Gå til innhold

Den store Rome Total War tråden


Anbefalte innlegg

Generalene er suicidale ja! Må være arbeidspresset!

 

I går hadde jeg en battle, der jeg hadde 1000vs1000 mann. Heldigvis hadde jeg 600 mann i reinforcements, tenkte jeg. Det som sugde var at reinforcement-generalen klarte å drepe seg selv, to slag på rad (ja jeg lagrer før store slag). Jeg måtte bruke tid og krefter for å beskytte idioten. Rusher Warelefants med 20 Heavy Cavalry! :no:

Endret av Munch
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
testudo er helt ubruklig, jeg skulle over en bro, der det var 400 buefolk som sendte piler hele tia, jeg tenkte det skulle være en god i ide og bruke testudo for å komme meg over broen, men det var helt umulig, når jeg ba dem gå over broen, gikk de ut av testudo og begynnte å gå veldig sakte over broen i vanlig formasion, og de ble så klart slakta

generelt er all passering av porter/hull i murer/bruer noe av det som irriterer mest! Må si at dette er en av de få tingene som ligner hastverksarbeide i dette spillet.

 

Kommanderer du de gjennom en slik flaskehals kan du fort oppleve at de ikke gjør det du hadde tenkt! Ofte løper de også bort fra det de egentlig skal igjennom.

 

Noe som irriterer, med de to første trinnene på festningstigen, er at det er en "ramme" både utenpå og inni, som folka ikke vil gå i. Det kan virke som det er "gjort plass til" senere oppgraderinger av festningsverket, inni selve spillmotoren. Dette resulterer i at flaskehalsen strekker seg fra 5 meter før selve veggen til 5 meter etter. Kanskje litt dårlig forklart, men har du spilt, skjønner du nok hva jeg mener! Det er en vegg av luft, som folk må gå rundt! Fryktelig irriterende og, skulle jeg tro, fryktelig unødvendig! :thumbdown:

 

Må jo avslutte en kritisk tråd av selveste Rome - Total War, med at det er det beste strategispillet siden Civ 2, for min del! :yes:

Jeg har merket det samme jeg også, det er ekstremt frustrerende at passeringen av muren trekker sånn ut i tid, da man gjerne er under konstant ildgivning fra murene eller fra archers bak muren. Regner med det er en bug som blir fikset i første oppdatering.

Lenke til kommentar
Generalene er suicidale ja! Må være arbeidspresset!

 

I går hadde jeg en battle, der jeg hadde 1000vs1000 mann. Heldigvis hadde jeg 600 mann i reinforcements, tenkte jeg. Det som sugde var at reinforcement-generalen klarte å drepe seg selv, to slag på rad (ja jeg lagrer før store slag). Jeg måtte bruke tid og krefter for å beskytte idioten. Rusher Warelefants med 20 Heavy Cavalry!  :no:

Feigt å lagre da!! :hmm: Neida, skjønner deg egentlig godt.

 

Spiller med egypt nå. Der er dem om mulig enda værre. Generalen har jo slik chariots-greier. Bueskyttere bakpå vogn etter hester. Var litt jævlig å møte som romer (kjørte jo over de snille hundene mine) men når jeg styrer dem sjøl duger de ikke til noe. Tørs ikke å nærme seg noe og de få pilene biter ikke så godt i fra seg. Dør likevel når de tilfeldigvis kommer innenfor rekkevidden til archere. Ei skur med flammepiler og den første vogna forkulles mens hestene kneler og duden på vogna brenner sakte. Og hvem er så denne mannen som først bøter med livet. "Your general is slain!!!" Heroic death meg i r.......

 

Men ellers er RTW et genialt spill. Er helt hekta, og jeg vet jeg har flere med meg.

Lenke til kommentar

Har opplevd det reinforcement-problemet jeg også. Hadde to fulle hærer i angrep på en by, 3/4 av reinforcementene døde eller routet før jeg i det hele tatt hadde fått utplassert til angrepet. De kjører f.eks. 4 fulle hestegrupper i bred formasjon rett inn i en phalanx spydborg, med generalen helt i front...

Lenke til kommentar
Jippii! Har skaffa meg Rome nå! 

Det kom i går, men jeg var på LAN, så jeg fikk ikke prøvd det.

Installerer det nå!

Heldiggrisen!

 

Mange bug i spillet høres det ut som ja, men det er jo aldri et spill uten...

Litt dumt dette med Reinforcement greiene da, det er vel kanskje en liten glipp det og :roll: .

Lenke til kommentar
Gjest member-60584
Jippii! Har skaffa meg Rome nå! 

Det kom i går, men jeg var på LAN, så jeg fikk ikke prøvd det.

Installerer det nå!

Heldiggrisen!

 

Mange bug i spillet høres det ut som ja, men det er jo aldri et spill uten...

Litt dumt dette med Reinforcement greiene da, det er vel kanskje en liten glipp det og :roll: .

derfor sørger jeg for å ikke få kamper med reinforcement eller så kverker jeg armyen dems før reinforcement kommer. sist nevnte funker best...

Lenke til kommentar
kan ikke noen komme med noen historier snart...  :w00t: 

Ja, det burde sannelig komme fler historier her igjen sånn som det opprinnelig var, støtter deg helt og fullt figure_02 :thumbup: . Har prøvd å få det til selv en gang før, men forgjeves det kom en som ikke var så veldig interessant (i forhold til det som tidligere var skrevet). Hva med deg The evil blue toad eller brekkmiddel eller Gunfreak 19 som alle skrev så fine, fengende historier som virkelig rørte ved mitt hjerte :cry::love::cry: . (Disse historiene er forresten på side 1 !!!) Jeg kunne prøvd meg på noe selv, men det hadde vært lettere hadde man bare hatt spillet... :roll: .

Lenke til kommentar
Feigt å lagre da!!  :hmm:  Neida, skjønner deg egentlig godt.

Lagret ikke med Julii! Spiller med parthans på very hard. Er i krig med alle naboene :no: Egypt, Seleucid Empire, Scythia +en til.

 

Blir mye loading. Er jo cheat, men hadde ikke hatt sjanse uten! Hærene mine må denge en tilsvarende fiendehær annenhver runde!

 

Jobber med en story, men den ble lenger en jeg tenkte!

 

Vota jeg og, håper det blir noen som faktisk deltar da! Kuppet a gamer.no! :!:

Endret av Munch
Lenke til kommentar
[iC' date=03/11/2004 : 16:13] Er det bare meg, eller finnes det andre elendige (og håpløst dårlige) taktikkere, når det kommer til Rome? :dontgetit:

Jeg vil ikke kalle meg selv håpløs, men i angrep har jeg en tendens til å slite litt, selv i overtall. I forsvar er jeg så godt som uslåelig på hard iallefall, der er det bare å trekke seg tilbake og la fienden slite seg ut med å gå over halve kartet for å ta en. :)

 

Husker jeg slet noe ekstremt med taktikken på Shogun i sin tid, gjorde sånne ting som å storme fastsatte forsvarsmurer med kavaleri.. Ikke lurt. :p

Lenke til kommentar
[iC' date=03/11/2004 : 16:13] Er det bare meg, eller finnes det andre elendige (og håpløst dårlige) taktikkere, når det kommer til Rome? :dontgetit:

Kan ikke kalle meg elendig jeg heller, har brennt meg mest i angrep på styrker som trekker seg tilbake(withdraw). dette fordi jeg ha en lei uvane med å ''glemme'' at disse styrkene kan kjempe til bake. det blir jo litt stygt med 54 Pretorian cavalery mot 82 urba cohort. jeg vinner jo, men mister allt for mange. man må jo prøve å bekjempe allt som flykter, eller hva?`

 

kar derimot svært god taktikk i forsvar :p

 

i grunn bare å lage tykke linjer med archere ok siege bak, kavaleri på sidene for å plukke ut flankere

Lenke til kommentar

Etter oppfordring fra Stragey Player, så får jeg vel prøve meg på en ny historie.

 

 

 

Stekende hete. Brennende sol. Det var glovarmt i sola og sanden sved i øynene. De hadde marsjert lang, og nå endelig sto de foran den egyptiske byen. De hadde startet som en bataljon bestående av nesten 5000 mann. Egypterne hadde angrepet dem gang på gang for å prøve å stoppe dem. Bueskytterne deres var skremmende treffsikre. De hadde mistet mange mann, men det var ikke noe stort problem. Totalt hadde de mistet kanskje 700-800 mann. Ikke så ille med tanke på at de hadde vært igjennom 4 slag. Dessuten hadde generalen deres vært smart nok til å rekrutere leiesoldater. To fulle tropper med kamelryttere. Og nå sto de altså foran den siste store byen til egypterne.

 

Det var blitt sendt inn en spion i byen litt i forveien. Leiemordere hadde også entret byen, og drept 1 general. Ett stort pluss med tanke på fiendens moral og kampformasjoner.

 

De hadde konstruert 5 store beleirings tårn, 2 stiger og 3 rambukker. Det burde holde tenkte han for seg selv.

 

Spionen deres hadde avlagt rapport, og sagt at det befant seg nesten 4000 mann i byen. For det meste lett infanteri, men også 2 tropper med chariot's. "Pokker" tenkte han. Chariot'sene til egypterne var noe han fremdeles hadde mareritt om.

 

Han blåste til angrep, og alt han hadde av beleirings utstyr begynte å rulle fremover. Tårnene hadde han spredt utover for å minske faren for at alle brant opp før de kom fram. 3 tårn og 3 rambukker ble ødelagt før de kom fram. De to tårnene han hadde sendt lengst mot høyre, hadde kommet seg helt inntil muren nå og soldatene hans stormet inn i det.. Første prioritet var å slåss seg bortover muren til inngangen. Den døren MÅTTE åpnes for alt i verden. Da lemmen på tårene raste ned, så stormet mange hundre mann opp på murene. De hadde flaks, ingen å se. Så de satte kursen mot inngangen. De kom ikke langt før fiendens soldater var over dem. Kampene fortsatte lenge før endelig de fikk jaget fienden på flukt. På denne tiden, så var alt han hadde av infanteri sendt opp på murene for å hjelpe. Igjen sto 2 kameltropper, 7 kavaleri tropper og han selv med livvaktene sine.

Han var en utmerket strategist, og var den høyest dekorerte generalen i det romerske riket. Men nå hadde han gjort en gigantisk tabbe.

 

Det han ikke viste, var at egypterne fikk forsterkninger. Over 6000 mann var på mot han bakfra. Og det var ikke hva som helst som kom. Chariots, spydmenn, bueskyttere og kavaleri. Han oppdaget dem først da en av livvaktene hans fikk en pil gjennom brystet og ramlet død om på bakken. Han snudde seg og så med skrekk og gru på synet som var der. Han hadde ingen infanterister og sende mot spydmennene. Han tenkte ett brøkdels sekund. Og beordret troppene han hadde rundt seg i 2 og ga dem ordre om og gå på hver sin side av fienden.

Med ett brøl stormet alt han disponerte, som ikke var inne i byen, mot fienden. Det tordet overdøvende når over 1000 hester kommer tordnende mot en. Spydmennene fikk ikke somlet seg til å senke spydene sine og ble regelrett løpt ned av hestene. Kameltroppene ble sendt etter bueskytterne som la på sprang det de var gode for. Han hadde ingen oversikt over slaget nå, det var bare en stor mølje av folk, hester og vogner.

 

Oppe på veggen, hadde infanteriet hans fått kontroll over hele muren. Og forberedte seg på den videre ordren. De så med forferdelse over kanten at generalen deres og kavaleriet var i undertall ihverfall 1-4. De hadde lyst til å løpe ut og hjelpe til, men de visste at slaget var tapt hvis de gjorde det. De samlet seg og begynte å sloss seg innover i byen.

 

Utenfor så det dystert ut. Med ett så ropte han det han var god for at de skulle ut av kampen og samle seg ved muren. Mesteparten hørte han og styrtet etter han. Etter ett raskt overblikk, så han at de var ca 400 igjen.. Maks. Egypterne hadde tapt nesten alle infanteristene sine. Han sa noen "go ord" og så stormet den største generalen i roma igjen ut i slaget.

 

I gatene var kampene tøffe, men det gikk fremover. De sloss stort sett det de maktet og når de endelig så plassen de skulle ta, så ga det dem litt ekstra krefter og de fikk tilslutt slått ned de resterende fotsoldatene. De var nå bare rundt 250 stykker. Foran dem sto 2 fulle tropper med chariots. De samlet seg, og stormet frem. Chariotsene kom mot dem og rullet regelrett over dem, men de fikk raskt omringet dem og slaget var i full gang. De sloss som aldri før, og da siste chariot gikk i bakken, så sto det rundt 100 slitne menn igjen. De hadde tatt byen

 

Han sloss det han var god for. Det var ikke for ingenting han var den beste generalen i Brutii klanen. Han ville vinne, han MÅTTE vinne. Men med ett ble alt svart for han og han falt av hesten. Bak han sto en egyptisk kavalerist med ett blodig sverd. En legende hadde falt. De resterende egyptiske troppene ble jaget på flukt av restene av kavaleriet hans. De hadde klart det, men til hvilken pris. Hele hæren de kom med var omtrent borte. Igjen sto det 121 legionærer og 70 kavalerister. De hadde mistet over 4800 mann i det slaget.

 

En stund senere, kom egypterne tilbake og beleiret byen med over 2500 mann. De hadde fått litt forsterkninger, men var kun 400. Slaget var omtrent over før det begynte. Byen falt til egypterne. For denne gang.

Lenke til kommentar

Takk Brekkmiddel :D !!

Virkelig det jeg savnet i denne tråden.

Og utrolig bra fortelling. Må ha flere sånne

 

Noe annet som jeg vil ta opp her nå (Som jeg og har tatt opp i min egen tråd her)

(se nest siste innlegg) Er at hvis vi skal ha Rome Total War inn på forumet må vi ha flere tråder. Så hvis det er spørsmål kan det være lurt å ta dette i egne tråder.

(bare man ikke overdriver da :roll: )

 

På forhånd

Tusen takk for fremtidige historier!

 

Hilsen en som bare mangler 150 kroner før han har spillet!!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...