Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Liseee, Ranec :p

 

Holder nå på med bok 5 i "Jordens Barn" av Jean M. Auel. "Klippehulens folk".

Liker den utrolig godt, har problemer med å legge den fra meg til tider, noe som gjør at jeg må tvinge meg selv til å ta pauser og bare lese i et par timer om dagen :p

 

Irriterer meg kraftig over at jeg ikke har funnet ut noe om når bok 6 kommer ...

 

Aha, forstår det! Jeg liker ikke han jeg heller... Har akkurat begynt på mammutjegerne igjen.

 

Kommer det en bok 6?? Jeg trodde det bare var de 5 jeg, jaja. Det gjør meg ingenting.

Lenke til kommentar
Leser for tiden "The legend of Sigurd and Gudrún" av J. R. R. Tolkien. Ja, han som skrev Ringenes Herre og Hobbiten. ;) Dvs tittelen henviser til to dikt kalt "The lay of Sigurd" og "The lay of Gudrun", skrevet av Tolkien selv og er løst basert på norrønne fortellinger som f.eks Edda. Men når det er sagt er en stor del av boken viet et forord og en lang kommentar til begge diktene, skrevet av Christoper Tolkien. Tar litt tid å sette seg inn i et dikt på ca 120 sider og et på ca 50 sider, men det er jo Tolkien og norrøn mytologi. Det kan nesten ikke bli dårlig. :D

Du får seie korleis ho var når du er ferdig. Såg i tråden din at du var usikker på om ho er bra, har det du har lest hittil motprova det? Lurer også på om ho har nokon som helst tilknyting til LotR, Silmarillion osv, og om dikta er relatert til kvarandre.

 

Sia vi er inne på Tolkien: eg er sjølv halvveges i Húrins barn, men det er alt for lenge sia eg har lese i ho.

 

Jeg er ferdig med forordet og introduksjonen til det første diktet (det er langt nok til å kunne være første del i selve boken), og så langt er det veldig interessant og lærerikt. Har også lest en del av det første diktet, og selv om det er skrevet i uvant form er det relativt lett å lese (jeg har det på engelsk og vil ikke anbefale å prøve om du bare kan "skoleengelsk". selv leser og skriver jeg engelsk flytende, og faren min gav opp å lese en bok jeg anbefale fordi språket var for vanskelig). :p

 

Diktene er direkte basert på norrøne sagn, legender og dikt, blandt annet Edda. Interessant nok var norrøne dikt skrevet i en spesiell stil vi ikke bruker noe særlig i dag, og diktene i boken er skrevet på samme måte. Det gjør dem enda mer interessante (og overraskende lette) å lese, skjønt jeg antar de kan få problemer med å oversette dem rett. En direkte oversettelse vil ikke fungere helt. Jeg vil anbefale alle å lese dem om dere kan, men glem Ringenes Herre, Hobbiten, Silmarillion og alt det der. Dette er norrøne greier, ikke hobbit greier.

 

Ig ja, diktene har helt klart en sammenheng. Det første, "Lay og Sigurd" er i hovesak basert på ham. Har dog ikke lest hele ennå. Så vidt jeg har fått med meg er han og Gudrun gift (eller blir det, det gikk litt fort her og der...) :blush: I det andre diktet ("Lay of Gudrun") er Sigurd død, så det fokuserer på hva som skjedde videre med henne.

 

Jeg kommer nok til å lese begge diktene noen ganger for å være sikker på at jeg får med meg alt, og de er helt klart vel verdt å lese. Problemet er at jeg har så mye annet å lese for tiden. Har endelig fått den siste boken i Millenium-trilogien av Stieg Larsson, og jeg leste de to første i strekk. Dan Brown har endelig en ny bok, så den må jo leses. Gleder med til Dragon Age: Origins kommer ut, så for tiden leser jeg Dragon Age: The stolen throne. Begynte å lese Ravenloft, men aner ikke hvorfor jeg stoppet. Likte boken "Dø for meg" av Karen Black, så "Skrik for meg" burde bli bra. Så har vi... vel, du skjønner. :p

Lenke til kommentar

Leser The Lost Symbol av Dan Brown.

Kommet til side 200 av 500 og et eller annet. Føler boka innimellom blir litt for mye manuskriptform.

Alle omgivelser og alt blir nøye beskrevet, blir litt langdrygt i lengden. En leser trenger rom til å forestille seg omgivelsene ikke få alt smekket rett i trynet. IMO er det ingen tvil om at boka er skrevet slik for at den skal bli film etterhvert.

 

Men bra det er boka, han har også gått litt bort ifra den skrivemodelen han brukte tidligere synes jeg.

Kanskje like greit da en føler at en leser samme bok om og om igjen uansett hvilken av de tidligere bøkene en leser.

Ikke så lite overraskende for de som har fulgt med kanskje, så er boka lagt til Washington D.C og handler om frimurere. Denne gangen har Robert Langdon 12 timer på seg til å løse en gåte, etter han har blitt lurt til Washington.

Så ting går ganske så fort unna.

Lenke til kommentar

Startet med "The Lord of the Rings: Fellowship of the Ring" i dag :) Har ganske store forhåpninger til boken, men regner med den er bra!

 

Uansett, synes det var litt moro at man fikk vite at Frodo Baggins og Bilbo Baggins hadde bursdag 22. september (i dag altså), noe jeg ikke hadde anelse om før jeg begynte å lese boken! :)

Lenke til kommentar

Akkurat begynt på Slash - biografien om gitaristen i Guns N Roses.

Litt treg i begynnelsen om mannens barndom, men likevel interessant for meg som fan. Nå er jeg derimot på kapittel fire og han har møtt Steven, Axl, Izzy og Duff og Guns er etablert. Gleder meg til det som utvilsomt blir mange fargerike historier fra bandets storhetstid.

Det hele er skrevet med en god dose humor og selvironi.

Endret av contore
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...