Gå til innhold

Wikipedia og oss


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Har noen her hørt om Wikipedia? Hvis ikke, så kan jeg si at det er i ferd med å bli verdens største online leksikon (hvis det ikke allerede er det da) og at alle, ALLE kan bidra med kunnskaper og info.

 

Du kan bidra, med hva som helst, bare det er saklig. Poenget er å samle all verdens kunnskap på ett sted, slik at vi alle kan lese og lære gratis, for kunnskap skal jo være gratis.

 

For å illustrere et eksempel på hvor bra Wikipedia kan være, vil jeg vise dere en artikkel jeg lagde mesteparten av i dag (eller i går, det er jo over midnatt).

 

Ta en titt, davel. Den øverste har jeg mekka mesteparten av. Håper den gir dere et inntrykk om at dere også kan bidra med kunnskaper til verden.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_de_Molay

 

http://en.wikipedia.org

 

http://no.wikipedia.org

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det maa jo vare et enormt potensiale for misbruk av dette? Hva om noen for eksempel endrer paa et enkeltord i en tekst, og hele meningen forandres? Slikt blir vanskelig aa holde oversikt over. :hmm:

Nå tror jeg du ser litt for mange konspirasjoner her. Selvsagt kan det missbrukes.

 

Et lite eksempel på en låst tråd der det er diskusjon over hva som skal stå i leksikonet:

Anarkisme (engelsk)

Lenke til kommentar
Forsaavidt, men endringene her skjer jo i loepet av sekunder. Dessuten; naar antall potensielle misbrukere oeker, saa er ogsaa sannsynligheten for misbruk stoerre. Jf. skytevaapendebatten i Guds lovede land.

I ett trykt leksikon vil usannheter, politisk vinkling etc bli stående i årtier da ;) Jeg vil tro det er værre enn at forandringen skjer fort og blir stanset fort.

Lenke til kommentar
I et seriøst trykket leksikon vil det etter all sannsynlighet være strengere kvalitetskontroll.
Slå opp i et 70- eller 80-talls leksikon på kinesisk litteratur, et tema kanskje ikke alle kjenner spesielt godt i denne delen av verden. I disse leksika finner du sjelden noe om "Hong Lou Meng", et verk som ansees som et hovedverk, skrevet av kinas svar på Shakespeare. Kan grunnen være at Mao ikke likte boken spesielt godt, og at forfattere med den tids moteriktige maoistiske sympatier filtrerte litt, i trygg forvissning om at dette neppe ville bli oppdaget?

 

Det tror jeg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...