Gå til innhold

Snø og trafikkproblem


Boralis

Anbefalte innlegg

Ser på tv og leser i avisene at det til tider er kaos på veiene på østlandet fordi det er kommet et par cm snø . Hva er det som skjer , vert eneste år er det samme leksa , lærer de aldri . ja selv lenge etter snøen er kommet så blir det kaos igjen om det snør en 5-10 cm på en dag .

Er det bilene eller sjåførene det er noe galt med .

Selv bor jeg i Nordland fylke og slike snefall som lager kaos der nede det reagerer vi ikke på , skulle vi hatt tilsvarende problemer ville det sagt det samme som at her var kaos i 90% av vinteren .

På mandag som var hadde vi en del uver med store snefall (ca 50 cm) på noen timer i tillegg var denne snøen våt og vinden gjorde det slik at denne frøs fast til det den landet på , dette gjorde snøen så tung at trær og lysmastrer knakk som fyrstikker , men vi hadde ikke noe trafikkaos av den grunn , vel nok ble det sporet og slapset i veibanen da brøytemannskap ikke klarte ta unna etterhvet som det dalte ned ,men var selvute og kjørte flere ganger uten å se en eneste bil som hadde problem

Hvorfor tar ikke folk på østlandet de samme forholdsregler som landet ellers og skor bilene etter de forhold en har , dette skjer jo hvert år og setter folks liv og helse i fare helt unødvendig .

Endret av Snekker`n
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Overreagerer ikke , har da mange kamerater og slektninger som har bodd i årevis i Oslo området og de bekrefter jo dette hvet år når snøen kommer gjenntar det samme seg , dette ser en jo i aviser og på tv også .

Greit at det er mindre trafikk her nord enn på østlandet , men da må du også ta med veistandarden som er 10 ganger høyere der nede enn her , det skulle vel kompensere i godlaget .

Lenke til kommentar

Joda, dere er nok mer vant til "ordentlig vær" der oppe. Det er en del idioter her som kjører med sommerdekk helt til de plutselig ser noe hvitt utenfor vinduet en morgen...

Utrolig mange av dem er det heldigvis ikke, men altså nok til å lage litt overskrifter i avisene.

 

At veistandarden kompenserer for trafikken er jeg ikke enig i.

Lenke til kommentar

Det ein ting med trafikkaos, det er tross alt ein del inkompetente/rusa/trøtte sjåførar i hovudstadsområdet.

 

Like ille er det med togtrafikken som blir forsinka etter den første frostnatta og etter den første snøen. Kvart år. "Problemer med signalanlegget" er ein gjengangar. Denne veka var det ein sikringsboks i Asker som ikkje tålte kulda, og denne sikringsboksen i Asker stoppa lokaltrafikken i heile Oslo-området, både på aust- og vestsida.

 

For ikkje å snakke om dei nye fancy bussane til Oslo sporveier som er så lågbygde at dei må parkere når det kjem snø.

 

Så det er ikkje berre distré bilistar som kjører på sommardekk, dette er faktisk planlagt og beslutta av folk som burde vite at det er vær i dette landet.

Lenke til kommentar

Jeg var ute å gikk onsdag ettermiddag for en og en halv uke siden, da den første snøen kom i Oslo. Og jeg kan skrive under på at det var kaos. Masse køer, folk som sto fast, parkerig i grøfta. Folk som snudde fordi de ikke kom fram osv. Massevis av folk som ikke hadde vurdert sjansen for behov for vinterdekk en gang.

Lenke til kommentar

La merke til et nytt problem nå i kveld... i løpet av kvelden har det kansje kommet 10cm med snø, dette legger seg da blant annet i sporvekslene for trikkesporene.. og hva skjer når en trikk stopper midt i et kryss? jo da har man et totalt kaos ;)

 

Saken er at det er så mye mer av alt her i byen og da skal det mindre til før det stopper opp, et ledd i kjeden er nok før ting stopper opp.

Lenke til kommentar

Som andre har sagt før meg, så skal det ikke så mye til for å forstå at snø i Oslo betyr kaos. Man trenger bare en Idiot med sommerdekk, eller en trailer med slitte dekk som stopper på E6 f.eks så har man det gående. En bil med motorstopp gjør samme nytten.

 

I Oslo så er det kaos i rushtiden på en vanlig sommerdag, legg til noen cm snø så kan dere nordlendinger finne ut av matten selv...

 

Var forresten et forsikringselskap som hadde lagt frem noen tall ang. ulykker og skader skjedd på vinteren (3 mnd periode). Bilistene i nord var sterkt overrepresentert på denne listen. hmmmm...

 

Dessuten, skulle likt å sitti på med en nordlending i Oslotrafikken for første gang.. Haha.. Det hadde vært gøy/spennende.

 

Til slutt:

 

Oslo og omegn: 1 000 000 mennesker

Tettsted i Nordland: 40-100 mennesker

 

Hmmmm..

Lenke til kommentar
La merke til et nytt problem nå i kveld... i løpet av kvelden har det kansje kommet 10cm med snø, dette legger seg da blant annet i sporvekslene for trikkesporene.. og hva skjer når en trikk stopper midt i et kryss? jo da har man et totalt kaos ;)

At det ligger seg snø i sporvekslere burde ikke være noe problem.

De holder jo hele Karl Johan snøfri vinterstid med varmekabler/fjærnvarme.

Vinteren er faktisk en årlig hendelse som det settes av en del penger på div. budget for å hanskes med.

Nå er også varmekabelen oppfunnet for lenge siden så den snøen som legger seg i sporvekslerene burde ikke være noe problem som helst.

Jeg såg i Russland på vinterstid at trikken stoppa av og til i noen kryss og det kom en mann ut med spett og fiksa veksleren manuelt, det funka også.

 

Jada, vi Søringer er såå mye dårligere på vinterføre enn dere i Nord..

 

Kremt...

Det er vel en naturlig konsekvens av at lengere nord er det lengere vinter med vinterføre hele vinteren, og ikke bare saltlake på veiene.

I Oslogryta er det vel knapt 14 dager med snødekte veier i løpet av vinteren mens i f.eks. Mo I Rana er det 3-4 måner med snådekte veier, ser du forskjellen?

Lenke til kommentar

For å si det på en annen måte, det er flere biler i kø i sinsenkrysset enn i en gjennomsnittlig "by" i nord...

 

Ett problem er de som ikke kan kjøre og/eller har sommerdekk, holder med en person som står fast og det blir kaos.

Ellers så er det flere i Nord som bulker biler, ja vi i sør har bedre brøyta veier, men spiller liten rolle da tettheten av biler her en enormt mye større enn i feks. finnmark.

 

Noe som var litt interessant i oslo under det første snøfallet i år, det var meldt i 3-4 dager større mengder med snø. Hvor mange timer tok det før brøyte bilene var ute? Mer enn hva som er fornuftig...satt å høre på scannern i bilen hvor oppgitt onkel politi var over at det selv med 4 dagers varsel ikke var mange brøytebiler i gatene. Mesta tror at de kan salte bort 10-15cm snø fra veibanen uten å brøyte... :no:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...