Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

MONTY PYTHON LIVE (2014)

 

Komedie, og spesielt når man står på en stor scene, krever at man er entustiastisk og faktisk liker det man holder på med. Har du det moro, har folk som ser på deg det også moro. Hvis du står på en scene og kjeder vettet av deg blir det vanskelig for publikum å bli underholdt. Hvis du i tillegg kjeder deg så mye at du begynner å gi blaffen i replikkene, bare leser opp dialogen din uten noe særlig innlevelse og ikke helt selv aner hvordan du havnet på scenen i første omgang, hvordan kan det bli et bra show?

 

Dessverre er det akkurat dette vi får i Monty Python Live 2014. Gutta har nytt stor suksess i mange, mange år, med filmer som Life of Brian og Monthy Python and the Holy Grail, og ikke minst tv-serien Monty Python's Flying Circus. Men selv før de faktisk ble de vi kjenner i dag som Monty Python nøt de suksess med andre prosjekter, som f.eks den glimrende tv-serien Do Not Adjust Your Set med Michael Palin, Eric Idle og Terry Jones fra det som senere ble Monty Python, samt David Jason (Livet med Larkins, Inspector Frost) og Dennise Coffey. Denne serien kom før Monty Python og er kun i sort/hvitt, men er sterkt anbefalt til fans av Monty Python. Noen av folkene mangler jo, men serien er Monty Python tvers gjennom.

 

Så ja, all respekt til dem. Gutta klarte å ikke bare få suksess med tv-serien, men har filmer, sceneshow, plater og så videre å vise til. De var kongene av britisk humor, og selv den dag i dag er det lett å se at andre har blitt inspirert av dem. Man kan nok kalle dem legendariske. Men det var den gang. I fjor stor de på scenen igjen sammen for første gang på veldig lenge, og mange så frem til dette. Personlig var jeg litt skeptisk, men hadde stor tro på dem likevel. Det burde jeg nok ikke hatt. Flere ganger var dette nesten vondt å se på. For å si det sånn kom de med den papegøyesketchen mot slutten, og selv om jeg har den på Spotify måtte jeg skifte kanal en liten stund. Hele greia var en lidelse fra start til slutt. Både Michael Palin og John Cleese så ut til å kjede vettet av seg, og ingen av dem gadd legge noe innlevelse i replikkene. Og dette i en av de beste sketchene de hadde?

 

Resten av showet er nesten like vondt å se på. Heldigvis er det jo noen høydepunkter her og der, men for det meste var det tragiske greier. Terry Gilliam var nesten ikke med engang, og jeg er ikke helt sikker på hvor Terry Jones ble av. Mener jeg så han her og der, men stort sett er dette med John Cleese, Michael Palin og Erid Idle. Men igjen, alle ser ut til å kjede seg så mye at dette bare blir flaut å se på. En sketch er med to dommere som nettopp har kommet fra en rettssak, og de prøver å kødde med "Hadde du skilsmissen til han Cleese-fyren?" "Hvilken? Har ikke han hatt fire?". Men det var også alt. Litt småmorsomt der og da, men de gjorde ikke noe mer ut av det. Det samme gjelder "Han der Palin-fyren som har reist rundt over alt". Litt småmorsomt å nevne sånt, men ikke noe mer enn det, og de våget ikke dra den helt ut. Dette er samme folkene som tidligere samme kveld på samme scene hadde en rimelig lang sang om sæd, komplett med en svært, falsk (stripete) pikk som sprutet nevnte sæd ut over publikum, og en drøss dansere kledt i hvitt for å forestille sædceller. De tør gjøre noe sånt ganske tidlig, så hvorfor stoppe der? Hvorfor gjør de ikke mer ut av det? De kunne ha gjort så utrolig mye mer, men de ser ikke ut til å bry seg noe særlig engang.

 

Konklusjonen er nok at jeg anbefaler å droppe denne flausen, og heller se Monty Python Live At The Hollywood Bowl fra 1983 igjen. Det er mange av de samme sketchene fra 2014-versjonen, men hele gjengen er langt yngre og mye, mye mer entustiastiske. Det gjør at Hollywood Bowl-showet er svært bra fra start til slutt, og viser hva de faktisk fikk til i storhetstiden sin.

 

Vurdering: 3/10

 

(btw var litt for rask, og da "i fjor", selv om det var i 2014. Men i skrivende stund har vi nådd den siste dagen i 2014, så det er nært nok.)

Endret av Schreiber
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

parrot sketch var på ingen måte den beste sketchen de hadde. Cleese sa han egentlig aldri har skjønt hvorfor akkurat DEN ble så populær st publikum kunne gjenta den ord for ord. Python gjengen har snakket om reunion i flere tiår men det har alltid vært et eller flere medlemmer som ikke ville.

Nå gjorde de det på denne måten for å betale ned Cleese sine skilsmisseadvokater, sier de på ekte Python-vis.

Lenke til kommentar

Rettelse: Parrot Sketch er min personlige favoritt, og jeg måtte likevel skifte kanal. Det sier litt hvor ræva det var. Vet ikke helt hvor mye jeg tror på at de kun gjorde det for å hjelpe Cleese (de har vel penger nok?), men at de gjorde det fordi de følte de måtte virker troverdig nok når man ser dette showet, dessverre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

The Guest (2014)

 

Filmen starta på en bra måte. Handler om en mann som kommer på besøk til en familie. Familien har nettopp mistet sønnen sin og han hevder å være en god venn av han. Så begynner søstra til den avdøde sønnen å finne litt ut om denne ukjente vennen. Alt er bra helt til den turner helt til å bli en dorlig og urealistisk film med masse drap og USA's militær ikke klarer å ta en mann med pistol..... de siste 30 min var desverre et stort gjesp for meg og slutten var bare altfor forutsigbar. Vil dere se en bra film så kan denne vruderes, men bør skrus av etter seinest en time, ellers ødelegger man alt.

Rating 3/10

Endret av Chocolate-Monster
Lenke til kommentar

Nå ble jeg litt usikker her. Det plottet høres svært kjent ut, og var 100% sikker på at Will Smith spilte i The Guest for flere år siden som slemmingen. Men jeg prøvde å søke etter både The Guest og se på filmene hans uten å finne noe. Eneste er en film kalt The Guest fra 1963, men det er nok en helt annen film, og uten Will Smith. Skulle han spille i den, men filmen ble kansellert av en eller annen grunn?

Lenke til kommentar

Predestination

 

Så den sammen med kjæresten og vi synes filmen var kjempe bra. kan egentlig ikke si så veldig mye om filmen fordi det er så mange twister i den så jeg vil ikke ødelegge for noen som har tenkt til å se den. Men den er kjempe spennende der man må "holde tunga rett i munn", hvis du greier det så vil filmen være spennende fra start til slutt...men, ja det kommer alltid et men... slutten på filmen tror jeg er det dårligste jeg har opplevd! Synes den slutta uferdig, som om en sang skulle slutte midt i refrenget.

5/10

 

Lenke til kommentar

FRIDAY 13TH

 

Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett denne, og dette var nok heller ikke siste gang. Jeg elsker denne filmen, og hele serien generelt. Men samtidig er dette en film det på mange måter er vanskelig å like. Det er ikke bare en slasher, men en av de første som kom av denne typen slashere. Som slasher var den langt fra først, men den var en av de første av typen "maskert (gjerne udødelig) morder dreper åpenlyst tenåringer på mange kreative måter". Få drap er "gjemt bort", morderen bærer alltid en maske for å skjule identiteten eller noe sånt, og så videre. Uansett, siden den var en av de første, er det helt logisk at den har en del feil, tabber og sånt. Problemet er bare at det er så vanvittig mange feil og tabber her, at det blir litt ufrivillig komisk til tider.

 

For å ta noen høydare har vi jo det der med at Steve bruke et helt år på å sette i stand leirskolen, før han endelig kunne la den åpne. Så hvorfor i svarte ventet morderen til den åpnes før h*n begynner å drepe folk? Hvis h*n ikke vil ha folk der, hvorfor vente ett helt år? Hvorfor ikke bare drepe Steve med en gang og bli ferdig med det? Og for den saks skyld er det foreløpig bare de ansatte der, så hvorfor ikke vente med drapstoktet til ungene dukker opp?

 

Videre har vi jo de ansatte. "I'm cooking for 50 kids and 10 staff." Javel? Men det er jo bare åtte av dere? Matte er litt vanskelig, tydeligvis. :p (men la gå, Blade Runner gjorde også samme feilen. Jeg tar det ikke så alvorlig akkurat.)

 

Og selvsagt... den slutten. Det råtnede liket av en svært ung Jason hopper ut av vannet, angriper den siste overlevende for en siste sjokkfaktor... før hun våkner på sykehuset. "Ma'am, we didn't find any boy." "Then... the boy is still out there..." Helt klart lagt opp for en oppfølger... men i oppfølgeren får vi jo vite at Jason ikke døde likevel, så hvorfor ble hun da angrepet av liket til en fyr som ikke er død? For ikke å nevne at hele poenget med denne første filmen var å hevne at Jason druknet... selv om han som sagt ikke er død. Han dør ikke får i den fjerde filmen, faktisk. Dafuq? :p

 

En bra ting er det jo. Når den siste overlevende finner det første liket, stormer hun inn i hytten, bruker tau for å sperre døren (som svinger utover, og dermed ikke kan barrikaderes innenfra) og stenger for alle vinduene. Kudos for det. Bra noen kan tenke klart her. Men når hun ser en bil er det første hun gjør å løpe ut? Det kaaaaan jo tenkes at det der var morderen? Men på den annen side denget hun morderen hele tre ganger uten å bli slått ut selv, før hun til slutt drepte morderen. Virkelig farlig morder, det der. :p Hvorfor hun da tok kanoen og overnattet ute på vannet aner jeg ikke, bortsett fra for å legge opp til den scenen med Jason. Jeg aner heller ikke hvorfor politiet bestemte seg for å dukke opp neste dag, komplett med blålys. Ingen hadde forventet å høre fra leirskolefolket på flere dager, og siden telefonen der ute ikke funket kunne de ikke ringe etter hjelp. Så... hvorfor kom politiet? Og med blålys? Jaja, det er sikkert samme grunn som hvorfor hun siste overlevende ikke bare tok bilen til morderen og stakk av, i stedet for å overnatte i en kano ute på innsjøen. :p

 

Men pytt, elsker denne filmen for det. Slashere trenger ikke gi noe særlig mening. Det er bare å nyte dem for hva de er: Hjernedød underholdning man kan elske å hate eller hate å elske. :)

 

Vurdering: 7/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har du sett dokuserien Crystal Lake Memories? det er 8 timer med intervjuer med skuespillerne og regissør/crew fra hver eneste film, der de mimrer om rollen sin og medskuespillerne. Fantastisk bra dokument Ove alle filmene. Fant hele greia som torrent.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Ja, har nok sett diverse dokumentarer, lest mange bøker basert på franchisen (Freddy Vs Jason Vs Ash og Freddy Vs Jason Vs Ash: Nightmare Warriors anbefales sterkt), og har en Jason-figur stående i hylla. Spilte til og med Friday 13th på Commodore 64. Kan vel si jeg er "litt" interessert i serien. :p

Lenke til kommentar

Likte faktisk F13 på C64, men problemet var at jeg var alt for ung til å få lov til å se filmene ennå, så ante ikke stort om hva som foregikk. :p Hadde vært morsomt å spille det igjen i dag. Har begynt å få en brukbar samling retrospill og -konsoller, så får vel se om jeg finner en C64 og Friday 13th et sted. Lånte spillet av en kamerat på den tiden, så har ikke eid det selv. Det er vel på tide. :)

Lenke til kommentar

Hobbiten: Femhærerslaget (2014)

 

Fikk endelig sett denne. Det har vært noe med Hobbiten-filmene som har gjort at jeg ikke har måttet se dem på premieren men heller tatt dem når det har passet. Var på alle Ringenes Herre-premierene, og er ganske stor fantasynerd, så jeg burde jo ha ligget i sovepose og ventet på premierebilletter, men den gang ei.

 

Siste kapitlet føyer seg inn i rekken med de andre som helt ok +, underholdende og godkjente filmer, men som mangler det lille ekstra. De mangler magien, stemninga etc som de kunne hatt. Kanskje ikke så rart når store delen av filmen består av slåssing.

 

CGI-bruken er overdreven, selve historien ikke så interessant (det er jo nesten ingen historie å snakke om, bare et svært slag), men med visse kule bidrag, masse kul slåssing, og litt lunefull humor som det passer. Det ser teit ut, men jeg digger de overdrevne scenene med hopping på fallende steiner og masse annet sprøyt som særlig Legolas står for.

 

Problemet er at jeg ikke føler at vi noen gang får ordentlig tid til å få satt oss inn i historien. Ja, vi har hatt to filmer før til å si det viktigste, men her føles jeg det bare er scene på scene på scene uten alltid så god forbindelse. Flyten er både god og dårlig, hvoren rart det høres ut.

 

Men uansett, gleder meg til Hobbiten-maraton i fremtiden med deluxe-utgavene

  • Liker 1
Lenke til kommentar

FRIDAY 13TH: PART 2

 

Fortsatt er det Crystal Lake, fortsatt er det Jason, og fortsatt gir det ingen mening. :p Plottet denne gangen er på mange måter det samme, men også en del bedre. En ny leirskole skal åpnes et stykke unna Camp Crystal Lake, men ikke så langt unna at det er vanskelig å gå dit for å undersøke litt. Det liker Jason dårlig, og dermed er drapsorgien i gang igjen. Det er vel strengt tatt det vi trenger å vite. :p

 

På mange måter er dette en bedre film enn den første, og vi får blandt annet mye større fokus på at morderen jakter på hovedpersonen. I den forrige varer sluttkampen bare en kort stund, men her er den betydelig lengre, og mye mer "alvorlig". Vi får mye større følelse av at Jason faktisk er en farlig morder. I den forrigle ble morderen som jeg nevnte slått ut hele tre ganger av hovedpersonen uten å klare å slå tilbake, før h*n ble drept. I denne er Jason så farlig at hovedpersonen bokstavelig talt pisset på seg. :p (jeg kødder ikke engang: Hun ligger under en seng og gjemmer seg for Jason, men når en mus går bort til henne ser vi en gul væske flyte ut fra under sengen. WTF?) :omg::rofl:

 

Men som i den første er hovedpersonen både ganske smart til tider, og stokk dum. Eksempel: Jason angriper med høygaffel. Hun angriper tilbake med motorsag (!). Jason rygger, snubler og faller. Hun slipper motorsagen, slår han én gang med en stol og stikker av. Dafuq? Dette etter at hun bare så vidt har overlevd å bli angrepet, og har funnet flere lik. Altså er Jason dritfarlig og svært midlertidlig uskadeliggjort, og hun står der med en jævla motorsag. Men neida, kan jo ikke drepe Jason ennå. Dessverre er det nok mange sånne scener som ikke gir helt mening, både med og uten Jason selv. Om Jason har levd alene i skogen i rundt tretti år uten å i bli oppdaget, hvorfor fikk jeg da at huset han har bodd i ligger mindre enn hundre meter fra leirskolen? Og greit nok, to ungdommer gikk bort til den andre leirskolen (Camp Crystal Lake), og dermed begynte nedslaktingen i den nye leirskolen langt unna. Men hvorfor brydde Jason seg ikke om politimannen som var der? Har han respekt for loven, eller noe sånt?

 

Men som den første gir jeg blaffen i at det er en del tabber, feil og sånt her. Dette er ikke en sjanger som er ment å bli tatt seriøst. Hva så om ting ikke gir mening? Hva så om hun eneste kjerringa som overlevde den forrige filmen dro tilbake til Camp Crystal Lake (som er gjenåpnet, tydeligvis) helt alene bare seks måneder etter massakren? (antar jeg; vi får aldri vite hvor hun faktisk dro, bare at hun forsvant, og vi ser hun bli drept i starten av denne filmen. Men hvis hun ikke dro tilbake til Camp Crystal Lake, hvem drepte henne? Og hvorfor? Tror neppe Jason haiket tvers over USA for å jakte på henne, for å si det sånn...) :p Poenget er at de fleste slasherne har store tabber og feil her og der, og få gir mening. Halloween er jo legendarisk nok i seg selv, men gir enda mindre mening enn Friday 13th. Elm Street? I den sjette dreper de Freddy for godt ved å dra ham ut av drømmene... og glemmer dermed at de gjorde akkurat det samme i den første filmen, uten at det hindret ham i å komme tilbake gjentatte ganger. :p

 

Vurdering: 8/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De PS/Xbox-scenene med Legolas er kanskje det absolutt dummeste jeg har sett på film siden Peter Jackson begikk den samme feilen med Legolas i Ringenes Herre-trilogien. Pinlig.

Joda, det er absolutt dumt, men samtidig ganske "Jacksonsk", og noe jeg faktisk synes er litt fett.

 

 

Hva slags utgaver er det?

 

Forøvrig er de to første filmene kommet ut i Extended Edition.

 

Mente extended edition. Og ja, må vente til det kommer en versjon av dette av Femhærerslaget også før en slik maraton kan gjenomføres

Lenke til kommentar

Wanderlust (2012)

 

Wanderlust er en slags "finne seg selv" komedie med Paul Rudd og Jennifer Aniston i hovedrollene. De to spiller et par som kjøper en alt for dyr og alt for liten leilighet i New York. Så går det selvsagt som det må gå når man er så dum, de mister jobben. Pauls bror tilbyr Paul jobb i en annen stat, og paret bestemmer seg for å flytte til Pauls bror midlertidig. På veien dit så stopper Rudd og Aniston på et Bed and Breakfast, Elysium, for å tilbringe natten. Det viser seg at Elysium er et slags kollektiv med hippier som naturlig nok praktiserer "free love". Etter mye om og menn så bestemmer paret seg for å prøve denne livsstilen med alt det innebærer.

 

Jeg synes Wanderlust var en litt over snittet komedie. Paul Rudd er en skuespiller jeg har veldig sansen for og jeg digger blant annet "I Love You, Man". Wanderlust er dog et stykke unna denne i kvalitet. Ble også litt skuffet når jeg så at Judd Apatow var produsent. Likevel så likte jeg Wanderlust bedre enn de fleste komediene som har kommet de siste årene.

 

6/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...