Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kur mot kviser?


Potetdamen

Anbefalte innlegg

Er roa slike store ekle kapsler eller tabletter?

 

Som sagt skal jeg til legen i morra :)

 

 

edit: Var hos legen i dag, hun sa hun ikke hadde lov til å skrive ut Roa. Deretter henviste hun meg til hudlegen, og er nå i kø, ja jeg vet det tar tid.

Før jeg skulle dra spurte jeg om hun hadde lov til å skrive ut tetra, og det hadde hun :)

 

Nå har jeg altså Tetra resept + hudlege bestilling .

 

Får bare håpe tetra gjør jobben, og at jeg slepper Roa :)

Endret av blaxtro
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Guest_John Doe_*

Fikk resept på Tetra idag. Jeg tar 2 kapsler morgen + 2 kapsler kveld, så ned på 1 morgen og 1 kveld. Noen som vet sånn ca hvor lang tid det tar før man ser resultater?

Lenke til kommentar

blaxtro, det er bare tull! Fastlegene har lov å skrive ut roa. Det ble en endring på dette for 1-2 år siden. Men uansett, gå på tetra først. Gi det 2-3 mnd (ca tiden til du må vente på hudlegen uansett..) Du er forsovet heldig at du ble sendt til hudlege med gang. Jeg hadde 1 år frem og tilbake til fastlegen og var prøvekaninen hans før jeg fikk hudlege time :|

 

@gjest,

Det varierer. Spørs på dosen, men 1 mnd +/-

Endret av bIsk0p
Lenke til kommentar
Fikk resept på Tetra idag. Jeg tar 2 kapsler morgen + 2 kapsler kveld, så ned på 1 morgen og 1 kveld. Noen som vet sånn ca hvor lang tid det tar før man ser resultater?

Har hatt noe samme med en tabelettkur, to per dag i begynnelsen så ned til 1 om dagen.

Men viktig og ta dem til rett tid. x-antall timer før mat eller x-antall timer etter mat.

Min kur varte helt til jeg gikk tom for tabeletter. Så kjøpte jeg en ny pakke og fortsatte bare. Men det har vist resultater over tid, så det hjelper litt hvertfall.

Lenke til kommentar
Fikk resept på Tetra idag. Jeg tar 2 kapsler morgen + 2 kapsler kveld, så ned på 1 morgen og 1 kveld. Noen som vet sånn ca hvor lang tid det tar før man ser resultater?

Den første uka eller muligens helt til den andre uka vil du få mer kviser enn normalt. Dette er fordi tetracyclinen "skyller" ut alle kvisene som ligger under huden, mange som du ikke vet finnes ennå. Etter disse grusomme dagene vil huden bli mer eller mindre kvisefri. Men, så sant du slutter på kuren, er huddjevlene tilbake.

Endret av The Prophet
Lenke til kommentar
Gjest Guest_Bib_*
1. Masse frisk luft. Ikke sitt mye inne.

 

2. Ikke spis søtsaker eller drikk brus, det kødder med blodsukkeret og skaper ubalanse i hormoner osv. Noen man ikke trenger mer av i tenårene.

 

3. Dropp all junkfood, spis også mye grønnsaker og frukt.

 

4. Unngå å pelle på de og ikke ha hendene i ansiktet, kan fort bli en uvane.

 

5. Ikke klem ut enhver kvise, forsøk heller å tørk den ut. Man kan klype vekk smågule, men kun når du står å vasker hender først og ansikt osv.

 

6. Sørg for å få et godt søvnmønster. Legg deg tidlig om du har behov for å sove lenge.

 

7. Ikke sitt lenge foran PC skjermen, det irriterer huden mer.

 

8. Unngå klorvann, det kan ofte irritere kviser mer.

 

9. Om du røyker, dropp røyken, det er ikke spesielt dempende på kviser.

 

10. Unngå alt for feit mat, som du kjenner "legger seg litt på huden". Fisk derimot er meget bra.

 

11. Vask ansiktet med rensesåpe hver morgen og kveld, da får du renset porene som tetter seg til i løpet av dagen og natten.

 

12. Bruk en tørkestift på slike vonde røde dype kviser.

 

13. Bruk også gjerne en rensekrem og natten, eller night conditioner som de kaller det. Biotherm har fine produkter som ikke irriterer følsom hud.

 

14. Saltvann er bra for huden, det samme med sol, men det er viktig å sørge for at huden er ren og sunn ellers, ellers kan det meste irritere den.

 

15. Ikke bruk sterk parfyme i ansiktet som etterbarberingsvann ol. Det kan irritere mer enn det "renser". Bruk heller rense vann og nøy deg med deostick osv.

 

16. Trener du og svetter mye så vil det hjelpe porene å holde seg åpne.Dette var noen tips som vil forbedre det.

 

skriver under siste pkt.

Lenke til kommentar

Gått ca en måned siden avsluttet roakur nå, kan si jeg har vært igjennom alle punktene (minus de med kviser) på lista du quotet uten å få kviser. Er man virkelig plaget er legemiddler en mye bedre løsning enn kjerringrådene. For det er bare ei sikkelig kjerring som gidder å gi råd som ikke fungerer.

Endret av Ant1
Lenke til kommentar

Har akkurat startet med roakur nå... Hudlegen sa jeg skulle holde meg unna alle andre kvisemidler/produkter fordi det kan irritere slimhinner... Men jeg lurer på om roa hjelper mot hudorm? Har en del over hele nesa, litt i panna og noen få på haken som jeg vil bli kvitt... I såfall, kan jeg bruke differin uten at det er noe fare, eller bør jeg prøve noe annet? Prøvde nesestrips en gang, men syns ikke det funka så bra! Jeg er desperat etter å få vekk de helvetes hudormene! I tillett sliter jeg med veldig tørr hud etter mye vask/skrubb, og lurer på om noe jeg kan gjøre for å få en litt mer normal hud? Når tror jeg den er så tørr/tynn at den bare flakker av hud når jeg klemmer en hudorm.

 

Trenger virkelig hjelp...

 

Noen som har peiling på om aloeverasalve/krem har noe gunstig effekt for kvisearr/røde merker? Og etter hudorm kan det forekomme groper, ikke mange jeg har nå, men er ikke den perfekte huden over nesa liksom... Kan det gå litt vekk?

 

Takk!

Endret av robbern9292
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...