Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nope :D men mange sliter vel med at man bruker armene for mye. Klarer du mer enn 1?

Ja, sist jeg prøvde å maxe klarte jeg 9 stk, men da var jeg utrent. Jeg klarer nok mer nå.

Hvordan skal jeg bruke andre kroppsdeler når man stort sett bruker bicepsene ved hang ups/chins (Jeg mente hang ups i første post)?

Lenke til kommentar

http://heidishverdag...n_til_bedr.html

 

Hva mener du om dette, Dukien?

Jeg tror 1 April kom sent, natron som bikarbonat blir brukt i idrettsammenheng og har et endogent effekt, når jeg studerte idrett fikk vi tildelt bakepulver - da dette er base-opphevende kan man få en økning i prestasjons-lengden, beta-alanin er en fin eksempel på dette. At dette har en base-opphevende effekt stemmer jo, men hennes kommentarer rundt dette gir jo ingen mening. (Tarmskylling har jo ingen grad av evidens og gjør faktisk mer skade enn nytte)

 

Når det kommer til kroppens buffer-system så tar jeg forbehold at jeg kan huske noe feil da dette er lenge siden vi har gått igjennom; Vi har en pH på rundt 7,35-7,45,og kroppen har en utrolig bra syre-baseregulering (buffer-system) for å forhindre enten alkalose (forhøyet) eller acidose(redusert) pH. Dette er dog medisinske tilstander og årsaken må da bli utredet av en lege, muligens i samråd med en ernæringsfysiolog for å avdekke kostmønstre, det er legens jobb å utrede henne riktig for forstyrrelser rundt dette, og der har jeg svak kompetanse for å si det ene eller det andre og hadde nok henvist henne til fastlege for blodprøver (medikament-bruk, revmatisme, allergener, røyking, alkohol, langvarig feilernæring, sykdom i mage/tarmkanal kan alle påvirke dette) Kanskje dette også er et resultat av en overgangs-alder? Kanskje hun stresser mye rundt sin helse, dette kan påvirke dette og når jeg ser videre på bloggen hennes så ser det ut til at hun muligens stresser ekstremt mye rundt dette og søker "alternative metoder". Det å innbille seg at man kan endre noe så strengt regulert som dette via kosten er rett og slett, ja ; innbilning. Det skal som tidligere nevnt kronisk underernæring for å klare det i noen grad og å slenge litt natron hver dag vil ikke kurere hele den vannvittige listen hun linker til.

 

Videre; Lungene våre er det det viktigste regulator av systemet og når vi hyperventilerer i f.eks treningsammenheng så er det en årsak av den sure melkesyren (laktat) og dannelsen av H+ ioner, dette via gassutvekslingen i lungene puster vi ut og derfor kroppen "svarer" med å øke pusten om du trener over ditt "laktat-tersel" nivå, jeg vet ikke om du husker det bildet jeg la ut fra sykehuset for noen måned siden hvor jeg demostrerte laktat-terskel test for 1-års medisinstudenter? Men der ble jeg tatt blodprøver av hver 5 minutt i en 45 min intervall for å måle pH og laktat-konsentrasjonene. Uansett, holder vi pusten synker pH og til slutt vil man besvime (og da starte å puste igjen) og dette er også en forsvarmekanisme som gjør at vi ikke kan ta selvmord ved å nekte å puste. :)

 

Men tilbake til bikarbonat og da natron; ja, det er basedannende men det er også noen mineraler som fosfor og magnesium og hun nevner at hun tar en hel "coctal" av mineral-tilskudd. Der har nok noe av den påståtte effekten hennes kommet ifra.

 

Jeg kunne plukket mange av de påstandene bit for bit til hun gjenstod som ei ribbet høne, da noen av utsagnene gir ingen mening innefor kjemiens verden. Men jeg mistenkter henne for å være fan av Dr. Robert Young som hevder at kroppen blir sur for å holde blodet stabilt, om hun har lest noen av de humbug historiene hans så er hun på ville veier, Robert Young er en kvakksalver uten like og en av de mest brutale påstandene hans er at svulster er normale celler som har hopet seg sammen fordi miljøet er for surt.

 

Litt morsomt det med myggen da innenfor natur-biologien er beskrevet at mygg er ekstremt kresne når det kommer til blod, så om myggen ikke biter så er det på tide å kanskje få sjekket PH i blodet? :D

 

Edit: Jeg ser nå at denne fruen har ei skikkelig stor skrue løs.

"3. Natron skader ikke miljøet, tvert imot, den øker livsenergien i kropp, sinn og natur."

Ja, ok, høres jo fantastisk ut, men hva faen MENER hun?

Øker livsenergien? Hvordan faen måler man det?

Har vi alle en health bar vi ikke kan se, kanskje?

 

"Når jeg har skjært meg i fingeren, har jeg automatisk puttet fingeren i munnen, for ikke å søle blod. Da har jeg reagert på en veldig ekkel jernsmak på blodet."

Ja, akkurat som alle andre som noensinne har smakt sitt eget blod, da eller?

 

6." Natron leder elektrisitet, og beskytter vår energikropp etter en dusj."

Og her tiltet vi over i rein galskap, hva er det hun påstår? At uten natron så blir vi svidd ? Ja, elektrolytter leder "strøm" via ioner, syrer og baser har også denne evnen, det er jo DERFOR vi har evnen til å bevege oss da hver gang celler blir "dipolarisert" fører dette til en membranpotensiale --> aksjonspotensiale --> kalsium --> beveger muskler.

 

""En basisk kropp er deilig, det er jo også derfor babyer lukter så godt, vi er født basisk. "

Og ikke minst: "Levende mat som ferske grønnsaker/frukt/hjemmelaget juice osv er også basisk, det er når vi koker maten den blir syre. Drikke med kullsyre er også usunt, mye pga lav ph, ofte helt ned i 2-3ph som f.eks cola."

HVA tror hun foregår i magesekken hennes? Ja frukt og grønt er basiske matvarer, men skal vi følge det prinsippet så er magesekken "usunt" av natur. Igjen; Hva tror henne foregår i magesekken hennes? Nei nå må jeg stoppe her. -_-

Endret av Dukien
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg slet litt med "datarygg" (finnes den termen?) og etter at jeg begynte med markløft bedra det seg til at jeg nå har normal kroppsholdning. Jeg ville dratt mer markløft og latt være benkpress heller.

 

Men det er dog mine to kronestykker, be han heller oppsøke en god fysioterapeut...

Datarygg er et veldig beskrivende ord og om det ikke finnes fra før, så finnes termen nå. :)

 

Vet ikke om roing er tingen. Du/han snakker kanskje om styrketreningsøvelsen roing? Det har i alle fall ikke slått meg at roere har mindre framoverlent holdning enn andre.

Jeg ville trent som vanlig, men hatt fokus på uttøying av bryst og skuldre etter hver økt i dette tilfellet. Det slår meg som lettere å forlenge en kort muskel enn å korte ned en lang muskel. Såfremt ikke han er en som bare tar benk, men da burde vel fasiten komme av seg selv.

Leste et sted at menneskekroppen er designet mer for løft enn dytt, så for hver dytteøvelse burde man ta to stk draøvelser. Jeg tenker da at det er logisk at man er sterkere eller mer utholden i draøvelser enn dytt.

Likevel så er vel de fleste her sterkere i benk enn feks liggende roing?

Roere er "kjent" for å ha veldig innadroterte skuldre, så det er neppe noe å trakte etter.

Uttøying før trening for å "svekke" den sterkeste muskelen som jobber rundt leddet og gi den svake en mulighet til å jobbe som den skal igjennom velvalgte øvelser er bra. En ting er å tøye, en annen ting er å tøye+styrke antagonist. Det siste er klart mest effektivt. Spesielt når man benytter seg av effekten statisk tøying har på musklene.

Er man en jævel i chins er man på god vei. :)

Haha. Wow. Det så bare dust ut.

Lenke til kommentar

Sikkert noen av dere som er flinke med kosthold :)

 

Er syltetøy (lett) sunt?

Er fårepølse (vossafår) sunt?

Er knekkebrød (husman) sunt?

 

Knekkebrød med fårepølse eller grovt brød med syltetøy?

 

Jeg føler jeg har blitt litt tykkere etter at jeg begynte å spise sunt(?) , hvertfall sunnere (1 uke), haha, er det bare innbilning? Jeg gidder ikke veie meg fordi jeg veide meg ikke før og har trent litt.

Lenke til kommentar

Sikkert noen av dere som er flinke med kosthold :)

 

Er syltetøy (lett) sunt?

Er fårepølse (vossafår) sunt?

Er knekkebrød (husman) sunt?

 

Knekkebrød med fårepølse eller grovt brød med syltetøy?

 

Jeg føler jeg har blitt litt tykkere etter at jeg begynte å spise sunt(?) , hvertfall sunnere (1 uke), haha, er det bare innbilning? Jeg gidder ikke veie meg fordi jeg veide meg ikke før og har trent litt.

 

Du sier du har begynt å spise sunt, men sier ingenting om kosthold, totalt kaloriinntak eller kaloriforbruk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...