Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

In the City of Sylvia (2007) [IMDB]

 

screen15379.jpg

 

Sitter nå cirka 1 time etter filmen tok slutt. Ett trist øyeblikk for å si det mildt. Trist fordi dette er en slik film som man ikke vil at skal ende. Endelig får man drømme seg bort ifra virkeligheten. Drømme seg bort til en annen virkelighet som man skulle ønske var sin egen realitet. Hver gang jeg tenker frem i tid på hvordan livet mitt skal bli, så tenker jeg på at jeg sitter utenfor en kafé på ett hjørnet i Frankrike ett sted. En Kafé man besøker hver dag for å få sin dose med deilig lunken bris. Observere mennesker som går forbi, mennesker som lever i en helt annen verden enn akkurat mitt eget på det øyeblikket. Dette er så klart kun ett ønske fra min side, ett ønske som som er nærme i min tanke, men altfor langt unna i realiteten.

 

Men mine drømmer er vel kanskje ikke så interessant å lese, så jeg får vel gå over til filmen. Mine tanker på begynnelsen av anmeldelsen er ihvertfall ganske lik filmens handling. En mann sitter i Frankrike utenfor en Kafé, på jakt etter en kvinne han møtte flere år før. En sekvens på 30 minutter eller noe, hvor han kun observerer folk, tegner dem, skriver litt. Jævla deilig musikk i bakgrunnen, det er akkurat i ett slikt øyeblikk gatemusikk passer perfekt inn. Personen får øye på den han tror er kvinnen fra fortiden, og begynner å følge etter henne. Og der har vi filmen. Høres kanskje kjedelig ut, men er stikk motsatt. Den hypnotiske stemningen drar deg inn i filmen. Var som jeg satt på den samme Kaféen, var som jeg fulgte den samme kvinnen. Med headset på huet kunne jeg høre alle detaljer. Fuglene som sang, gatemusikken i bakgrunnen (snakker da om fiolin og fløyte og shit), folk som snakker stille rundt. Var som min lille mørke leilighet hadde forandret seg om til en koselig liten park.

 

Filmen hadde også sine mere "bråkete" deler, men selv dem var temmelig avslappende. Var nok hovedkarakteren som bidro mye på det. Omtrent ingen dialog ble talt i filmen, noe som er smålig imponerende for seg selv. Det betyr bare at kinematografi, skuespill, musikk og stemningen er temmelig godt håndtert. Alt i alt en veldig god film, som alle bør få meg seg (selv om det ikke er en film for alle). En ny favoritt her ihvertfall.

Endret av Mr. BadSmile
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Clash of the titans (2010)

Zevs (Neeson) sønn Perseus (Worthington) lever et stille liv som fisker, til alt blir tatt bort fra han og Hades (Fiennes) ser at hans tid er kommet til å ta over Olympus.

 

Nja, historien er ikke akkurat det mest originale, en typisk Monomyth inspirert historie, ikke så rart ettersom det er en faktisk myte, men den fungerer. Den drives fremover uten noe sidestykke eller noen vendinger. Fra A til B med andre ord.

 

Filmen er en typisk action flick med tilbehør som ostedialoger, litt kliss og en hel bøtte med tøff type muskelbunt one liners. Forvent ikke noe klassiker av dette, forvent deg action og vær tilfreds med det.

 

Clash of the Titans er på ingen måte en dårlig film. Den har god musikk, cinematography som holder mål og mer enn så, lyd effekter som sitter der de skal og visuelle effekter som bare rakkern. Å kalle Clash of the Titans en dårlig sammensatt film teknisk sett er bare tull for det er den ikke, men se den da ikke i 3D for der faller den sammen. Mye fordi dette er en 2D film laget for 2D. Se den i 2D!

 

Men man må ta filmen for hva den er, action. Men noe annet er den ikke. Skuespiller prestasjonene er så som så og Worthington ser fremdeles ut til å streve litt med å finne sin linje og som Willies blir han litt ensidig. I tilegg ser det ut som han mikser litt Amerikansk dialekt med sin opprinnelige australske dialekt i denne filmen, ikke noe dårlig, men faller litt i fisk når det kommer til totaliteten av karakteren.

 

Ellers er Clash of the Titans en film jeg kan anbefale om man er ute etter action. Men skal man ha en film med dype meninger og virkelig snoinger og lurendreiere er man vel bedre tjent av å finne noe annet.

 

Karakter: 7/10

Endret av Bear^
Lenke til kommentar

killing.jpg

Filmen dreier seg om et ran av en veddeløpsbane og der Ola Nordman blir med og involverer seg i mafiaen og hvordan dette blir satt sammen til et kupp.

Kubrick viser godt at han i allerede ung alder klarer å holde spenningen oppe og med litt...øhm...i mangel på faglige begreper: litt Tarantino-klipping og miksing av storryen så settes det hele sammen til et meget bra resultat.

Det er en veldig kort og presis film, den forteller det den må og ikke noe mer en det som må fortelles,og slutten er rett og slett fornøyelig å se.

5/6

Lenke til kommentar

Airplane! (1980)

Langt ifra like morsom som forventet, noen øyeblikk var artige, men alt i alt en veldig middelmådig affære.

 

Hannibal Brooks (1969)

Helt ok action komedie. Grei underholdning.

 

Scream (1996)

Gjensyn. Igjen helt greie greier. Til tider litt barnslig egentlig, men bedre enn alt dritten av tenåringsslashere og shit som kom etter denne. Denne satte vel standaren for dem.

 

V for Vendetta (2005)

Gjensyn. En av de bedre tegneserie filmene, ingen 10/10, noen småtullete ting har den. Alt i alt godt laget, god dialog og svært underholdene film.

 

Hansel & Gretel (2007)

En god grøsser dette. Fikk virkelig gitt en god eventyr følelse, noe som er sjelden til dags. Flott kamera, godt skuespill er også ett pluss. Men minus for ett veldig middelmådig plot, og en svært klisjé av en slutt.

 

Good Will Hunting (1997)

Gjensyn. En film produsert av Kevin Smith og Scott Mosier, musikk laget av Danny Elfman, skrevet av Matt Damon og Ben Affleck og regissert av Gus Van Sant? Merkelig blanding ihvertfall. Men ingen dårlig film dette, noen enkelscener som er temmelig gode, scenen i parken ved vannet for.eks. Robin Williams spilte veldig godt ihvertfall. Dialogen var heller ikke dårlig. Men er ett eller annet som gjør at jeg liker filmen mindre enn første gang, aner ikke hva. Filmen føles litt for enkel kanskje. 7/10

Endret av Mr. BadSmile
Lenke til kommentar

sjff_01_img0534.jpg

Jeg tror jeg må mangle den fasinasjonen for gamle western-filmene.

2 timers kjedelig film og hva er den greia med å le til sånne helt totalt tilfeldige ting som egentlig ikke er så veldig veldig artig? *forvirret*

Sluttscenen er rimelig ekstrem da til den tiden å være men...tja..veier ikke opp for resten av filmen egentlig :shrug:

 

3/6

Lenke til kommentar

Airplane! (1980)

Langt ifra like morsom som forventet, noen øyeblikk var artige, men alt i alt en veldig middelmådig affære.

I just want to tell you both good luck. We're all counting on you. :love:

 

You ever seen a grown man naked?

 

Mest geniale sitatet fra filmen, i mine øyne. Men hele filmen er jo genial da. Elsker den dårlige humoren. :love:

Lenke til kommentar

 

Airplane! (1980)

Langt ifra like morsom som forventet, noen øyeblikk var artige, men alt i alt en veldig middelmådig affære.

I just want to tell you both good luck. We're all counting on you. :love:

 

You ever seen a grown man naked?

 

Mest geniale sitatet fra filmen, i mine øyne. Men hele filmen er jo genial da. Elsker den dårlige humoren. :love:

 

 

Om man er fly geek i tillegg så er det enda bedre. :D

 

 

Siste film jeg så var Disaster Movie, og den var en disaster, like morsom som Superhero Movie og Epic Movie.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...