Gå til innhold

Halo 2 - tidenes hype?


ShAvAnO

Anbefalte innlegg

Stort sett uansett hvilken gamingsite man besøker nå om dagen finner man ekstremt mye stoff om det kommende Halo 2 (Xbox). Daglig dukker det opp nye artikler som hyper opp forventningene til et astronomisk nivå, og ofte opereres det med nedtellingsklokker som viser tiden fram til utgivelsesdatoen, minutt for minutt, og sekund for sekund (for ikke å snakke om millisekund). Skal man dømme ut ifra forhåndshypen kommer dette til å bli tidenes råeste, feteste og mest revolusjonerende spill, uansett platform.

 

Som dere sikkert forstår ut ifra overskriften på denne tråden stiller jeg meg temmelig skeptisk til disse forventningene. Hva er det som gjør at Halo 2 blir tidenes spill? Hvorfor vil akkurat dette spillet revolusjonere spillverdenen og holde gamere klistret til skjermen i månedsvis?

 

Slik jeg ser det er Halo 2 kun ett av flere nye FPS-spill som er med på å utvikle (men langt fra revolusjonere) sjangeren. Grafisk sett vil spillet se bra ut på Xbox-platformen, men det vil ikke komme opp mot spill som DOA Ultimate. Det viktigste med Halo 2 er at det introduserer noen nye multiplayer-muligheter til Xbox Live, men disse mulighetene vil ikke komme som nyheter på folk som har spilt nye FPS-spill på PC. Etter alle solemerker kommer Halo 2 til å ligne temmelig mye på Unreal Tournament, både grafisk og spillemessig. Med andre ord blir det 95% et online-spill, og har man ikke Xbox Live vil man gå lei temmelig fort. Med Live vil man helt sikkert kunne ha det gøy lenge med online-kamper i flotte grafiske miljøer, men har vi ikke allerede kunnet gjøre akkurat det en god stund med Unreal Tournament og annet på PC? Nyheten er bare at dette nå også blir tilgjengelig til Xbox, men etter min mening må et spill være revolusjonerende (eller i det minste nyskapende) uavhengig av platform dersom det virkelig skal vise storhet.

 

Hovedgrunnen til at Halo 2 hypes slik det gjør er nok først og fremst at Microsoft trenger et nytt flaggskip til Xbox-platformen. I disse dager, med svære PC-titler som Rome Total War og Half Life 2, og ikke minst San Andreas til hovedkonkurrenten PS2, er MS livredde for å tape markedsandeler på spillfronten. Men det MS har kommet opp med i Halo 2 blir etter all sannsynlighet ikke noe virkelig flaggskip for Xbox-platformen. Halo 2 blir en god tittel blant flere andre gode Xbox-titler som kommer denne høsten, men først og fremst blir det en god online-tittel som kun vil fungere i et multiplayer-miljø. Noe nytt og revolusjonerende, noe som presser hardwaren til det ytterste og redefinerer måten vi tenker på gaming, vil Halo 2 ikke bli.

 

Derimot vil jeg si at San Andreas er nettopp det. På langt svakere hardware enn det Halo 2 har å boltre seg på har det nye udiskutable PS2-flaggskipet prestert å sprenge grensene for åpenhet og spillbarhet. Rockstar har presentert en gigantisk virtuell stat med TheSims-lignende interaksjon mellom innbyggerne, og det hele kjører på utdatert hardware, og 100% fra en DVD-plate!

 

Så hvorfor lager ikke MS og andre ressurssterke aktører slike grensesprengende spill til den langt kraftigere Xbox-platformen, og ikke minst til den ekstremt kraftige hardwaren som eksisterer i PC-verdenen? Rockstar er en dverg sammenlignet med en del andre spillprodusenter, og hardwaren i PS2 er totalt utdatert i forhold til det beste som er tilgjengelig i dag. Det San Andreas viser en gang for alle, er at utviklingen av nye og revolusjonerende konsepter på spillfronten ikke er begrenset av utviklernes ressurser eller den hardwaren man har til rådighet, men derimot av utviklernes evne til å tenke nytt, til å tenke utenfor rammene av det etablerte. Det er der Rockstar har lykkes de siste årene, og de fleste andre spillprodusenter har mye å lære av det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

halo er kongen på haugen for meg uansett, tviler på at halo 2 kommer til og bli noen skuffelse etter det jeg har sett til nå.

 

halo er selvsagt best på xbox. man skal sitte 8 stykker sammen med et par xboxer og digre tv'er og spille multiplayer! :) alene forran en pc blir det bare trist..

 

skal man spille story mode burde man være to stk og spille cooperativ syns nå jeg. halo er et sosialt spill!

Lenke til kommentar

Vel, for det første er det vel Bungie som lager Halo 2, og ikke Microsoft.

 

For det andre bør man nok være forsiktig med å uttale seg om kvaliteten på offline-innholdet i spillet, da dette (etter hva jeg har sett) knapt har vært omtalt i det hele tatt i PR-prosessen så langt.

 

For det tredje tror jeg de færreste går og venter på at Halo 2 skal revolusjonere noe som helst, men for min del håper jeg i hvert fall at det vil bli en god videreutvikling av eneren, med like morsomt, tilfredsstillende spillflyt, og at Bungie vil klare å ta historiefortellingen i enspillerdelen litt lenger enn sist. Husk at det er en liten bragd i seg selv å levere noe såpass finpolert og smooth som Bungie gjorde i 2001 i det hele tatt, og får de til noe enda litt bedre, fortjener de mer applaus enn noe annet.

 

Hvorvidt man ser på originale Halo som en gudegave eller et helt greit FPS, tror jeg delvis avhenger av hvor mye erfaring man har med gode PC-skytere. For dem som aldri har vært noe særlig borti de beste PC-skyterne, vil Halo så vidt jeg kan se, være mer eller mindre sjangerbeste (for FPS) på konsoll.

Lenke til kommentar

ShAvAnO; Vi Halo 2 fans venter ikke ett spill som skal redefinere sjangeren, eller revolusjonere noe som helst, vi venter ett spill som skal gi oss timesvis med intens spenning og morro, det er alt.

 

Dessutten er forskjellen mellom Halo og andre fps spill at historien er så til de grader prioritert. Der f.eks. Far Cry hadde en elendig historien, og heller fokuserte på fysikk og grafikk, fokuserer Halo 2 på å fortsette det de bygget opp i det første spillet.

 

Dessutten var ikke halo 1 overhypet, fantastiske kritikker og nærmere 5 millioner kopier sier sitt. At mange ikke likte det får være greit nok, men de blir litt overdøvet av de som ikke trenger revolusjonerende spill, men bare vet når de sitter og spiller ett mesterverk.

Lenke til kommentar

Jeg har ventet en del med middels forventinger, fordi jeg synes Halo 1 var konge. Jeg har spilt HALO 2 nå i noen timer (har selvsagt bestilt collectors edition, men klarte ikke å holde meg) og kan mildt sagt si at det har gått langt over alle mine forventinger noensinne.

 

Visuelt sett er det helt enormt og gameplayet er ekstremt bra. Historien gir meg tårer i øyene over hvor bra det er. Alle mulighetene i spillet er helt enorme.

 

Håper jeg har sagt litt om det uten å avsløre noe som helst, men jeg sier det : Gled dere. Seriøst.

Endret av apoxdigital
Lenke til kommentar
ShAvAnO; Vi Halo 2 fans venter ikke ett spill som skal redefinere sjangeren, eller revolusjonere noe som helst, vi venter ett spill som skal gi oss timesvis med intens spenning og morro, det er alt.

 

Dessutten er forskjellen mellom Halo og andre fps spill at historien er så til de grader prioritert. Der f.eks. Far Cry hadde en elendig historien, og heller fokuserte på fysikk og grafikk, fokuserer Halo 2 på å fortsette det de bygget opp i det første spillet.

 

Dessutten var ikke halo 1 overhypet, fantastiske kritikker og nærmere 5 millioner kopier sier sitt. At mange ikke likte det får være greit nok, men de blir litt overdøvet av de som ikke trenger revolusjonerende spill, men bare vet når de sitter og spiller ett mesterverk.

Man skal aldri basere et spill på hvor bra det er basert på salgstall, at halo 1 har solgt 5 millioner har jo noe med at det har blitt solgt som bundle da(følt med i xbox esken)

hvis spillet ikke hadde blitt "hyppet" og heller ikke solgt som bundle opp så hadde nok salgstallene sett en del annerledes ut.

Man på huske på at titler som blir reklamert/hyppet opp vil alltid selge bedre en det ville gjort uten se bare på f.eks. . driver3, matrix,ringenes herre spill selv om disse også har solgt i millioner så er faktisk ikke spilla så bra.

F.eks. jeg har en kompis som snakker om at han har kikka på spill i byn og da ser han bare på covera ,"det så skikkelig fett ut sier`n" eller han ser ting på reklamen "Fy F... det hadde vært kult og ha"

Man kan le av sånt ivhertfall jeg som liker og sjekke litt på internett, blader , forumet her osv om spill er bra , men de fleste er ikke som oss de tror på reklamen og covera. Det er det som er trist!!

Jeg personlig mener at halo er et bra spill , men det mangler noe er litt "platt" på en måte får lissom ikke helt stemninga ,klarer ikke sette finger`n på det men kanskje landskapet er for repeterende eller noe.

Jeg har uansett utrolig mer forventinger til half Life 2 en halo 2

Lenke til kommentar

Har Halo 1 på PC, helt greit spill, over middels story. Men fiendene ser ufattelig fjollete ut... spesielt de sneglehus monstera som springer vekk skrikende... Halo 2 ser ut som å bli veldig likt enern selvfølgelig med en del forbedringer og tweaks men om det blir kjempestort gjenstår å se. Noe av det som gjorde Halo til det det var, var at ingen hadde noen særlige forventninger til det spillet. Det kom jo sammen med lanseringen av Xboxen. Det er som regel ikke kongespill som slippes samtidig med en release av en ny platform, iallefall ikke sammen med den... Så om Halo 2 lever opp til hypen gjenstår å se. Jeg personlig tror ikke det lever opp, men det skal nok sjekkes ut når det kommer til PC

Lenke til kommentar

Som oerhört også nevner så er det ikke MS som har laget Halo 2, det er Bungie Software. De startet med spillet etter Halo var ferdig så det er ikke akkurat hastet inn i produksjon. Bungie er også svært kjent for meget god kvalitet på sine produkter. Dessuten har absoulutt alle store spill en form for nedtelling. Tross sin "hype" så har Halo 2 iallefall et mer solid feste enn mange andre titler som faller for hypen.

 

Og grafikk er ikke alt, forferdelig mange som er bare ute etter et spill pga. grafikk. Det fansen sikkert vil ha er vel fortsettelsen på historien. Dersom folk bare skaffer seg Halo 2 pga. grafikken så kan de egentlig ikke kalles fans etter min mening.

Lenke til kommentar
Noe av det som gjorde Halo til det det var, var at ingen hadde noen særlige forventninger til det spillet. Det kom jo sammen med lanseringen av Xboxen.

Neivel? Jeg og mange jeg kjenner fulgte med på Halo utviklingen LENGE før det engang ble annonsert for xbox (var jo ment som pc-spill i første omgang)

 

Var da masse forhåpninger rundt det.

Lenke til kommentar
Noe av det som gjorde Halo til det det var, var at ingen hadde noen særlige forventninger til det spillet. Det kom jo sammen med lanseringen av Xboxen.

Neivel? Jeg og mange jeg kjenner fulgte med på Halo utviklingen LENGE før det engang ble annonsert for xbox (var jo ment som pc-spill i første omgang)

 

Var da masse forhåpninger rundt det.

Det stemmer. Jeg fulgte med fra 98 og utover.. Skulle egentlig slippes på MAC og PC sommeren 2000.. helt til MS kjøpte opp selskapet (gjett om jeg ble sinna da).

Lenke til kommentar

jupp, de fleste av oss halo fans venter jo ikke på en revulusjon eller no slikt, vi forventer jo bare et spill som er like bra som 1'ern, intet annet!

 

for meg kunne det godt bare vært nye multiplayer baner og jeg hadde vært fornøyd. ;) ok kanskje et par nye våpen også!

 

er faktisk mest redd for at det skal være for mye nytt så spillet ikke har samme feelingen lenger. men stoler på bungie jeg!

Lenke til kommentar
Vel, for det første er det vel Bungie som lager Halo 2, og ikke Microsoft.

 

Som oerhört også nevner så er det ikke MS som har laget Halo 2, det er Bungie Software.

 

Selvsagt er det Microsoft som lager Halo 2. Bungie Software ble kjøpt opp av Microsoft i 2000 og er nå et uavhengig utviklerteam innenfor Microsoft konsernet. Bungie hadde et såpass anerkjent navn slik at de fikk lov til å beholde navnet sitt, men er helt og holdent en del av Microsoft. Det samme gjelder forøvrig Rare Ltd. som nå er '1st party' utvikler for Microsoft. Andre utviklere som blir kjøpt opp av Microsoft, havner som regel under Microsoft Game Studios.

Lenke til kommentar

Uansett hvor kritisk dere stiller dere til Halo 2, så gjør dere ikke annet enn å ødlegge for dere selv. Spillet er helt fantastisk. Jeg tørr nesten å si at det er revolusjonerende.

 

Ikke bare selve spillet, men hele storyen (det er sååå mye jeg vil si, men ødlegger for mange da) og hele konseptet. Det er fantastisk med wielding av alle forskjellige våpen (både Covenant og human) + selve spillet er bare totalt gjennomført. Vil si "polished" passer seg her. Har spilt i en god del timer og det blir bare bedre og bedre.

 

Jeg mener det helt seriøst, de som ikke har XBox, kjøp dere enn slik for 1195kr på elkjøp, bare for Halo 2. Det er verdt pengene (selvsagt kommer det flere stortitler til Xbox fremover).

 

Multiplayer er en story for seg selv. Fy så ekstremt tøft det er :D Om noen husker brettet "Blood Gulch" (storfavoritten) så er det reborn her i Halo 2 med nytt navn, og er mye kulere :) Det er også en hel haug av forskjellige modes å velge mellom.

 

Les hva gamespot.com sier om beta-multiplayeren (merker de ikke har 20% av tingene som er i fullversjonen :) )

 

http://www.gamespot.com/xbox/action/halo2/...ew_6107086.html

Endret av apoxdigital
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...