Gå til innhold

Hvorfor har vi smør på skiva?


Jaffe

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vi har vel denne tradisjonen fra gammelt av, der smør var en "finvare", som var viktig i kostholdet. I dag er det nok fett i mye annen mat, slik at dette behovet er mindre enn det det var. Det henger sammen med at vi spiser stadig mer (og spesielt kjøtt o.a.). For å minke forbruket av mettet fett bør man i dag gjerne gå over til plantemargarin eller andre vegetabilske fettkilder i den grad det lar seg gjøre. Langtidseffekten av dette er godt dokumentert, og så godt som udelt positiv.

 

Husk at vi trenger fett, gutter og jenter. Fett er sunt, såklart i rasjonelle mengder, da.

 

 

Dessuten fungerer fett ofte som en smaksfremmer, eller forsterker om du vil. Mange mener rett og slett at ting smaker mer når de har litt smør på brødskiva. Mange liker dessuten den litt salte smørsmaken i seg selv.

 

Så har vi også det praktiske aspektet, med at det hindrer tørking av brødet i vesentlig grad, og at det holder pålegget der vi gjerne vil det skal være.

 

 

Undertegnede bruker selv smør til vanlig, men ikke under alle omstendigheter. Liker også å bruke annet fett i andre brødtyper osv, og også avhenging av pålegg. Dette kan f.eks. være forskjellige salater (italiensk -, reke-, waldorf- osv) eller majones.

 

 

Hurra for god smak og et antihysterisk syn på kostholdsreformer!

Lenke til kommentar

Jeg har alltid smør på skivene, rundstykkene, baguettene og andre brødvarer. Brødet blir veldig fort tørt uten smør, i tillegg til at alt smaker mye bedre med litt smør på.

Uansett pålegg så er det godt med lit smør på, spesielt når brødet er varmt.

 

Fett hever på en måte smaken tror jeg, bare se på når du steiker kjøttdeig med og uten smør.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-VqMh8ni9
Hvorfor det egentlig? Det er jo en ganske syk tanke når man tenker seg om.. At man smører rent fett utover skiva.. Jeg bruker nesten aldri smør på brødskiva..

Smør (Bremykt) består av 82% fett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...