Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Forklar hvorfor ikke vi har 10Mbit\24Mbit i Norge!


Anbefalte innlegg

Så kommer jo det store spørsmålet om hva vanlige folk trenger 100mbit for. Har ikke fått med meg alt for gode begrunnelser der..

SVAR 1 :

Laste ned alt vi ikke burde laste ned ..

 

 

SVAR 2

Vi trenger det for og kunne Fylle disse 1Tb diskene som snart kommer :D

 

 

Stremme Live Porr :green:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:whistle:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger 100mbit når du skal kjøre trippelplay. Å se på 4 tv kanaler samtidig, 10mbit internett og telefoni krver endel båndbredde. Pluss når ISP'er kommer til å tilby backup løsninger, er det også greit med stor båndbredde.

Endret av llyffant
Lenke til kommentar

Akkurat nå i dag er det nok ikke mange som TRENGER 100mbit, men i fremtiden vil mange tjenester som tv å video leie osv bli mere utbredt. Å man må tenke fremover, ikke bare tenke at folk ikke trenger det akkurat nå. Det blir litt som når bil gates sa "640 K ought to be enough for anybody."

 

Så seff det hadde også hvert digg å laste ned de nyeste filmene på et par minnuter. ;) jeg benekter ikke at en sån linje fint kunne ha blitt brukt til det.

Lenke til kommentar
Akkurat nå i dag er det nok ikke mange som TRENGER 100mbit

ER det ikke alltid slik at mye vil ha mer og f*** vil ha fler?

 

har du en bil med 100 Hk skulle du ønske du hadde en med 200...

 

 

får du noen gang en bil med 500HK så skulle du etterhver ønske du hadde en bil med 750HK... osv... (evt 751?)

 

 

noe av det samme... :wee:

Endret av Spydz
Lenke til kommentar
Og så ble det gjort en kjempetabbe da Telenor ble privatisert; linjenettet ble ikke skilt ut til et eget 'nonprofit' utbyggings/driftsselskap som kunne solgt tjenester til bredbåndstilbydere og brukt fortjenesten til å bygge ut:

 

-Telenor måtte da konkurrert på like vilkår som andre

-Man hadde sluppet dyr parallell utbygging (bare se på GPRS/GPS-nettet)

-Politikerne hadde fått mulighet til å styre bredbåndsutbyggingen i landet på en grei måte.

Syns vi har det bra jeg.... Har snakket med flesre svensker, og folk har stort sett ikke så inmari kjappe linjer, og det er ikke så billig, er ett fåtall av svensker som bor 300m fra bredbånds sentralene.

 

Kunne heller ikke tenkt meg at Valgjerd Svartstad Haugeland eller liknende politikere styrte utbyggingen av bredbånd Norge. Hadde ikke vært veldig stor fart på utviklingen da nei-.

Lenke til kommentar

Personlig så bryr jeg meg niks om å få noe 100Mbit inn til huset. Slike båndbredder er for min del ikke nødvendig i dag. Dersom man skal argumentere nødvendigheten for dette ovenfor en leverandør så tror jeg dem vil sitte å flire.

 

Den største fordelen i mine øyne angående ADSL var fri bruk til fast pris. Å si at dette er for dårlig fordi man ikke får sendt sine privatfilmer til venner og kjente raskt nok, tror jeg neppe blir et godt argument. Selfølgelig så kan man argumentere med at det er veldig nyttig når familien på 8 alle prater i telefonen samtidig, ser på fire forskjellige kanaler samtidig, og hver eneste skal drive en egen ftp-server som makser konstant ut og inn døgnet rundt..........med selfølgelig kun lovlig data!

 

Hver gang en slik tråd dukker opp så kommer det aldri frem noe fornuftig argument på hvorfor man trenger disse hastighetene.

 

Jeg sier ikke at 2Mbit holder for all fremtid, men det er heller ikke bruk for dette i dag av privatpersoner.

Endret av MrVilla
Lenke til kommentar

Så lenge vi har griske og udugelige politikere som rævkjører folket med dumme og idiotiske skatter og avgifter, ser jeg ikke en framtid hvor staten kommer til og bygge ut fibernettet. Kanskje med unntak hvis de får igjennom en lov som gir dem enda mere penger i statskassa, fiberavgift kanskje??? fast pris + 3.5 % av brutto lønn.

Og i tillegg til at norske politikere er litt sene, rettere sagt trege\for dumme til å tenke forover.

Jeg så at noen nevte noe om bruer som ble bygd langt ute i bygde norge, mens E18 bare stod der. La meg nok en gang fortelle deg om politikernes "visjon". Leste for ikke så altfor lenge siden at nåværende E18 er 25% overbelastet, men ny E18 var under planlegging. Problemet er bare at den "nye" E18, planlagt ferdig 2010-2015 (deromkring), bare ble utbygd med 1 (EN) fil til, uten og ta hensyn til den økte biltrafikken, noe som fører til at den "nye" E18 vil være 25% overbelastet den dagen den er ferdig. HURRA for politikere.

+ at idiotene tillot at det ble bygd hus HELT INNTILL veien på den nåværende E18 , noe som nå umuligjør utvidelse, med mindre man river alt.

Hadde noen der hatt en hjerne litt større en en kvart peanøtt, og ikke en lommebok som skulle bare fylles med våre penger, hadde de sett på Statene som lå 30-40 år før oss i veiutbygging, og lagd dem sånn at de kan utvides. Men det koster jo penger, og det er vi ikke interresert i.

 

Lurer noen på om politikere er lure??? Se sjokoladeavgift eller sukkeravgift eller kanskje kubikkavgift for ikke å snakke om dokument avgift! :wallbash:

GUD HJELPE OSS ALLE.

La oss håpe at ISP'ene :love: klarer det staten ikke klarer.

 

EDIT:

Derfor kommer aldri staten til å gjøre dritt for deg, med unntak av å ta pengene dine helst før du har tjent dem!!!

Staten straffer miljøgevinster med mer avgift!

Chrysler introduserte i 1998 sine nye motorer med lavere drivstofforbruk og mindre utslipp av skadelige avgasser. Motorene skulle ikke yte noe mindre av den grunn, men faktisk også ha høyere effekt enn de motorene de erstattet.

Nå har også et par japanske bilprodusenter lansert nye motorer med de samme miljøgevinstene i tillegg til at motorene har økt effekt for økt trafikksikkerhet.

Dette teknologiske fremskrittet blir det slått hardt ned på i det norske avgiftssystemet. De progressive elementene i avgiftssystemet sørger effektivt for at slike motorer automatisk blir dyrere. En byråkratisk oppfatning om at hestekrefter er unødvendig og "farlig" blir håndhevd ved hjelp av aksellerende avgifter.

Det samme sørger vektavgiften for ved å straffe sikkerhetskarosseri og stålbjelker i dører med økt avgift pga økt vekt, selv om bilen bruker mindre drivstoff...

 

HEIA NORGE, STÅ PÅ POTITTLANDET.

Endret av DARK VIKING
Lenke til kommentar

DARK VIKING: Norge er verden beste land å leve i. Mye av det du bruker av tjenester o.l. får du gratis av staten. Bl.a. tror jeg det er viktigere med verdens beste pensjon fremfor verdens beste fiberlinjer. :)

 

Skjønner like vel frustrasjonen din.

 

Skal det skje noe drastisk må vi få en flertallsregjering. Slik som det er nå blir alle forslag nedstemt av de andre partiene på Stortinget. Derfor skjer det "ingenting".

Lenke til kommentar
DARK VIKING: Norge er verden beste land å leve i. Mye av det du bruker av tjenester o.l. får du gratis av staten. Bl.a. tror jeg det er viktigere med verdens beste pensjon fremfor verdens beste fiberlinjer. :)

Med verdens beste pensjon, mener du den pensjonen som en person får etter 49 år som en som virkelig har jobbet ordentlig (maler\snekker\tømrer\sykepleier\osv) hele livet, eller snakker du om pensjonen til de udugelige idiotene på stortinget som ikke har produsert en eneste ting hele livet, (unntatt avgifter for oss)??? IKKENOE er gratis, ett sted er det en skatt eller avgift som dekker alt det som er "gratis" i norge.

Fra dagbladet: Derimot har både de og regjeringsmedlemmene etter hvert utviklet et pensjonssystem som er ganske gullkantet. Etter 12 års opptjeningstid har de rett til 66 prosent av den til enhver tid gjeldende godtgjørelsen for stortingsvervet.

 

75-årsregelen går ut på at representanter kan bli alderspensjonister når antall år på Stortinget pluss alder blir 75 år. Pensjonen er på 66 prosent av stortingslønna. I dag er full stortingspensjon på nesten 360000 kroner.

 

- Denne regelen blir enda mer uhørt når representantene samtidig kan tjene 360000 kroner i tillegg til pensjonen, sier Kleppa.

Dagbladet slutt!!

 

Lese aviser er en fin ting.

 

Dokument avgiften???? Noen som vet noe om den?? Les og skjønn hvor utspekulert og jævlig den norske stat er.

 

CobraM, dette er ikke ett angrep på deg som person, men når det kommer til skatter og avgifter i dette landet, er det å si at "alt" er bra eller best, ett tegn for meg at du enda ikke har hatt så mye å gjøre med den norske stat enda.

 

ISP'er :love::love::thumbup: stå på, bygg ut, tenk forover.

Endret av DARK VIKING
Lenke til kommentar

Er enig med deg DARK VIKING. Norge sliter med en rekke problemer andre land vi liker å sammenligne oss med ikke har. Det er jo kjipt. Men jeg synes nesten det kjipeste er alle normenn som nærmest fanatisk hevder at Norge er så ufattelig bra å bo i. For min del er det bare å stikke på RIMI/REMA å se vare-utvalget. Ser ut som en forbanna Polsk/Sovjetisk butikk anno 1982...

Lenke til kommentar

Ett siste eksempel, les og gråt.

 

"Over alle støvleskafter!"

 

Vi har mottatt dette brevet fra et av våre medlemmer, og vi gjengir det i sin helhet:

 

”Nå går det over alle støvleskafter!

 

Jeg har i mange år kjøpt bøker, videoer, CDer og DVDer fra utlandet, hovedsakelig USA. Bøker er det ingen avgifter, men på alt det andre er det avgifter hvis prisen, som står notert på forsendelsen, overstiger en viss grense, som jeg tror nå er kr 200.

 

For et par dager siden fikk jeg en pakke fra USA inneholdende en videokassett og en DVD. Disse kostene til sammen 45 dollar, noe som i norske kroner ble 320,40. Dette var altså over den avgiftsfrie grensen, så jeg måtte også betale diverse former for toll og avgifter.

 

Kan dere gjette hvor mye jeg måtet betale?

 

Her er regnestykket:

Tollklarering bedrift inf. brev kr 135

Varelinjer bedrift inf. brev kr 25

Enkeltoppdrag/utleggsprov. brev kr 50

Utlagt MVA kr 77

 

Til sammen kr kr 287

 

På dette legges MVA på kr 50, 40

 

Totalt gir dette, på en bestilling på kr 320, en samlet avgift til staten på kr 337!!

 

Altså, de samlede avgifter er større enn varenes pris. Det tragiske er at dersom disse to tingene – videoen og DVDen - var blitt sendt i to ulike forsendelser, så ville jeg ha sluppet avgiftene helt!

 

Jeg har selvfølgelig gitt opp de andre partiene – de kan ikke gjøre noe med slik ting – de har jo i flere år snakket om å gjøre det enklere for handel vi Internett. Nå setter jeg min lit til DLF.”

 

 

Vi vil si til dette at vi føler med alle som rammes av slikt. Basisen for det regnestykket som det henvises til i brevet virker noe komplisert, og selv om vi ikke vil si at dette er intensjonen fra politikerne i de andre partiene, så blir slike ting nødvendigvis mer og mer kompliserte.

 

For noen år siden sendte TV2 et program om norske bilavgifter, og en stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Steinar Dalheim, forklarte at det ikke hadde vært meningen at det skulle bli så komplisert som det var blitt: ”det bare ble slik”, som han sa. Og dette er sant. Griper staten inn med reguleringer av et område, vil det over tid bli et mer og mer og mer kompliserte regelverk. Løsningen er at staten ikke regulerer i det hele tatt. Dette er DLF mål.: vi vil avvikle alle reguleringer av all frivillig samkvem mellom voksne mennesker. Dette innebærer avvikling av alle former for toll og avgifter.

 

 

DET BARE BLE SLIKT. Er det ikke betryggende med sånne bak rattet.

Lenke til kommentar
Så kommer jo det store spørsmålet om hva vanlige folk trenger 100mbit for. Har ikke fått med meg alt for gode begrunnelser der..

Hva skal vi med farge-TV, det holder da lenge med svart/hvitt. Eller enda værre, HDTV! Bare tull alt sammen. La oss bare droppe alt, radio holder lenge. Nei, vi dropper det også. Aviser er tingen.

 

Med 100Mbit/s så hadde nettet kunnet brukes til noe ordentlig. Idag er nettet på avis/radio-nivå. Dvs. verden før 1934, altså før TV'en. Strengt tatt duger det ikke til annet enn til tekst/nyheter. (og multiplayer seff).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...