Gå til innhold

Datakabel til Siemens m65


Anbefalte innlegg

Hvilken datakabel burde jeg kjøpe til min siemens m65 fra Mpx.no? Har tenkt å kreve å få en av dem, siden produktet mitt ikke vil virke fullt ut uten denne kabelen. Dvs. Videokameraet og diverse funksjoner funker ikke. Kabelen skal brukes til å installere ny firmware.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hvilken datakabel burde jeg kjøpe til min siemens m65 fra Mpx.no?

<snip>

Kabelen skal brukes til å installere ny firmware.

Jeg kjøpte likegodt sync-stasjonen DSC-500 hos Lefdal - den kostet kr. 495,- mot kr. 499,- for datakablen (DCA-500). Ser ut til å fungere*

 

Du sier at du skal bruke kablet for å installere ny firmware - såvidt jeg har skjønt, så fungerer dette bare med serielkabel, og ikke med USB-kabel (DCA-500 bruker seriel kabel). Kanskje noen har noe praktisk erfaring å dele her?

 

(*) En ting jeg la merke til med DSC-500: Overføring/oppdatering av data går usannsynlig tregt, sammenliknet med f.eks. å overføre data til/fra en USB minnestick. Jeg er ikke så erfaren uti mobil datatransmisjon, så kanskje noen av dere kan si meg om dette er normalt. Her snakker vi om, at det tar 10-20 sekunder å få frem innholdet i en datakatalog fra mobilen i Windows Explorer (via Mobile Phone Manager).

:hmm:

Lenke til kommentar

Ploop<---- Det er den lyden som windows lager når den finner ny device? Så er det bare å legge inn programvaren som kreves.. Så er vel alt i orden.

 

 

Men en ting som jeg er usikker på... hvilken kabel må man ha for å både kunne oppdatere firmware og legge over bilder/themes/altmuligrart ? Og finnes det en slik dockingstasjon som gjør dette? vil gjerne ha mobilen stående ved siden av skjermen min.

Lenke til kommentar

Det de fleste på club-siemens forumet sier er at du kan oppgradere firmware med DCA-500 og DCA-510. DCA-540 (som er ekte USB kabel) sier de at man ikke kan bruke til oppgradering av FW. Har selv DCA-540, men jeg har allerede nyeste FW så jeg har ikke testet. Det er noen her på forumet som sier at det går, men siemens støtter ikke FW oppgradering med DCA-540...

Lenke til kommentar
Men jeg er fortsatt usikker på hvilken kabel jeg skal kjøpe, så jeg kan være sikker på at det går an å opgradere FW med den ? Har sendt mail til Siemens også nå. Håper på skikkelig svar derfra.

Når du skal laste ned FW fra Siemens, så kan du lese en bruksanvisning på den sida først, og der står det klart og tydelig at 540 ikke virker til FW oppgradering, da må du ha den serielle. Så du får nok ikke noe annet svar fra Siemens.

 

Men det blir jo litt surt da. Den ene kabelen kan man ikke oppgradere FW med, og den andre kan man (nesten) ikke overføre filer med, så man må nesten kjøpe begge... :thumbdown: Med mindre man har IR, da... ;)

Lenke til kommentar
Men det blir jo litt surt da. Den ene kabelen kan man ikke oppgradere FW med, og den andre kan man (nesten) ikke overføre filer med, så man må nesten kjøpe begge...  Med mindre man har IR, da...

 

Hva mener du med nesten? Fordi at det går så treigt?

 

Og går det an å bruke IR til både oppgradering av FW og vanlig filoverføring(bilder, videoer)? :)

Lenke til kommentar
Hva mener du med nesten? Fordi at det går så treigt?

 

Og går det an å bruke IR til både oppgradering av FW og vanlig filoverføring(bilder, videoer)? :)

Ja, fordi det går treigt. Og nei, man kan ikke oppgradere fw over IR, bare til filoverføring (ikke at det går så jævlig fort det heller da, men man slipper å rote med kabel...)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...