg når kundene ikke merker forskjell.

PF produserer selv ;)

Skrevet

Hvor høy temperatur er det som ødelegger aminosyreprofilen?

Hvorfor blir ikke aminosyrene ødelagt på samme måte når man steker f.eks. kjøttdeig på høy varme?

Skrevet
PF produserer selv

Selve råvaren også? Dvs tine melkebil fra fjøset hver dag?

Isåfall har de iallefall muligheten til å gjøre det rett.

 

Hos de merkene som kjøper råvaren for å så sende denne til fabrikk som blander tilskuddet så bruker nok de billigste merkene acid treatment når de skal utføre ion exchange i produksjonen.

De som lager isolat som skal brukes til barnemat ol har strengere krav til hele linja og der stirred-bed brukes under ion exchange.

Siden protein er en biologisk råvare så blir det skadet ved høy temp, det kan være for eks 75 grader og er enda mer kritisk i selve produksjonen. Undenatured-test viser om strukturen er intakt , noe som er ekstra viktig for myseprotein som inneholder mikrofraksjoner som lett tar skade under behandlingen og det er nettopp dette proteinet det selges mest av som konsentrat.

 

Ikke bare kan det skade aminosyreprofilen med mekansik påkjenning, syrer og temp, men det er også ofte gjort med vilje for at råvaren skal fungere bedre som for eks saustykkningsmiddel. Og denne råvaren som er steinbillig kjøper mange produsenter og har i sine bøtter så fortjenesten blir stor. Proteininnholdet stemmer jo og ingen kan bevise det av å se i bøtta.

Skrevet

Bra innlegg War :)

 

Ja PF produserer alt fra bunnen av, de samarbeider sågar med Tine om de fleste produktene.

YT som produseres av Tine er utviklet med folk fra PF forresten.

 

Jeg mener å ha sett en plass at proteiner denatureres ved 68 grader, men det er bare flisespikkeri...

Skrevet

Godt spørsmål JUL.

Har ikke noe svar på spm ditt, men kan komme med litt tilleggsinformasjon om emnet her,,

 

Proteininnholdet i produkter med konsentrater som hovedingrediens, ligger som regel mellom 60-80%. Det man må være klar over, er at den delen av produktet som ikke er protein, i utgangspunktet vil være uønskede stoffer som fett og laktose. Disse stoffene ”tar plass” fra proteinet og gir oss rett og slett mindre for pengene, samtidig som vi får blindpassasjerer på kjøpet. Det er allikevel kvalitetsforskjeller også mellom konsentrater – noen har bra kvalitet, andre dårlig. Dette kan leses direkte ut fra proteinprosent. Ironisk nok er prisen ofte høy også på konsentrater da mange forbrukere fortsatt ikke vet å skille mellom kvalitetene.

kilde

 

 

En del interessant lesning om kosentrat vs isolat her!

Gjest Slettet-Axby2kEH
Skrevet

Gjerrige fattige knarker hele gjengen.

 

Dere får laktosefulle konsentratpulvere, falsk etikett ( råvarens ettikett) bak på bøtta , delvis skadd aminosyreprofil og importøren gliser av alt overskuddet når de uvitende kundene vil bli lurt.

Å kom igjen da, det har aldri vært annet enn isolat i kjøkkenskapet mitt, men det er jo litt gøy å fyre oppunder :tease:

Skrevet

Det er jo bare tull fra min side da, jeg mener ikke at dere er knarker, men jeg må trekke litt på smilebåndet av de som absolutt skal ha det billigste som i teorien er det dyreste :dribble:

Skrevet

Herregud blir forvirret. Noen sier at det er bra å trene hele kroppen 2-3 ganger i uka mens andre sier at det er bedre å trene deler av kroppen oftere... Feks. biceps+bryst mandag, triceps+rygg onsdag osv..

 

Hva foretrekker dere?

Skrevet

Tenkte jeg skulle begynne med PF fra og med neste uke. Med tanke på at jeg trener tidlig på morgenen er det anbefalt BCAA i pulverform før trening, nooe jeg ikke har. Noen som vet om jeg kan få kjøpt BCAA i nærheten av Fredrikstad/Sarpsborg?

Gjest Slettet-Axby2kEH
Skrevet

Lol, pass på, du har bare en lever! :mrgreen:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...