Gå til innhold

får ikke nybygget pc til å starte....


Anbefalte innlegg

Hei..

I dag har jeg motatt pcdelene mine og har satt i gang med å bygge pc'en. Jeg er egentlig ferdig med den fysiske delen, men jeg har litt startvansker, bokstavelig talt. Jeg får rett og slett ikke liv i pcen. Jeg har grønnt standby-lys inne i hovedkortet, dermed så fungerer vel strømforsyningen min? Jeg har sjekket de tynne ledningene som går fra power/reset- knappene, og de er plassert på riktig plass på "System panel connector": "PWR SW og RESET. Disse har jeg sjekket tre ganger bare for å være sikker. Hovedstrømtilførselen er selvsagt også plassert i hovedkortet, både den brede kontakten og 12- volten. Strømledningen til CPU- vifte er også montert. Det går også en hvit og en blå , tvunnet kabel ut fra kab.- døra. I enden ser den ut som en vanlig strømfors. plugg, men den har bare to pinner. Jeg vet heller ikke hvor jeg skal putte den.

 

PLED- kontakten min er ikke montert når denne kabelen ikke fulgte med kabinettet mitt. Jeg har ikke flyttet på noen som helst jumper på hovedkortet.

 

 

Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg??

 

Jeg har ikke peiling på hva som kan være feilen, og begynner å bli ganske oppgitt nå ettersom jeg har brukt veldig mye penger på denne pcen. :no:

 

Asus P5P800 Hovedkort for S775

TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 1024MB Dual Pack

Intel Pentium 4 540 3.2 GHz Boxed

Aspire 520W Strømforsyning

GeForce 6800 128 MB

Raidmax Scorpio

 

 

Bare stil meg spørmsål hvis det er relevante ting jeg har glemt å nevne...

 

Takker for all hjelp.....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

!!!!!

Kan dette være feilen feilen....?

 

Jeg har bare en 20-pins ATX. power connector fra PSU'en. Kan det være årsaken, når det det er plass til en 24-pins på hovedkortet? Eller er det irrelevant? Den firkanta ATX12V kontakten er som tidligere nevnt plassert på plassen sin. Finnes det noen omformer e.l jeg kan bruke istedet, slik at jeg slipper å bytte evt. bytte PSU?

 

:cry:

Endret av MoggeKa
Lenke til kommentar

Tror du kan bruke en 20pins, les i manualen for sikkerhets skyld!

 

Sjekk om du har satt for mange avstands stykker under hk, om de står steder der det ikke her skruhull igjennom hk så kortslutter dem kortet og du kan få slik feil som du har.

 

Kan være lurt å skru ut alt og sett det sammen igjen...

Endret av FooKer
Lenke til kommentar
hmmm

jeg har litt vansker med å forstå hvordan de skal monteres.

 

skal de monteres rett i kabinettet og puttes inn i skruehøla på hk, for at jeg så skal skru en vanlig skrue i skallen på den?

Skru disse avstandsskruene ned i kabinettet slik at de passer overens med skruehullene til hovedkortet, skru gjerne til med en skiftenøkkel eller tang. Legg hovedkortet oppå avstandsskruene slik at du ser at skruehullene treffer oppå hullene til avstandsskruene. Fest så hovedkortet ved å skru standard hovedkortskruer ned i avstandsskruene. Det skulle være rimelig greit vil jeg tro.

Endret av Spirograf
Lenke til kommentar

Filosofisk avsluttning.... ikke ta det personlig MoggeKa (om det går da)

 

Who pays for peoples ignorance? ....

 

-om HK og andre deler hadde kortsluttet og blitt ødelagt så hadde han sikkert fått nytt på garanti. Om man bare ikke fortalte sanheten da ;)

 

Stakkars produsenter og forhandlere! Eller rettere sagt; stakkars oss... for det er vi som betaler for de merkostnader produsenter og forhandlere har. De vil jo tjene sine penger uansett!?

 

Vel, litt synd på MoggeKa oxo, som ikke hadde en kvalifisert læremester tilstede. Og hvem vet om det har oppstått "sår" på komponenter som leder til "senskader" og ustabilitet.

 

 

 

K

Lenke til kommentar

Dette skjedde vel iofs med meg når jeg skulle bygge min første pc, vet ikke hvor bra slikt blir beskrevet i brukerveil ved enten hk eller kab idag. Men hvor vanskelig er det for en nettbutikk/leverandør/etc, å lage en idiot-beskrivelse, a la kabinett/hk for dummies, et enkelt a4 ark der det står beskrevet i korte trekk hva som må gjøres, og hva som ikke må gjøres. Det er vel til en viss grad en noenlunde lik standard på slike ting...

Lenke til kommentar
Men hvor vanskelig er det for en nettbutikk/leverandør/etc, å lage en idiot-beskrivelse, a la kabinett/hk for dummies, et enkelt a4 ark der det står beskrevet i korte trekk hva som må gjøres, og hva som ikke må gjøres. Det er vel til en viss grad en noenlunde lik standard på slike ting...

Da vil de jo tjene mindre penger selv..

Lenke til kommentar
Men hvor vanskelig er det for en nettbutikk/leverandør/etc, å lage en idiot-beskrivelse, a la kabinett/hk for dummies, et enkelt a4 ark der det står beskrevet i korte trekk hva som må gjøres, og hva som ikke må gjøres. Det er vel til en viss grad en noenlunde lik standard på slike ting...

Hvor ofte leser du en bruksanvisning. Personlig ser jeg aldri i en bruksanvisning i mindre jeg ikke fårstår noe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...