Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hva er galt med meg på skolen?


Anbefalte innlegg

Helt siden jeg har vært på barneskolen, har jeg tatt det som en selvfølge å få gode karakterer. Jeg gjorde ikke en dritt lekser, fikk bare generelt sett gode karakterer. Samme var det i åttende. I første del av niende også, men i andre halvdel av niende sluttet det. Da gikk det bare gradvis nedover. Nå er jeg i tiende, og er ikke liker sikker på hva jeg får på kortet. Femmere ble til firere, lærerne slutter å like meg osv. osv.

 

Et godt eksempel er matten. Jeg forstår alt vi lærer, jeg regner de vanskeligste oppgavene i timen sammen med en annen, men når det er prøver, ender jeg opp på en firer, kanskje fire minus. Helt jævlig, for meg som er vant til annet. Klart, jeg vet at fire ikke er en dårlig karakter, men for meg er det slik i noen fag. Selv om jeg vet kan bedre.

 

Læreren kom bort til meg i går og sa: "Carsten, jeg vet at du er god nok for en femmer, uten tvil, men nå må jeg nesten følge deg litt opp, for du viste tendenser mellom tre og fire på forrige prøve (jeg fikk fire minus)".

 

I morgen skal vi levere innleveringsgreier vi har hatt mange uker på oss i matten, og jeg har ikke engang begynt. Lurer på hva jeg skal gjøre. Orker jeg å gjøre de nå? Eller bør jeg gjøre de? Jeg vet jeg bør, men jeg er sliten.

 

Noen må gi meg noen gode råd fremover, ellers ender jeg opp et helt annet sted enn jeg ønsker. Det er bare så mange andre fristelser her i livet enn å gjøre lekser.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234daf

Du må jobbe mer, enkelt og greit. Den setningen har jeg selv fått slengt i ansiktet mangt en gang. Jeg endte opp med å porsjonere meg utover og motivasjonen min synger nå på siste vers. Men det gjør også skoletiden.

 

Ser at du går i 10ende. Det er enda første halvår. Du må faktisk belage deg med en del jobbing og enda mer smisking neste halvår, hvis du har lyst på greie karakterer ut. En ting skal du uansett huske på: høsthalvåret i 10ende klasse er det året lærerne er strengest med karakterene. Neste halvår er det mildeste.

Lenke til kommentar

Jo, jeg vet det, men det er så mye annet man fristes til å gjøre her i livet.

 

Heller spille fotball enn å gjøre lekser. Heller sitte og skrive idèer til filmer eller lignende enn å gjøre lekser. Heller henge rundt med venner enn å gjøre lekser.

 

Slik har prioriteten min vært, selv om jeg vet at det ikke er noen lur løsning. Men jeg har kanskje blitt lurt av meg selv, tro at jeg virkelig er noe på skolen, men det er jeg tydeligvis ikke.

 

Problemet mitt er at jeg synes at skole er for kjedelig og for lite interessant til at jeg skla kunne gjøre oppgaver og lekser. Det er liksom ikke noe jeg har hatt noe vane for.

 

Jeg vet det er alvorlig, jeg vet det ikke er noe lurt, men jeg greier det bare ikke. Rett og slett "greier" ikke å gjøre lekser. FAEN!

Endret av Bandidos Pelle
Lenke til kommentar

Ville gjort den matte leksen,selv om det er litt SEINT?

Hva har du gjort før i dag, siden du ikke har tenkt på matte leksen før nå?

Når du fikk 4- på sist prøve, og læreren din sier at du er god nok for en femmer. Tror jeg han vil få et dårligere inntrykk av deg, når du presterer i å ikke levere matteleksen engang.

 

Er ikke noe flink med lekser jeg heller, får 3-4 i stortsett alle fag.

Lenke til kommentar

Kjenner meg igjen i situasjonen din, Bandidos Pelle. Har også vært vant til femmere på alt, helt til siste halvdel av 9ende. Jeg tror denne delen av året er den de fleste blir slappere på, og får dårligere karakterer.

 

Jeg har også tenkt på hvordan det vil gå hvis jeg fortsetter slik jeg har gjort til nå, og har fortsatt ikke funnet en løsning på det.

Du har det også sånn at du utsetter alt til siste liten, det er der jeg har funnet ut at jeg må begynne. Nå som jeg dreit skikkelig på draget med storprosjektet i Natur og miljø og endte opp med 3-, så fant jeg ut at jeg ikke kan fortsette sånn mer. Jeg har tvunget meg selv til å jobbe med f.eks innleveringer og lekser som skal inn. Det har faktisk funket, men det er utrolig hardt å ta seg selv i nakken. Nå har imidlertid ikke jeg det evige prestasjonspresset over meg, slik det virker som om du har.

 

Så, mitt råd til deg er rett og slett å legge sjelen i å skjerpe seg, jeg tror det er det eneste som funker.

Lenke til kommentar
Læreren sa at de som ikke leverer i morra uten en god grunn, får 1.

 

FAEN! :no:

Isteden for å sitte her å skrive om den matte greia du skal levere i morra så kan du jo heller ta å begynne på den! Hadde du brukt all den tiden du har brukt til å syte over de dårlige karakterene dine og leveringen imorra, så hadde du sikkert vært ferdig nå.

Lenke til kommentar

Det du tydeligvis ikke vet, Nicklas, er at når man er i en slik situasjon, så er det veldig vanskelig å begynne på lekser. Jeg har inntil nylig hatt veldig store problemer med å gjøre ting jeg må. Sytingen og klagingen over karakterene er så som så, men når man er i en slik "dybdedal", så er det ufattelig vanskelig å klatre opp..

Lenke til kommentar

Når jeg leser dette innser jeg hvor heldig jeg egentlig var karaktermessig på ungdomsskolen. Jeg gjorde ikke lekser, det sluttet jeg med kanskje i 3. klasse. I 8. hadde vi en matteføring jeg ikke gadd å gjøre, og jeg fikk en helside i meldingsboka fra mattelæreren om at dette kunne gå ut over mattekarakteren fordi jeg fikk "ikke grunnlag for karakter" på innleveringa. Regelbok gadd jeg aldri lage.

Hun glemte etter hvert hele greia, jeg rev ut det hun hadde skrevet, og mattekarakteren forble 5 resten av skolegangen.

En haug andre tilfeller oppsto også, f.eks. 2- på en prøve om Ibsen jeg hadde glemt helt til læreren delte ut oppgavene, eller da jeg hadde framføring med en annen om Frelsesarmeen, og vi ikke hadde en dritt å si.

 

Til tross for alt dette gikk jeg ut med 4,5 i snitt. Dette fordi jeg stort sett fulgte med i timene slik at det var lett å gjøre det bra på prøvene. Anmerkninger og drit pga. lekser jeg ikke gjorde klarte jeg å holde på et såvidt akseptabelt nivå. Ved eksamen forsvant trynefaktoren, og jeg øvde for å vise møkkalæreren min at det var feil å gi meg 4, noe som førte til en enkel karakter 6.

 

Altså endte jeg opp med et snitt langt, langt over det jeg trengte for å komme inn der jeg skulle; på allmennfag. Der var det en helt annen verden, og jeg var helt nødt til å ta meg sammen på samme måte som deg nå. Fortsatt gjorde (og gjør) jeg et minimum, men innleveringer og viktige lekser MÅ gjøres. Etter litt innkjøringstid med min nye virkelighet endte det med høyere snitt enn før, som en av få.

 

Konklusjonen jeg har lyst til komme med er at tankegangen må forandres. Man HAR faktisk nok tid til lekser. Faktisk langt mer enn nok. Hvor mye tid går ikke med til unødvendig drit på pc-en eller intetsigende møkk på tv-en? Sett av tid til lekser, si til deg selv at du SKAL begynne med det (f.eks.) kl. 19.00 PRESIS. Du har tid hvis du bestemmer deg for det.

Lenke til kommentar
Det du tydeligvis ikke vet, Nicklas, er at når man er i en slik situasjon, så er det veldig vanskelig å begynne på lekser. Jeg har inntil nylig hatt veldig store problemer med å gjøre ting jeg må. Sytingen og klagingen over karakterene er så som så, men når man er i en slik "dybdedal", så er det ufattelig vanskelig å klatre opp..

Ja? Jeg har problemet selv. Jeg gidder ikke gjøre noe. Men det er ikke noe annet å gjøre enn å begynne.

Lenke til kommentar

Du kan ikke leve for evig paa gamle bragder. Paa videregaaende, og kanskje spesielt i matematikk, maa du lese og gjoere lekser for aa henge med. Like greit at du skjerper deg naa. Spoer gjerne laereren om oppgaver, det viser at du er interessert. Gjoer leksene saa fort du kommer hjem fra skolen. Det er akkurat som aa staa opp, du maa bare over "kneika", saa gaar det av seg selv.

Endret av Antikapitalist
Lenke til kommentar

Alt for mange jeg kjenner (jenter da særlig), jobbet og jobbet i 8. - 9. Og oppnådde derfor veldig bra karakterer. Men begynte å slappe litt av etter det, og da gikk det nedover.

 

Jeg derimot, hadde min periode med en gang i 8. Jeg jobbet dårlig og fikk ganske dårlige karakterer. Jeg ble ikke veldig glad for dette, men lærte og derfor å takle dårlige karakterer. Men jeg fikk i motsetning til deg og mange andre øynene litt opp for skolen et sted i 9./10. Og begynte å synes at veldig mye var morsomt. Skolen ble ikke så ille.

 

Jeg seilet meg gjennom hele ungdomsskolen, men med litt ekstra jobbing pga litt mer glede for skolen den siste tiden fikk meg fra et snitt på rundt 4,4 til 4,8 på ingenting.

 

Finn en god grunn til å gå på skolen ;)

Og gjør innleveringer så fort som du kan

Lenke til kommentar

Jeg har litt bedre karakterer, men jeg sliter for det. Snakk med foreldrene dine, og be dem om å følge deg opp. Jeg går i niende, og har egentlig bare 5 untatt i fransk, hvor jeg har 3+ til 4 i snitt. DET MÅ JEG GJØRE NOE MED

I norsk har jeg 5 eller 6 i snitt, men vi skal få igjen to stiler på mandag og da synker den. Jeg og andre synes stilene mine er geniale, men læreren skjønner ikke deler av inneholdet + at han er den strengeste læreren på trinnet på stiler. ALDRI gitt en 6 på stil (dette er det andre året hans som lærer, men)

 

Lykke til Carsten, og stå på

Lenke til kommentar

Tiendeklasse rett før jul? Sånn er det ALLTID. Ta det med ro. Lærerene er strengere nå enn de kommer til å være når du skal ta eksamen/tentamen til sommeren, og gjør sitt ytterste for å dytte deg. Om du går litt ned til jul (det kommer du til), er det HELT vanelig. Jeg hadde f.eks til vanelig en gjennomsnittlig poengsum på 52 all over, før jeg gikk ned til 46 poeng før jul. Jeg valgte å gi nokså langt faen, likevel endte jeg på 55 poeng til sommeren. Gi f***, jobb med det som er litt stress, og ikke la karakterene styre. Du kommer uansett til å gå ned når du begynner på VGS.

Lenke til kommentar
Du kommer uansett til å gå ned når du begynner på VGS.

Det hendte ikke med meg. Jeg fikk faktisk bedre karakterer i ulike allmenn fag på GK Mekanik og GK Elektro, som matte og naturfag der jeg hadde 2 på begge gjennom hele undomsskolen enda jeg kjøpte meg hardt igjennom alt. Men så kom jeg på VGS, og jobbet ingenting og fikk utrolig nok mye bedre karaktere. Men trådstarter, du bør jobbe uansett. Ikke gi opp. Tenkte deg all den fritiden du kan få om du setter deg ned med en gang men enn aller annen oppgave som skal leveres inn etc. Få forelderene til å sette deg på riktig spor! Jeg sliter selv med engelsken nå (går VK1 Elektro), så jeg må få snakket med engelsk læreren om det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...